The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 20. kole

La Liga po 20. kole


Od minulého úterý až do včerejška se ve Španělsku každý den hrála ligová utkání. Nejprve bylo na programu 19. kolo, které uzavřelo první polovinu sezóny, a na něj hned navázalo 20. kolo, které zahájilo druhou polovinu sezónu. Valencii se bohužel ani v jednom kole příliš nezadařilo. V našem tradičním ohlédnutí připomeneme všechny odehrané zápasy 19. i 20. kola. Dále zhodnotíme pohled na ligovou tabulku a chybět nebude ani pořadí nejlepších střelců La Ligy a vývoj naší tipovačky. Závěrem pak zmíníme nejbližší ligový program.

Jak se hrálo v 19. kole La Ligy

Kvůli nabitému kalendáři týmů účastnících se bojů o španělský Superpohár se úvodní dva zápasy 19. kola předehrávaly už v polovině prosince. V úterý 15. prosince tak Real Madrid přivítal Athletic Bilbao a zvítězil 3:1. Skóre otevřel ve 45. minutě domácí Toni Kroos a když v 52. minutě hostující Capa vyrovnal, tak se následně o vítězství madridského klubu zasloužil Karim Benzema. Ten se prosadil v 74. a 92. minutě.

O den později, tedy ve středu 16. prosince, přivítala pro změnu Barcelona Real Sociedad. Ve 27. minutě dostal baskický celek do vedení Willian Jose, ale už ve 31. minutě bylo vyrovnáno, o což se zasloužil Jordi Alba. Vítězství pak Barceloně vystřelil Frenkie de Jong ve 43. minutě.

Většina zápasů 19. kola se pak odehrála ve všedních dnech minulého týdne. V úterý 19. ledna na trávník jako první vyběhli hráči Cadizu a Levante. Začátek utkání přinesl gólovou smršť. Cadiz poslal do vedení Alberto Perea ve 4. minutě, ale Roger Marti svými góly v 8. a v 11. minutě překlopil vedení na stranu hostujícího celku. Poslední gólové slovo si v zápase vzal domácí Juan Cala, který ve 28. minutě vyrovnal na konečných 2:2.

Stejný výsledek, tedy remíza 2:2, se zrodil i v zápase mezi Realem Valladolid a Elche. Přitom hosté to měli rozehrané velmi dobře, protože v 9. minutě je poslal do vedení Josan Ferrandez a stejný hráč navíc ve 43. minutě vedení Elche navýšil. Jak patřil hostům poločas první, tak domácí opanovali druhou půli. V 71. minutě snížil vedení Elche Michel a v 89. minutě vyrovnal Joaquin Fernandez.

Jediným vítězem úterního programu 19. kola se tak stala Sevilla, která získala plný počet bodů na hřišti Deportiva Alaves. Youssef En-Nesyri otevřel skóre už ve 3. minutě, ale za domácí srovnal krok Edgar Mendez ve 12. minutě. O vítězný gól se postaral Suso ve 30. minutě a Sevilla tak zvítězila 2:1.

Ve středu 20. ledna nejdříve přivítalo Getafe Huescu a zvítězilo těsně 1:0. O osudu utkání se rozhodlo v 69. minutě, kdy se prosadil Mauro Arambarri.

V utkání mezi Betisem Sevilla a Celtou Vigo se střelecky prosazovali jen bývalí hráči valencijských Netopýrů. V 15. minutě poslal hosty do vedení Santi Mina, ale v domácím dresu prožil povedený večer Sergio Canales, který nejdříve ve 25. minutě vyrovnal a následně ve 44. minutě rozhodl o vítězství Betisu 2:1.

Nejgólovější středeční zápas se odehrál ve Villarrealu, kde domácí Žlutá ponorka přivítala Granadu. Andaluský celek poslal do vedení Roberto Soldado ve 21. minutě, ale domácí se dočkali celkem rychlého vyrovnání ve 29. minutě zásluhou Rubena Peni. Ve druhé půli se Villarreal dostal dokonce do vedení, a to v 65. minutě, kdy Moi Gomez proměnil pokutový kop. Že se na Estadio de la Ceramica body nakonec dělily po remíze 2:2, o tom rozhodl Kenedy v 75. minutě.

Ve čtvrtek 21. ledna přivítala po třech vítězných zápasech v řadě (i když ligový byl jen jeden z nich) Valencia Osasunu, což je jeden z konkurentů Netopýrů v boji o udržení prvoligové příslušnosti. Vítězství by tak situaci Valencie výrazně vylepšilo. Los Che sice drželi míč, ale do šancí se jim dostávat nedařilo. A tak Osasuna ve 42. minutě předvedla efektivitu a Jonathan Calleri ji poslal do vedení. Od nepříjemné porážky nakonec Valencii zachránil jen vlastní gól Unaie Garcii v 69. minutě. Na Mestalle se tak po remíze 1:1 body dělily. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

V posledním utkání 19. kola přivítal Eibar Atletico Madrid a nijak si nevylepšil svoji bídnou bilanci domácích zápasů. Skóre utkání otevřel domácí brankář Marko Dmitrovic, který ve 12. minutě proměnil pokutový kop. V dalším průběhu zápasu však dvakrát lovil míč ze své sítě a Eibar tak doma prohrál 1:2. O oba góly Atletica se zasloužil Luis Suarez, a to ve 40. a v 89. minutě, přičemž ve druhém případě proměnil penaltu.

Jak se hrálo ve 20. kole La Ligy

Na 19. kolo plynule navázalo 20. kolo, které odstartovalo hned v pátek 22. ledna. V úvodním utkání tohoto kola se utkalo Levante s Realem Valladolid a oba týmy si zopakovaly remízu 2:2 z 19. kola. Jen jí tentokrát dosáhly ve vzájemném utkání. Na góly se čekalo až do druhého poločasu. V 62. minutě otevřel skóre domácí Dani Gomez, ale hosté poté získali vedení na svoji stranu, o což se zasloužili Ruben Alcaraz v 73. minutě a Oscar Plano v 78. minutě. Ani oni však náskok neudrželi a konečnou remízu zajistil Roger Marti gólem v 83. minutě.

V sobotu 23. ledna se na úvod zrodila remíza 0:0 mezi Huescou a Villarrealem. Pro oba týmy to byl jubilejní desátý nerozhodný výsledek a společně jsou remízovými králi La Ligy.

Galapředstavení Youssefa En-Nesyriho, to bylo utkání mezi Sevillou a Cadizem. Domácí útočník se prosadil ve 35., 39. a 62. minutě, tedy vstřelil hattrick. Sevilla tak především díky němu zvítězila 3:0. Útočník andaluského celku se mimochodem třemi góly zaskvěl i v předchozím domácím utkání Sevilly proti Realu Sociedad.

Pro Real Sociedad se domácí utkání s Betisem Sevilla vyvíjelo dobře, ale v závěru hosté stáhli dvoubrankové manko a zápas tak skončil remízou 2:2. Góly začaly padat až ve druhém poločase, o první se zasloužil Alexander Isak ve 48. minutě. Vedení Basků navýšil Mikel Oyarzabal v 57. minutě. Chvíle andaluského celku přišly až později. V 85. minutě snížil Sergio Canales a v 92. minutě stanovil konečnou podobu výsledku Joaquin.

Deportivo Alaves se představilo podruhé v řadě doma, ale k jeho smůle přijel po Seville další silný soupeř, a tak Deportivo znovu padlo. Tentokrát 1:4 s Realem Madrid. Bílý balet o svém vítězství rozhodl už ve třígólovém prvním poločase, kdy se postupně prosadili Casemiro v 15. minutě, Karim Benzema ve 41. minutě a Eden Hazard ve 45. minutě. Čestný úspěch domácích zaznamenal Joselu v 59. minutě, ale poslední slovo si vzal znovu Karim Benzema, který se podruhé v zápase trefil v 70. minutě.

V neděli 24. ledna zahájilo zápasový program střetnutí Osasuny s Granadou. V prvním poločase se dvakrát prosadil domácí Ante Bud§c§§ccc§cc§cccccimir, a to ve 27. a 39. minutě. V 50. minutě snížil Luis Suarez, ale Osasuna o důležitou výhru nepřišla. V 86. minutě ji pojistil Moncayola, který zvýšil na konečných 3:1.

V dalším zápase Elche přivítalo Barcelonu a prohrálo 0:2, přičemž v každém poločase inkasovalo po jednom gólu. V prvním poločase poslal Barcelonu do vedení Frenkie de Jong ve 39. minutě. Na pojistku vítězství pak katalánský celek čekal až do 89. minuty, kdy se prosadil Riqui Puig.

Ve Vigu se utkaly dva týmy s ne zrovna ideální aktuální formou. Domácí Celta prohrála čtyřikrát v řadě, zatímco Eibar třikrát. A oba týmy během této série vypadly i z Copa del Rey se soupeři z nižších soutěží. V utkání se vedení ujala domácí Celta gólem Braise Mendeze z 9. minuty, ale Eibaru se ve druhém poločase podařilo vyrovnat v 53. minutě, kdy se prosadil Bryan Gil. Zápas tak skončil 1:1.

V posledním nedělním utkání se Valencia neúspěšně pokoušela o bodový zisk na hřišti ligového lídra Atletica Madrid. Netopýři se sice dostali do vedení v 11. minutě, kdy se nádherně trefil Uros Racic, ale poté už stříleli góly jen domácí hráči. Ještě v prvním poločase se ve 23. minutě o vyrovnání postaral Joao Felix. Ve druhém poločase pak vedení na domácí stranu překlopili Luis Suarez v 54. minutě a Angel Correa v 72. minutě a Atletico tak zvítězilo 3:1. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

V pondělí 25. ledna vyvrcholilo 19. kolo zápasem mezi Athleticem Bilbao a Getafe. Čerství vítězové španělského Superpoháru do utkání nevstoupili vůbec dobře, protože hned v 1. minutě poslal Getafe do vedení Cucurella. Za Athletic vyrovnal Raul Garcia ve 12. minutě. Madridský klub se v průběhu první půle mohl dostat podruhé do vedení, ale Jaime Mata neproměnil penaltu. Ve druhém poločase pak už Athletic jasně vládl a došel až k vítězství 5:1. Góly vstřelili postupně Yeray v 50. minutě, podruhé v zápase Raul Garcia v 61. minutě, Alex Berenguer v 75. minutě a Oscar de Marcos v 82. minutě.

Ligová tabulka po 20. kole

Tabulka La Ligy je stále dosti zmatená, takže se při jejím studování nezapomeňte podívat, kolik mají jednotlivé týmy odehraných zápasů. Ještě zdaleka bohužel není ve stavu, kdy by měly všechny týmy na kontě po odehraném kole stejný počet odehraných zápasů.

Valencii se poslední dva ligové zápasy nepovedly výsledkově a s výjimkou prvního poločasu v Madridu ani herně. Na tabulkovém postavení Netopýrů se toho ale mnoho nezměnilo. Zůstávají na 14. místě s aktuálním ziskem 20 bodů za zápasovou bilanci 4-8-8 při skóre 26:29. Nepříjemné je, že náskok Los Che na sestupové pásmo je už jen dvoubodový. S Valencií bodově nastejno jsou Eibar a Real Valladolid, které za Netopýry odsouvá jen horší skóre. Již jen bod na Valencii ztrácí Osasuna, která opustila sestupové pásmo, do kterého se nově sesunulo Deportivo Alaves, které má na Osasunu jednobodové manko. O další bod zpět je Elche. Na posledním místě pak je stále Huesca, která na záchranu ztrácí už šest bodů.

V čele La Ligy je po 20. kole neohroženě Atletico Madrid, které má oproti třem svým nejbližším pronásledovatelům zápas k dobru, a přesto má na druhý Real Madrid již sedmibodový náskok. S dalšími třemi body ztráty je za Realem Barcelona a do nejlepší čtyřky se už protlačila i Sevilla, která je o bod za katalánským klubem.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   18 15 2 1 36 8 +28 47 WWWWW  
2   19 12 4 3 34 16 +18 40 WDWDW  
3   19 11 4 4 39 17 +22 37 WWWWD  
4 Previous rank: 5 19 11 3 5 26 16 +10 36 WWLWD  
5 Previous rank: 4 20 8 10 2 28 19 +9 34 DDWWL  
6   20 8 7 5 31 18 +13 31 DLDWL  
7   20 8 4 8 24 34 -10 28 LDWLL  
8   20 8 3 9 26 34 -8 27 DWWDL  
9 Previous rank: 13 19 7 3 9 26 23 +3 24 WLWLD  
10 Previous rank: 12 20 6 6 8 24 31 -7 24 DLLLW  
11 Previous rank: 9 20 6 6 8 17 27 -10 24 LDWDD  
12 Previous rank: 10 19 5 8 6 27 28 -1 23 DDWLW  
13 Previous rank: 11 19 6 5 8 17 23 -6 23 LWWLL  
14   20 4 8 8 26 29 -3 20 LDWDL  
15 Previous rank: 16 20 4 8 8 17 21 -4 20 DLLWD  
16 Previous rank: 15 20 4 8 8 20 29 -9 20 DDLWD  
17 Previous rank: 19 20 4 7 9 19 29 -10 19 WDLDD  
18 Previous rank: 17 20 4 6 10 18 29 -11 18 LLLLD  
19 Previous rank: 18 18 3 8 7 16 25 -9 17 LDLLD  
20   20 1 10 9 14 29 -15 13 DLLLL


Nejlepší ligoví střelci po 20. kole

Do čela střeleckého žebříčku se prostřílelo duo Youssef En-Nesyri ze Sevilly (12 gólů) a Luis Suarez z Atletica Madrid (12 gólů), které přeskočilo Lionela Messiho z Barcelony (11 gólů). O gól zpět je pak duo Gerard Moreno z Villarrealu (10 gólů) a Karim Benzema z Realu Madrid (10 gólů). Osamoceně střeleckým žebříčkem putuje Iago Aspas z Celty Vigo (9 gólů). Za střelcem Celty Vigo jsou v pořadí nejlepších střelců dvě dvojice, a to Roger Marti z Levante (8 gólů) a Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (8 gólů) a Sergio Canales z Betisu Sevilla (7 gólů) a Jose Luis Morales z Levante (7 góly). V další trojici v pořadí je pak po boku Marcose Llorenteho z Atletica Madrid (6 góly) a Joaa Felixe z Atletica Madrid (6 gólů) i Carlos Soler z Valencie (6 gólů). Po nich následuje velmi početná skupina, kterou tvoří Paco Alcacer z Villarrealu (5 gólů), Portu z Realu Sociedad (5 gólů), Angel z Getafe (5 gólů), Kike z Eibaru (5 gólů), Maxi Gomez z Valencie (5 gólů), Antoine Griezmann z Barcelony (5 gólů), Alexander Isak z Realu Sociedad (5 gólů) a Luis Suarez z Granady (5 gólů).

V čele valencijské klubové střelecké tabulky je v rámci La Ligy Carlos Soler (6 gólů), za nímž následují Maxi Gomez (5 gólů) a Manu Vallejo (4 góly). Vstřelený gól si v tomto ročníku La Ligy připsali i Gabriel Paulista (1 gól), Daniel Wass (1 gól), Goncalo Guedes (1 gól), Toni Lato (1 gól), Yunus Musah (1 gól), Hugo Guillamon (1 gól), Mouctar Diakhaby (1 gól), Kevin Gameiro (1 gól) a Uros Racic (1 gól).

Tipovačka po 20. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět v příslušné sekci.

Na výsledky 19. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 18 tipérů a většina z nich se dočkala vysokých bodových zisků. Jednou padla dokonce třicetibodová hranice. Překonal ji Rostis1001 (35 bodů) a suverénně se tak stal vítězem 19. kola. S výrazným odstupem za vítězem kola, ale přitom pořád s velmi vysokým bodovým ziskem, se na druhém místě umístil JEFFINHO (28 bodů). O pomyslný bronzový stupínek se pak podělila dvojice Packo114 (27 bodů) a jansosom (27 bodů). Pětici nejlepších tipérů 19. kola doplnil Jaakkopn (26 bodů).

Na výsledky 20. kola La Ligy si na našem webu natipovalo pouhých 14 tipérů. Bodové zisky byly výrazně nižší než v tipovačce 19. kola a na prvním místě jsme se dočkali bodové shody u dvojice Packo114 (22 bodů) a LukasTV (22 bodů). Přes dvacetibodovou hranici se pak dostal už jen třetí Cáfa82 (21 bodů). Za ním se umístila hned pětice hráčů se shodným bodovým ziskem, tuto početnou skupinku tvoří Jose.Enrique (17 bodů), Lucas8 (17 bodů), Rostis1001 (17 bodů), mikita10sM (17 bodů) a jansosom (17 bodů).

V celkovém pořadí je v čele neohroženě jansosom (350 bodů). Pomyslné stupně vítězů doplňují Rostis1001 (319 bodů) a ruty (305 bodů). V nejlepší pětici jsou dále ještě LukasTV (293 bodů) a Packo114 (292 bodů), na které dotírají mikita10sM (286 bodů), netopier (279 bodů) a JEFFINHO (277 bodů).

Ve všedních dnech minulého týdne hrané 19. kolo výrazně ovlivnilo podobu žebříčku nejlepších výkonů tipérů v rámci jednoho kola, protože ke změně došlo mimo jiné i na jeho úplném vrcholu. Pro přehlednost je vždy uváděn jen nejlepší výkon daného tipéra, protože hned několik tipérů by se jinak v žebříčku objevilo vícekrát. Na prvním místě je nyní nově Rostis1001 (35 bodů, 1. místo v 19. kole). Na pomyslných stupních vítězů žebříčku jsou dále Packo114 (32 bodů, 1. místo v 15. kole) a jansosom (30 bodů, 1. místo ve 13. kole). Dalšími povedenými výkony se mohou pyšnit netopier (29 bodů, 2. místo v 15. kole), Rostis1001 (28 bodů, 3. místo v 15. kole), JEFFINHO (28 bodů, 2. místo v 19. kole) a trio Woyta (26 bodů, 1. místo ve 3. kole), ruty (26 bodů, 1. místo v 11. kole) a Jaakkopn (26 bodů, 5. místo v 19. kole). Hned za touto trojicí jsou se svými výkony Ingi (25 bodů, 1. místo v 9. kole) a Jose.Enrique (25 bodů, 1. místo v 10. kole).

Již nyní je možné tipovat na zápasy 21. kola, které se bude hrát nyní o víkendu, na odložené utkání 18. kola, jehož nový termín konání zatím není znám, a na dohrávky 1. a 2. kola, které budou odehrány během února a března.

Program 21. kola La Ligy

Následující ligové kolo odstartuje v pátek 29. ledna, kdy Real Valladolid přivítá Huescu (21:00). V sobotu 30. ledna se pak utká Eibar se Sevillou (14:00), Real Madrid s Levante (16:15), Valencia s Elche (18:30) a Villarreal s Realem Sociedad (21:00). Další porce zápasů bude následovat v neděli 31. ledna, kdy bude hrát Getafe s Deportivem Alaves (14:00), Cadiz s Atleticem Madrid (16:15), Granada s Celtou Vigo (18:30) a Barcelona s Athleticem Bilbao (21:00). Zakončení kola pak v pondělí 1. února obstarají Betis Sevilla s Osasunou (21:00).

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.