The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V Paříži mají zájem o Diakhabyho

V Paříži mají zájem o Diakhabyho


Valencijský trenér Javi Gracia by do konce tohoto přestupového období na Mestalle rád přivítal posilu do středy obrany, no navzdory tomu se objevují spekulace, že by dokonce další stoper mohl naopak Los Che opustit. Zájem má být o čtyřiadvacetiletého Mouctara Diakhabyho, jehož dostupnost prý sonduje francouzský celek Paris Saint Germain.

Kolik se toho letos v létě ve středu valencijské obrany vlastně prozatím změnilo? Moc toho není, z loňské sestavy odešel prozatím jen Ezequiel Garay, kterému nebyla prodloužena smlouva. Naopak se do prvního týmu nastálo přesunul Hugo Guillamon, který se s Netopýry na nové smlouvě dohodl. To se podařilo i Javi Jimenezovi, což je další odchovanec, ovšem ten po podepsání nové smlouvy obratem zamířil na hostování do Albacete, kde se však hned při svém debutu zranil. Zranění se ale bohužel nevyhýbají ani stoperům, kteří zůstali ve Valencii. V 1. kole se zranil Eliaquim Mangala, o týden později ho pak na marodku následoval Gabriel Paulista. Tedy dvojice, kterou si Javi Gracia představoval ve své ideální sestavě. O střed valencijské obrany se tak nyní starají Mouctar Diakhaby, který během svého angažmá na Mestalle předvedl už celou řadu kiksů, a Hugo Guillamon, který pro změnu na kontě nemá ještě ani deset zápasů za valencijské áčko.

Není divu, že by Gracia u Netopýrů rád přivítal nějakého nového stopera. Přestupových spekulací jsme vám přednesli již několik, naposledy jsme zde psali mimo jiné o Daniele Ruganim z Juventusu. Dle italského novináře Gianluca Di Marzia však turínský velkoklub prozatím nechce přistoupit na nabídku Valencie, která by Ruganiho ráda nyní přivedla zadarmo formou hostování s tím, že by pak do Juventusu mohly putovat určité výkonnostní bonusy. Pod Alpami však na šestadvacetiletém Italovi chtějí vydělat přece jen více a nejlépe hned. Valencia má na vyjednávání o Ruganim či jiných alternativách do středu obrany ještě pár dní, letní přestupové období ve Španělsku končí 5. října, no zároveň si musí ale hlídat i stávající kádr, aby ještě naopak nedošlo k jeho oslabení.

Včera večer, zhruba ve stejnou dobu, kdy Netopýři vybíhali v San Sebastianu k utkání 5. kola La Ligy proti Realu Sociedad, se na webu francouzského deníku France Football, který je znám především jako pořadatel populární ankety Zlatý míč, objevila informace, že se klub Paris Saint Germain měl informovat na dostupnost valencijského stopera Mouctara Diakhabyho. Mimochodem ve včerejším utkání čtyřiadvacetiletý Francouz ukázal, že si možná alespoň zájem nedávného finalisty Ligy mistrů opravdu zaslouží, neboť se svými spoluhráči dokázal udržet čisté konto a slavit vítězství 1:0. Diakhaby je ve Valencii od roku 2018 a fanoušci Los Che si s ním spojují především řadu chyb a kiksů. Názorné příklady předložil v minulé sezóně těsně před koronapauzou a těsně po ní. Předtím, než byly fotbalové soutěže přerušeny kvůli celosvětové koronavirové pandemii, Diakhaby zavinil dvě penalty v domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě Bergamo a výrazně tak přispěl ke konci Valencie v milionářské soutěži. Když pak pro změnu fotbalisté ve Španělsku znovu vyběhli na trávníky, tak Diakhaby v závěru utkání s Levante zavinil penaltu, kvůli které Netopýři přišli o vítězství. Ostatně po tomto městském derby jsme Diakhabyho přehmatům věnovali celý článek. V této sezóně se chybám prozatím vyhýbá a fanoušci Valencie tak možná potají začínají doufat, že by v něm nějaký ten potenciál opravdu mohl být.

Ovšem zpět k proklamovanému zájmu PSG o vytáhlého Netopýra. Dle deníku France Football ho v Paříží vidí navzdory nepovedené loňské sezóně zřejmě podobně, jak jsme popsali výše. Tedy jako hráče s ne úplně vyváženými výkony, ale s velkým potenciálem. Diakhaby dle dostupných zdrojů určitě není pro PSG první volbou, se svými finančními prostředky si může klub z hlavního francouzského města vybírat, nicméně několik odmítnutí už PSG slyšelo, a tak musí sledovat i další možnosti. Valencijský stoper by pak měl pro pařížský celek jedno nesporné pozitivum. Sportovní ředitel PSG Leonardo de Araujo, který část své hráčské kariéry strávil i ve Valencii, totiž potřebuje mít v kádru zastoupeny hráče francouzské fotbalové školy. To je totiž požadavek UEFA na týmy startující v Lize mistrů, aby kluby měly na soupisce určité procento hráčů, kteří fotbalově vyrůstali v zemi, odkud klub pochází. U Diakhabyho je tato podmínka splněna, neboť fotbalově vyrůstal v Olympique Lyon, odkud ho Valencia před dvěma roky koupila za 15 milionů eur. Před rokem ho mohla prý Valencia prodat za 40 milionů eur do Premier League, ale neudělala to. Uvidíme, zda se k nějaké konkrétní nabídce odhodlá PSG.

  • Ja by som povedal, že jeden skvelý zápas nemusí znamenať nič *5* Treba si počkať aspoň na polovicu sezóny, že ako sa Tragédovi bude dariť *31* A preč istotne nepôjde. Veď kto by potom zastal post stopéra? *18* Veď *1* doteraz nikoho nepriviedla... I keď za získané € by sa mohol niekto urodiť *37*

  • Za 40M bych ho klidně střelil, ale pak by to chtělo nákup 2 stoperů. Což by Lim asi nebyl úplně ochoten obdržené peníze otočit za nákup posil.. *6**7*