The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Omar Alderete je již ve Valencii, v pondělí by se měl stát posilou Netopýrů

Omar Alderete je již ve Valencii, v pondělí by se měl stát posilou Netopýrů


Los Che jsou velmi blízko získání první posily pro sezónu 2021/2022. V neděli na východ Španělska přicestoval paraguayský stoper Herthy Berlín Omar Alderete. Pokud se nevyskytnou nějaké komplikace v pondělí při tradiční lékařské prohlídce, tak se Alderete k Valencii připojí na roční hostování, přičemž Netopýři by měli mít možnost hráče v budoucnu získat nastálo.

Dnes odpoledne na valencijské letiště v Manises přicestoval čtyřiadvacetiletý Omar Alderete. Je tedy evidentní, že se blíží jeho přestup k Netopýrům, respektive přesněji řečeno jeho hostování na Mestalle. Tak se totiž Valencia dohodla s berlínskou Herthou, kde Alderete strávil uplynulou sezónu. Součástí smlouvy mezi kluby má být i opce na trvalý přestup, který by v létě příštího roku Netopýry vyšel na 7,5 milionu eur, nicméně podmínkou pro aktivování této opce je údajně postup Valencie do pohárové Evropy. Nový valencijský trenér Jose Bordalas se tak už na startu letní přípravy dočká posily, kterou si již před časem vysnil do Getafe. Zda se Alderete rovnou zapojí do přípravy Valencie, to je otázka, neboť ještě před nedávnem reprezentoval Paraguay na Copa America. Na jihoamerickém šampionátu, který v noci vyvrcholil finálovým vítězstvím Argentiny nad Brazílií, vypadla Paraguay na penalty ve čtvrtfinále s Peru.

Jednou z Bordalasových priorit pro tento přestupový trh byl levonohý střední obránce, přičemž Alderete tuto charakteristiku splňuje. Navíc konkrétně paraguayského stopera zná nový trenér Los Che dobře, protože si ho mohl zblízka prohlížet pří zápasech Getafe s Basilejí v Evropské lize v sezóně 2019/2020. Chtěl ho poté přivést do madridského klubu, nicméně jak už jsme výše zmínili, tak v létě loňského roku se Alderetovým novým působištěm stala Hertha Berlín. Bordalas však na hráče nezapomněl a když se tak nyní naskytla pro Valencii finančně reálná možnost Aldereteho získat, tak tuto možnost vedení valencijského klubu přednesl. To, že je Aldarete ve Valencii a chystá se s klubem podepsat smlouvu, značí, že má Bordalas alespoň nějaký vliv na přestupovou politiku klubu. Což je něco, co třeba Albert Celades či Javi Gracia neměli.

Trenér z Alicante se navíc do jednání s hráčem osobně zapojil. Aldereteho telefonicky kontaktoval a přesvědčil ho o valencijském zájmu, takže paraguayský reprezentant nakonec nabídku Netopýrů upřednostnil před nabídkami z jiných klubů. Bordalas tak může být spokojen, protože jako jeden z hlavních cílů před nadcházející sezónou vyhlásil zpevnění v posledních letech až moc prostupné defenzivy. V áčku tak bude mít nyní nový trenér k dispozici kvartet Omar Alderete, Gabriel Paulista, Hugo Guillamon a Mouctar Diakhaby. Z hostování v Celtě Vigo se sice vrátil Jorge Saenz, ale s tím Bordalas ve svých plánech nepočítá. Otazník visí i nad budoucností Mouctara Diakhabyho. Pokud by odešel, tak Bordalas bude požadovat ještě další posílení středu obrany.

Omar Alderete se stane dvanáctým paraguayským hráčem v historii valencijského klubu. Posledním Paraguaycem na Mestalle byl i současným fanouškům Valencie dobře známý Nelson Valdez (40 zápasů za Los Che). Tento útočník si u Netopýrů vybudoval pověst skvělého střídajícího hráče, neboť Valdez často nastoupil třeba jen na několik závěrečných minut, ale přesto ještě stihl skórovat. Před Valdezem reprezentovali paraguayský fotbal ve Valencii Anibal Perez (161 zápasů), Lobo Diarte (92 zápasů), Eufemio Cabral (51 zápasů), Jose Raul Aveiro (43 zápasů), Vicente Jara (39 zápasů), Orlando Gimenez (30 zápasů), Carlos Sanabria (11 zápasů), Juan Ramon Ocampos (4 zápasy), Oscar Roberto Lleida (2 zápasy) a Roberto Amarilla (1 zápas).