The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Diakhabyho přehmaty

Diakhabyho přehmaty


Francouzský stoper Mouctar Diakhaby hraje ve Valencii druhou sezónu, ovšem mezi fanoušky úplně nejoblíbenější není. Můžou za to jeho celkem časté kiksy, které ubližují celému týmu. Naposledy se předvedl v derby proti Levante, kdy v závěru prodloužení nabídl soupeři výhodu pokutového kopu, díky kterému přišli Los Che o dva body. To však nebylo zdaleka poprvé, kdy Diakhaby zapůsobil v neprospěch Netopýrů. Pojďme si některé jeho přehmaty připomenout.

První kiks přišel brzy

Diakhaby za Valencii debutoval na začátku minulé sezóny v utkání proti Atleticu Madrid, kdy odehrál necelou závěrečnou půlhodinu. V základní sestavě se poprvé ukázal hned v dalším zápase na hřišti barcelonského Espanyolu. Tehdy odehrál mladý Francouz celé utkání a v 63. minutě zahrál před vlastním pokutovým územím rukou. Z nařízeného volného kopu Granero poslal domácí do vedení, Espanyol nakonec zvítězil 2:0.

Gól, který nebyl

Valencia hrála v minulé sezóně i v Lize mistrů a první starty v této soutěži si tak za Netopýry připsal i Diakhaby. Objevil se například v základní sestavě v zápase na hřišti Juventusu. Chvíli poté, kdy se italský celek dostal gólem Mandzukice do vedení, naskakoval Diakhaby v pokutovém území Juventusu na volný přímý kop Valencie. Dostal se i k míči a překonal Szczesnyho v brance italského giganta, ale gól nemohl být uznán, protože francouzský stoper zahrál rukou.

Přestřelka v Gironě

V ligovém utkání v Gironě se Valencia v minulé sezóně dostala do vedení 2:1, ale následně se jí začala situace komplikovat. Nejdříve byl vyloučen Facundo Roncaglia a následně si ve vlastním pokutovém utkání zahrál Diakhaby volejbal, což sudí ocenil pokutovým kopem ve prospěch domácích. Stuani díky tomu vyrovnal, ale Valencia si přesto odvezla tři body, když se v závěru trefil Ferran Torres.

Penalta, která nemohla uškodit

V utkání na hřišti Huescy se Valencii v závěru loňské sezóny dařilo víceméně všechno, na co sáhla. Již v prvním poločase vstřelili góly Wass, Rodrigo, dvakrát Santi Mina a Xabi Etxeita se navíc trefil do vlastní sítě. Ve druhém poločase se podruhé v zápase trefil Rodrigo a až poté se ke gólovému slovu dotali i domácí. Jejich první gól vstřelil Melero a v nastavení jim Diakhaby zahráním rukou nabídl pokutový kop, který proměnil Gallar. O vítězství však Netopýři samozřejmě přijít nemohli.

Místo penalty pro Valencii Diakhabyho ruka

Znovu se v našem výčtu objevuje zápas Valencie na hřišti Espanyolu, jen jsme se přesunuli do letošní sezóny. Valencia v Barceloně prohrávala 0:1, ale poté došlo ke kontaktu mezi Diakhabym a domácím Darderem a vypadalo to, že bude mít Valencia výhodu pokutového kopu. Celou situaci však přezkoumával VAR, který odhalil, že ještě před soubojem se spoluhráčem si Diakhaby při zpracování míče pomohl rukou. Penalta tak nebyla, ale Valencii se přesto ve zbytku zápasu podařilo skóre otočit a zvítězit.

Vrchol zmaru v Lize mistrů

Odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě Bergamo bylo letos v březnu opravdu Diakhabyho vrcholným představením. Valencia v prvním utkání v Itálii prohrála 1:4 a potřebovala téměř fotbalový zázrak, aby mohla pomýšlet na postup. Jenomže hned v úvodu Diakhaby fauloval ve vlastním pokutovým území a Atalanta šla do vedení. Když se Los Che podařilo vyrovnat, tak znovu zaúřadoval Diakhaby, který tentokrát blízko vlastní branky zahrál rukou. Další penalta pro Italy. Není divu, že do druhého poločasu již francouzský stoper nezasáhl. Valencia nakonec prohrála 3:4 a z Ligy mistrů vypadla. Následně fotbalové dění ve světě přerušila koronavirová pandemie.

Fotbal se znovu rozběhl, Diakhabyho forma zůstává

Zatímco utkání s Atalantou Bergamo v Lize mistrů bylo pro Netopýry posledním před koronavirovou pauzou, tak prvním zápasem po ní bylo ligové derby s Levante. U fanoušků vzbuzovalo obavy složení stoperské dvojice, kde Diakhabyho doplnil mladý Hugo Guillamon. Na hřišti se jim ale dařilo celkem dobře. Naopak v útoku to Netopýrům celkem vázlo. Když už se jim ale nakonec v 90. minutě podařilo vstřelit gól, tak o pár chvil později přišlo selhání Diakhabyho, který až nesmyslně při přímém kopu Levante bránil hostujícího Veza, z čehož vznikl pokutový kop pro Levante. Utkání tak skončilo 1:1 a Diakhaby dál zůstává v očích příznivců Los Che obráncem, který až příliš často chybuje.

  • Věděl jsem, že toho už má na svědomí hodně, ale že toho je až tak hodně, tak to jsem si nemyslel :D Díky za hořké okamžiky při čtení :D