The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po velkém středečním testování se hráči Valencie vrátí k tréninkům již v sobotu

Po velkém středečním testování se hráči Valencie vrátí k tréninkům již v sobotu


Od začátku tohoto týdne se v Paterně pracovalo na dokončení příprav k návratu hráčů Los Che do tréninkového procesu. Ve středu se pak valencijští fotbalisté do tréninkového areálu klubu po téměř dvou měsících vrátili, třebaže prozatím jen na testy na koronavirus. Hráči, u nichž bude výsledek testu negativní, by v Paterně měli prvně trénovat již tuto sobotu.

První, kdo se ve středu dopoledne krátce po deváté hodině podrobil v tréninkovém areálu v Paterně testování na koronavirus, byl prezident klubu Anil Murthy. Po něm následovali další zaměstnanci klubu, kteří by mohli v následujících dnech a týdnech přijít do kontaktu s hráči, kteří se budou připravovat na opětovný start La Ligy, z jejíž letošní sezóny zbývá odehrát ještě jedenáct kol. Před příjezdem prvních hráčů tak byl otestován například sportovní ředitel Cesar Sanchez. Celkem bylo v Paterně během středečního osmihodinového testování otestováno pod bedlivým dohledem inspektorů La Ligy padesát osob.

Prvním testovaným hráčem pak byl krátce po jedenácté hodině benjamínek Celadesova výběru pro přípravu na závěrečnou část sezóny. Zatímco všichni hráči na testování dorazili vlastními vozy, teprve sedmnáctiletého Huga Gonzaleze musela přivést jeho matka, protože mladý Netopýr ještě nedosáhl věku, který by ho opravňoval k získání řidičského oprávnění. Mladík už z domova dorazil vybaven rouškou a rukavicemi. Kdo takto vybaven na testování nedorazil, tomu tyto pomůcky poskytli hned u vjezdu do areálu pracovníci klubu. Po Gonzalezovi se na testování dostavila zbývající pětice hráčů rezervního celku, která však bude v závěru sezóny připravena pomoci prvnímu týmu, tedy Javi Jimenez, Guillem Molina, Cristian Rivero, Hugo Gillamon a Vicente Esquerdo. Mimochodem se už všichni mohou soustředit na zmiňovanou pomoc valencijskému áčku, neboť pro rezervní celek VCF Mestalla včera sezóna skončila. Španělský fotbalový svaz RFEF, který má na starosti všechny ligové soutěže krom dvou nejvyšších, včera vyhlásil, že ligové soutěže od Segunda Division B níže jsou ukončeny. VCF Mestalla byla ve své skupině na příčce znamenající po konci sezóny boj o udržení v baráži, nicméně sestupy se pro tuto sezónu ruší a valencijská rezerva tak došla v Segunda Division B k záchraně.

Zhruba půl hodiny po poledni podstoupil testování trenér valencijského áčka Albert Celades, po němž přijížděli hráči prvního týmu Los Che. Mezi prvními Daniel Wass, Goncalo Guedes, Dani Parejo či Manu Vallejo. Hráči se v areálu třeba i potkali a prohodili pár slov, nicméně vždy dodržovali nařízený odstup a nikdo se v areálu nezdržel déle než dvacet minut. Testování bylo vyřízeno rychle, ale poté každý hráč vyfasoval několik tréninkových sad, které si s sebou odvezl domů. Až se tréninky v Paterně rozběhnou, tak totiž budou jezdit převlečeni již z domova a rovněž budou v tréninkovém oblečení i odjíždět. V areálu nebude docházet k žádnému převlékání, nebude ani možné se po tréninku v areálu osprchovat. Vše až doma. Testům se včera podrobil i dlouhodobě zraněný Ezequiel Garay. I on bude v následujících dnech a týdnech do Paterny dojíždět. ovšem nebude se připravovat na opětovný start La Ligy, ale bude pokračovat v rehabilitaci po vážném zrnění ze začátku února.

Nyní se čeká na výsledky testů, které by měly být k dispozici do osmačtyřiceti hodin. Pokud se u někoho objeví pozitivní výsledek, tak dotyčný zůstane v domácí izolaci, kde se bude léčit. Celkem tento týden podstoupí testy na dva tisíce hráčů z první a druhé nejvyšší španělské ligy. Vedení ligy očekává, že nakažených by mohlo být zhruba jedno procento. Hráči s negativními výsledky pak podstoupí kondiční testy jako na začátku každé letní přípravy před novou sezónou a následně obdrží individuální tréninkové plány, a to včetně časů, kdy by se měli chystat na trávnících tréninkového areálu. Hráči tedy na tréninky budou jezdit individuálně ze svých domovů, každý svým vozem, každý převlečen do tréninkového vybavení a každý vybaven ochrannými pomůckami. Přímo v Paterně se pak hráči rozmístí na jednotlivá tréninková hřiště a budou mezi sebou dodržovat bezpečnou vzdálenost. To vše do doby, než budou povoleny tréninky alespoň v menších skupinkách.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.