The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lepší než Zlatan, lepší než Neymar

Lepší než Zlatan, lepší než Neymar


VIDEO - Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 před pár dny zveřejnila žebříček nejúspěšnějších exekutorů přímých kopů od sezóny 2010/2011 a připomněla tím, že je dánský reprezentant Daniel Wass nejen všestranným hráčem, ale že se může pyšnit i velmi slušnou kopací technikou. Současný Netopýr se v žebříčku umístil na děleném prvním místě a až za ním jsou hráči jako Zlatan Ibrahimovic, Angel Di Maria či Neymar.

Nyní již třicetiletý Daniel Wass ve Francii působil v letech 2011 až 2015 a v zemi galského kohouta oblékal dres Evianu. V nejvyšší francouzské ligové soutěži známé jako Ligue 1 odehrál Wass celkem 133 zápasů a vstřelil 23 gólů. Hned třetina jeho gólových úspěchů byla díky bezchybně provedenému přímému kopu. Z této standardní situace zaznamenal v Ligue 1 celkem 8 gólů. Velmi názorně Wass svoji dovednost předvedl například ve své poslední francouzské sezóně 2014/2015, kdy během jednoho měsíce zaznamenal v Ligue 1 hned 3 góly z  přímých kopů a další navíc přidal v zápase Coupe de France. Z Francie se blonďatý Dán přesunul do Španělska, kde už se ke své parádní disciplíně příliš nedostává. Na Pyrenejském poloostrově totiž dosud působil ve dvou klubech, kde byl za jasného exekutora přímých kopů vždy určen kapitán daného týmu. V Celtě Vigo to byl Iago Aspas, ve Valencii je to Dani Parejo. Za Netopýry, u kterých působí druhou sezónu, tak prozatím vstřelil jen 4 góly a žádný nebyl ze standardní situace. V sezóně 2018/2019 se prosadil v utkání Evropské ligy proti Villarrealu a v ligovém zápase proti Huesce. V aktuální sezóně pak skóroval v La Lize proti Granadě a v Lize mistrů na hřišti Chelsea. Třebaže ve Valencii není dánský reprezentant tak gólový, jako tomu bylo například ve Francii, i tak by na Mestalle rádi prodloužili jeho smlouvu, která je aktuálně platná do roku 2022.

Podívejme se ještě na zmiňovaný žebříček nejúspěšnějších exekutorů přímých kopů v Ligue 1 od sezóny 2010/2011. S Wassem se o první místo dělí Wahbi Khazri a Clement Grenier. Všichni vstřelili z přímých kopů shodně 8 gólů. O gól horší je Zlatan Ibrahimovic a ještě o gól méně má na kontě Nabil Fekir. Na 5 gólů z přímých kopů dosáhli za posledních deset let v Ligue 1 Yohan Mollo, Florent Mollet, Bruno Grougi a Angel Di Maria. Nejpočetnější je ale samozřejmě skupina hráčů, kteří z přímých kopů ve francouzské Ligue 1 od sezóny 2010/2011 vstřelili 4 góly. Sem patří Thomas Lemar, Siaka Tiene, Romain Alessandrini, Neymar, Michel Bastos, Memphis Depay, Max-Alain Gradel, Marco Estrada a Dimitri Payet.

V následujícím videu je pětice gólů Daniela Wasse z jeho působení ve Francii v dresu Evianu. Vzhledem k zaměření tohoto článku nepřekvapí, že drtivé většiny gólů ve videu dosáhl Wass díky precizně zahranému přímému kopu.