The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia prý má zájem o nejlepšího hráče české nejvyšší soutěže!

Valencia prý má zájem o nejlepšího hráče české nejvyšší soutěže!


Los Che budou letos v létě možná znovu řešit brankářskou otázku a objektem jejich zájmu má být dle serveru ElDesmarque.com i strážce svatyně pražské Slavie Ondřej Kolář, který byl před pár dny vyhlášen nejen nejlepším brankářem první české ligy, ale i jejím absolutně nejlepším hráčem.

Jasper Cillessen, který na Mestallu zamířil z Barcelony teprve před rokem výměnou za Neta, si dlouho nemohl získat přízeň valencijských fanoušků, neboť nepředváděl očekávané výkony. Když na něho trenér Celades vsadil po koronavirové pauze, tak se sice uznání příznivců Los Che celkem dočkal, nicméně týmu celkově se příliš nevedlo, takže brankářovy zásluhy nebyly tak viditelné. Každopádně pokud však Valencii v létě opustí, tak to nejspíš nebude ani tak záležitost výkonnostní, jako spíš ekonomická. Cillessen sice z Barcelony přišel víceméně výměnou za Neta, ale oficiálně byl Valencií koupen. Tak je to zaneseno v klubovém účetnictví, které se musí vypořádat i s brankářovým vysokým platem. To však bude v budoucnu zřejmě složité, neboť Valencia si v příští sezóně nezahraje v Lize mistrů a nejspíš ani v Evropské lize. Stadiony jsou navíc prázdné a není jasné, kdy se na ně fanoušci vrátí, čili klubům chybí peníze ze vstupného. Podíl na televizních právech je pak dle umístění v lize, kde jsou Netopýři zhruba v polovině, tedy budou mít menší podíl, než když se objevovali na příčkách zajišťujících pohárovou Evropu. V neposlední řadě je ve fotbalovém prostředí po koronavirové pandemii celkově málo peněz. Vše dohromady tedy ukazuje na to, že se Valencia bude muset drahého gólmana rychle zbavit.

Kdo by ho mohl na Mestalle nahradit? Dříve byli zmiňováni především brankáři, kteří už někdy u Netopýrů působili, a to třeba Neto či Vicente Guaita. Nyní je tu však zcela nové jméno, které jistě vzbudí pozornost českých příznivců Los Che. Dle serveru ElDesmarque.com by totiž Valencii mohl posílit pětadvacetiletý český brankář Ondřej Kolář momentálně působící ve Slavii Praha. Kolář přišel do Slavie z Liberce teprve v lednu roku 2018, ale už s ní získal dva ligové tituly a dva pohárové triumfy a prožil zajímavá dobrodružství v pohárové Evropě. V sezóně 2018/2019 Slavia válela v Evropské lize, kde vypadla až ve čtvrtfinále s Chelsea, která později celou soutěž ovládla. Na své cestě český klub zanechal například Zenit Petrohrad, Genk či Sevillu. V aktuální sezóně se pak Slavia představila v Lize mistrů, kde se přes předkola probojovala do základní skupiny, kde se sešla s Barcelonou, Interem Milán a Borussií Dortmund. K postupu měl pražský celek samozřejmě daleko, ale Kolář si může například říct, že dokázal vychytat čisté konto na Camp Nou. Kdy to naposledy dokázal nějaký gólman Valencie? Kolářovi i celé Slavii se dařilo i v české nejvyšší soutěži, kde získali druhý titul v řadě. Kolář má na svém kontě za uplynulou sezónu rekordních 23 čistých kont, takže není divu, že byl vyhlášen nejlepším brankářem české nejvyšší soutěže. Navíc byl oceněn i jako nejlepší hráč celé ligy.

Je tak pochopitelné, že je o něho zájem. Mimochodem Kolář není pozitivně hodnocen jen za své brankářské schopnosti, ale i za dobrou práci nohama, díky čemuž už jsou někdy slyšet slova o českém Manuelu Neuerovi. Do slavného německého gólmana Bayernu Mnichov má samozřejmě Kolář ještě daleko, nicméně je možné, že úroveň české nejvyšší soutěže již kvalitou přerostl. Změní prostředí už letos v létě? Francouzské Nice údajně nabízí zhruba 400 milionů korun, což je v přepočtu zhruba 15 milionů eur. Předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík se skrze sociální sítě, jejichž používáním je proslulý, vyjádřil, že jednat o Kolářově přestupu začne až v případě dvojnásobné nabídky, což by pětadvacetiletého brankáře zařadilo do první desítky nejdražších gólmanů historie. Lze tedy předpokládat, že by se Slavia nakonec spokojila s částkou nižší, nicméně úplně levnou záležitostí by Kolář očividně nebyl. Navíc ve Slavii by Koláře rádi udrželi. Například trenér sešívaných Jindřich Trpišovský řekl, že největším letním přestupem by pro něho bylo, když by Kolář ve Slavii zůstal. Dobrou zprávou tak pro něho je, že jeho svěřenec nepůsobí, že by měl nějaké zaječí úmysly. Kolář říká, že by ve Slavii ještě alespoň rok rád zůstal, pokusil se o třetí titul v řadě a podruhé v řadě si zahrál v Lize mistrů. To ve Valencii by bohužel v případě přestupu mohl na milionářskou soutěž pro příští sezónu zapomenout. Dalším důvodem pro setrvání ve Slavii je pro Koláře evropský šampionát, který byl kvůli koronavirové pandemii přesunut z letošního termínu na příští rok. Slávistický brankář cítí, že větší šanci na probojování se do konečného výběru pro Euro bude mít, když bude dál podávat kvalitní výkony ve známém prostředí, než když se pustí do nejistého boje o štěstí někde v zahraničí.

Dle zpráv ze Slavie i přímo od hráče to tedy vypadá, že by k žádnému přestupu spíš nemělo dojít, nicméně přestupové období ani neodstartovalo, takže bude spousta prostoru aktuální přesvědčení Slavie i jejího brankáře změnit. Slavia by rozhodně nebyla prvním klubem, který někdy před přestupovým obdobím vyhlašoval, že nějakého fotbalistu neprodá, ale za pár týdnů už ho v sestavě neměl. No a Ondřej Kolář by rozhodně nebyl prvním hráčem, který na začátku léta řekl, že tento rok nikam nechce přestupovat, ale za nějaký čas se již fotil s novým dresem. Před dvěma roky se spekulovalo, že by se prvním českým hráčem ve Valencii mohl stát Jakub Jankto, který ale nakonec zůstal na Apeninském poloostrově. Bude tak českým průkopníkem u Los Che Ondřej Kolář? Pomineme-li, že se hráči Valencie v současnosti vozí v automobilech značky Škoda, tak zatím jedinou českou stopou ve Valencii zůstává její první trenér Antonín Fivébr.

  • Tak určitě by do bylo zajímavé. Sevilla má Vaclíka, tady u nás Kolář. První zmínka už byla asi před 14 dni. To byl trojúhelník Cillessen, Kepa a Vaclík.
    Naději si žádné dělat nebudu o přestupu. Každopádně mít zájem o nejlepšího brankáře české ligy, to znamená, že to levné nebude. Někde na twitteru Tvrdík psal, že možná tak za 15 mega eur by to šlo.
    Spíše nás ale čeká výprodej než velké nákupy a nevím proč konečně neuděláme Jaumeho jedničkou a k němu koupit nějakoho cca 30 let starého brankáře, který chytá dlouhodobě v La Lize za nějaké menší celky. Ten by třeba vyšel na nějaké 3 miliony a jako dvojka by stačil do brány. Teď by pro to byla příležitost :D

  • V odpovědi na: Ingi

    Fakt to byl trojúhelník Cillessen, Kepa a Vaclík? A k nám by šel Kepa nebo Vaclík? *14* Já četl o trojúhelníku Kepa (k nám), Cillessen (do Ajaxu), Onana (do Chelsea), ale stejně si myslím, že je Kepa naprosto mimo naše možnosti. Obzvlášť když budeme bez Ligy mistrů.

    Jinak máš pravdu v tom, že by Kolář byl dostupný zhruba za 15 milionů eur. Oni kolem toho novináři udělali asi trochu zmatky a já bohužel narazil na špatný zdroj. Takže v deníku Sport se objevilo, že Nice nabízí 400 milionů korun (zhruba 15 milionů eur), ale že Tvrdík chce dvojnásobek. Sám Tvrdík pak ale na twitteru toto uváděl na pravou míru a napsal, že nabídka od Nice na stole nebyla, že byla jen indikativní nabídka od agentury Sport Invest, která Koláře zastupuje, a ta byla ve výši 8 milionů eur. A na tuto nabídku Tvrdík reagoval ve smyslu, že chce dvojnásobek. Takže nám z toho vychází, že když by někdo nabídl těch 15 či 16 milionů eur, tak by mohl mít šanci Koláře získat *5* Jinak se všem našim čtenářům omlouvám za mystifikaci, ale sám jsem byl uveden v omyl jinými českými médii *15*

  • Byl bych nadšenej, kdyby to klaplo. Jsem ale tak trochu "realista" a myslím, že zvolí raději Francii a půjde ve stopách Koubka či Čecha. Navíc si myslím, že se Valencii moc nebue chtít dávat 15 millionu za brankáře, když máme Jaumeho a pata nás tlačí úplně někde jinde! Nicméne budu tajně doufat :) Co se týče Kepy, tak se musím vždycky smát, když čtu o nějakém přestupu toho "blázna", který udělal spíše díru do rozpočtu Chelsea, než do světa fotbalu. Jestli však Valencie neplánuje zaměstnat Kepu na pozici trenéra, protože co se týče střídání a taktiky, tak s tím má velké zkušenosti! :)

  • Myslím, že príchod nejakého veľkého mena do brány asi neprichádza do úvahy. Žiadna LM či EL + topánka nás tlačí inde. Hlavne sa obávam toho výpredaju, čo nás čaká... tu po ňom neostane kameň na kameni.