The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dva valencijské góly v padesátce nejhezčích tref historie Ligy mistrů

Dva valencijské góly v padesátce nejhezčích tref historie Ligy mistrů


VIDEO - Prestižní list France Football vybral padesát nejhezčích gólů Ligy mistrů a na seznamu se objevily i dva přesné zásahy hráčů Los Che. Na 11. místě se umístila trefa Claudia Lopeze z utkání proti PSV Eindhoven ze sezóny 1999/2000 a na 42. místě byl gól Davida Silvy proti Chelsea v sezóně 2006/2007.

Valencia se do Ligy mistrů poprvé podívala před dvaceti lety, tedy v sezóně 1999/2000. A hned na sebe velmi výrazně upozornila, neboť se protlačila až do finále. Účast v závěrečném utkání si Netopýři zopakovali i o rok později. Od té doby se v milionářské soutěži představili ještě několikrát, naposledy to bylo v aktuální sezóně, kdy ovládli základní skupinu a vypadli v osmifinále. Nejhezčí gól Valencie v Lize mistrů však dle mínění redakce France Football padl hned při jejich první účasti v této soutěži. Vstřelil ho argentinský útočník Los Che Caludio Lopez ve 4. minutě utkání základní skupiny na hřišti PSV Eindhoven. Zápas nakonec skončil remízou 1:1, ale Netopýři i tak svoji základní skupinu ovládli a nakonec dokráčeli až do zmiňovaného finále.

Druhým valencijským gólem, který se ze strany francouzského listu dočkal ocenění, byl ten, který vstřelil španělský ofenzivní záložník David Silva v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů v sezóně 2006/2007 na Stamford Bridge, tedy na hřišti Chelsea. Silva se prosadil ve 30. minutě a hostující Valencii poslal v Londýně do vedení, ale i tento zápas skončil remízou 1:1. V domácí odvetě bohužel Netopýři na Chelsea nestačili, prohráli 1:2 a ze soutěže vypadli. Valencijský odchovanec je v poslední době spojován s možným návratem na Mestallu, neboť po deseti letech v Anglii již neprodlouží smlouvu v Manchesteru City a vybírá, kde bude pokračovat v kariéře. O této možnosti jsme psali v nedávném článku.

Na oba valencijské góly, které redakce France Football vybrala do padesátky nejhezčích tref historie Ligy mistrů, se můžete podívat v následujícím videu:

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.