The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 4. kole

La Liga po 4. kole


Španělská nejvyšší soutěž nyní nabrala vysoké tempo, kdy je mezi jednotlivými koly vždy jen jednodenní pauza, a do toho finišuje přestupové období, takže bylo v posledních dnech hodně témat na různé články, pročež jsme se nedostali k ohlédnutí za víkendovým 3. kolem La Ligy. Litovat však není třeba, neboť to nyní, kdy už je za námi i vložené 4. kolo, napravíme. Připomene tedy zápasy obou těchto kol a podíváme se, jak se vyvíjí ligová tabulka. No a chybět nebudou ani nejlepší ligoví střelci, zhodnocení průběhu naší tipovačky a program 5. kola, které je na programu už tento víkend.

Jak se hrálo ve 3. kole La Ligy

Deportivo Alaves přivítalo v úvodním utkání 3. kola v sobotu odpoledne Getafe a nakonec po remíze 0:0 získalo svůj první (a prozatím i jediný) bod v aktuálním ligovém ročníku.

Na prvního úspěšného střelce 3. kola se tak čekalo až do druhého zápasu tohoto kola, ve kterém Valencia přivítala na Mestalle ligového nováčka z Huescy. Nečekaně to byli hosté, kdo měl více ze hry i více šancí. Navzdory tomu všemu se však z gólu jako první radovali Netopýři, za něž se ve 38. minutě prosadil z volného přímého kopu Daniel Wass, jehož střela si našla cestu až do hostující branky. Hubené vedení však Valencia neudržela a v 63. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Dimitrios Siovas. Vzhledem k průběhu utkání nakonec mohli být s bodem spokojenější překvapivě domácí, protože Huesca zanechala opravdu výrazně lepší dojem. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

Jedním z týmů, které sezónu 2020/2021 zahajovaly až ve 3. kole a které měly z důvodu dohrávání minulé sezóny až v srpnu zápasy 1. a 2. kola této sezóny odložené, je Elche. To se tak do nejvyšší soutěže vrátilo domácím zápasem s Realem Sociedad, no moc povedený návrat to nebyl, neboť baskický celek třígólovým představením ve druhé půli zvítězil jednoznačně 3:0. O vítězný gól se postaral bývalý kapitán valencijské rezervy Portu v 55. minutě. Další góly přidali v 77. minutě z penalty Adnan Januzaj a v 94. minutě Roberto Lopez.

Betis Sevilla byl po 2. kole spolu s Granadou na čele La Ligy, ovšem ve 3. kole doma přivítal silného soupeře, a to obhájce ligového titulu Real Madrid. Bílý balet se dostal ve 14. minutě do vedení zásluhou Fede Valverdeho, ale domácí ještě v první půli vývoj utkání dvojicí slepených gólů zvrátili. O vyrovnání se ve 35. minutě postaral Aissa Mandi a hned ve 37. minutě poslal Betis do vedení William Carvalho. Ve druhém poločase se však domácím nedařilo, špatný den měl především Emerson, který si nejdřív ve 48. minutě vstřelil vlastní gól a následně byl v 67. minutě vyloučen. Betis se v oslabení snažil udržet alespoň remízu, ale nepodařilo se mu to, neboť v 82. minutě Realu z penalty vystřelil vítězství Sergio Ramos. Trenér Betisu Manuel Pellegrini byl po vyloučení Emersona, penaltě proti jeho týmu a konečné porážce 2:3 značně rozladěn.

V prvním zápase nedělního programu 3. kola hostila Osasuna Levante. Domácí poslal ve 38. minutě do vedení Roberto Torres, ale Osasuna svůj náskok neudržela ani do poločasové přestávky, neboť ve 41. minutě vyrovnal Melero. Ve druhém poločase pak už góly střílelo jen Levante, a to konkrétně Roger Marti v 77. minutě a Morales v 81. minutě. Valencijský celek tak zvítězil 3:1.

V baskickém derby mezi Eibarem a Athleticem Bilbao otevřel skóre hostující Unai Lopez ve 40. minutě. Hned po přestávce však domácí vyrovnali, neboť ve 48. minutě se prosadil Kike. Zápas se nakonec dočkal jednoho dvougólového střelce. Tím se stal Unai Lopez v 87. minutě, čili Athletic zvítězil 2:1.

Již výše jsme zmínili, že čelo ligové tabulky před 3. kolem okupovali Betis Sevilla a Granada. O neúspěchu Betisu s Realem Madrid jsme již poreferovali, no Granada dostala ještě těžší direkt v utkání na hřišti Atletica Madrid, pro které se jednalo o vstup do sezóny, neboť jeho zápasy z 1. a 2. kola jsou rovněž odloženy. Atletico se dostalo do vedení gólem Diega Costy z 9. minuty, ale jinak byla první půle ještě celkem poklidná. Rozhodně v porovnání s druhým poločasem, ve kterém madridský celek rozpoutal nečekanou kanonádu. Ve 47. minutě navýšil vedení Atletica Angel Correa, v 65. minutě překonal brankáře Granady Joao Felix, kterého v 72. minutě napodobil Marcos Llorente. V 85. minutě se poprvé po přestupu z Barcelony trefil v novém dresu Luis Suarez. Čestný úspěch hostů zaznamenal Jorge Molina v 87. minutě, ale v 93. minutě pak ještě Luis Suarez svým druhým gólem v utkání upravil na konečných 6:1.

Dalším týmem startujícím sezónu až ve 3. kole byla Sevilla, která se představila na hřišti ligového nováčka z Cadizu. Na góly se čekalo až do druhého poločasu, bezbrankový stav zlomil až domácí Salvi ve 48. minutě. Sevilla v 65. minutě vyrovnala zásluhou Luuka de Jonga a následně se zdálo, že zápas směřuje k dělbě bodů. Tu však v 90. minutě odmítl Munir, po němž se ještě v 94. minutě trefil Ivan Rakitic, který se před touto sezónou do Sevilly vrátil po letech strávených v Barceloně. Andaluský celek tedy zvítězil 3:1.

Gólově nejchudším zápasem z nedělního programu 3. kola bylo utkání ve Valladolidu, kde místní Real přivítal Celtu Vigo. Hosty poslal do vedení krátce před poločasovou přestávkou jejich tradiční střelec Iago Aspas, který se prosadil ve 44. minutě. Ve druhém poločase jsme se dočkali rovněž jen jednoho gólu, tentokrát však na straně domácích, za něž se z penalty prosadil Sergi Guardiola v 66. minutě. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

V posledním zápase 3. kola se v neděli večer prvně v této ligové sezóně představila Barcelona, která ve šlágru kola přivítala Villarreal. No zápas byl nakonec jednoznačnější záležitostí, než se očekávalo. V 15. a 19. minutě se prosadil barcelonský mladíček Ansu Fati, který tak katalánskému celku zajistil uklidňující náskok. Ve 35. minutě si svůj střelecký účet v této sezóně otevřel i Lionel Messi, který se prosadil z pokutového kopu. Do poločasu se prosadil ještě obránce Žluté ponorky Pau Torres, který se však ve 45. minutě trefil do vlastní sítě. Čtyřgólový náskok zřejmě Barcelona považovala za dostačující a ve druhé půli už jsme se jeho navýšení nedočkali. Neprosadil se ani Villarreal a utkání tak skončilo barcelonským vítězstvím 4:0.

Jak se hrálo ve 4. kole La Ligy

V pondělí si španělští fanoušci od ligového fotbalu odpočinuli, ale už v úterý se rozběhlo 4. kolo, které bylo vloženo mezi dvě tradiční víkendová kola. Hned v úvodním utkání 4. kola se představila Valencia, která zavítala do San Sebastianu, tedy do domova Realu Sociedad. Netopýři předvedli rozhodně lepší herní projev než o několik dní dříve na domácím hřišti s Huescou, ale přesto měl více ze hry baskický celek, kterému se však příliš nedařilo dostávat do zakončení. Valencia tak jeho střeleckou impotenci potrestala v 75. minutě, kdy se prosadil Maxi Gomez. V dalších minutách měla Valencia nad zaskočeným soupeřem převahu, ale závěrečný tlak domácích přesto přišel. A přinesl i gól, který však následně VAR zrušil. Proč ho zrušil, to jsme podrobně vysvětlili v našem včerejším článku. Každopádně Valencia díky tomu zvítězila 1:0 a odvezla si cenné tři body. Průběh celého zápasu si můžete připomenout v našem reportu. Valencia se dočkala prvního venkovního ligového vítězství v tomto kalendářním roce, naposledy na hřišti soupeře v rámci La Ligy zvítězila v prosinci loňského roku, kdy si připsala všechny body v Levante, které porazila 4:2. Čisté konto pak ve venkovním ligovém utkání udržela naposledy dokonce na konci loňského září při vítězství 1:0 v Bilbau.

Betis se podruhé během několika dnů utkal s dalším týmem z Madridu a po Realu nestačil ani na Getafe, na jehož hřišti prohrál jasně 0:3, přičemž domácí vstřelili všechny góly už během první půle. Ve 13. minutě otevřel skóre utkání Adrian, na něhož ve 38. minutě navázal Cucurella, no a ve 41. minutě dal výsledku konečnou podobu svým druhým gólem v zápase Adrian. Betis se tak po nadějném rozjezdu a dvou vítězstvích poněkud zasekl a v dalších dvou zápasech naopak prohrál. A v sobotu se představí na Mestalle.

Na úvod středečního programu 4. kola přivítala Huesca Atletico Madrid. Huesca už z předchozích kol měla na kontě překvapivé remízy z Villarrealu a Valencie a ve středu překvapila znovu. Atletico se nejspíš vystřílelo už ve 3. kole proti Granadě a na hřišti Huescy jen remizovalo 0:0. Mimochodem Huesca má ze čtyř zápasů tři remízy a jedinou porážku, kterou přitom utrpěla v tom papírově nejjednodušším zápase, a to doma proti Cadizu.

Jen v jednom středečním zápase padlo více než jeden gól. Stalo se tak ve Villarrealu, kam zavítalo Deportivo Alaves. Žlutou ponorku poslal do vedení Paco Alcacer ve 13. minutě, ale ve 36. minutě bylo vyrovnáno po gólu Edgara Mendeze. Nadějnou remízu však Alaves neudržel ani do poločasové přestávky. Ve 45. minutě totiž měl Villarreal k dispozici pokutový kop, s nímž ideálně naložil Gerard Moreno, který tak domácí výběr poslal znovu do vedení. Ve druhém poločase už došlo jen ke kosmetické úpravě skóre, když na konečných 3:1 zvýšil svým druhým gólem v zápase Paco Alcacer v 67. minutě.

Eibar se podruhé v řadě představil doma. A podruhé v řadě prohrál. Tentokrát však byla jeho porážka o něco překvapivější než ve 3. kole, kdy v baskickém derby nestačil na Athletic Bilbao. Ve 4. kole totiž doma všechny body odevzdal ligovému nováčkovi z Elche, o jehož těsném vítězství 1:0 rozhodl ve 37. minutě Lucas Boye.

Jediný gól byl k vidění i v utkání mezi Realem Madrid a Realem Valladolid, ovšem tentokrát se vítězství 1:0 dočkali domácí. Bílý balet se na vítězství až nečekaně nadřel, tři body mu svým gólem zachránil Vinicius Junior v 65. minutě.

Ani ve čtvrtek se fanoušci španělské kopané nedočkali moc velkých gólových hodů. V prvním utkání čtvrtečního programu 4. kola přivítal Athletic Bilbao Cadiz. Hosté končily utkání oslabeni o dva vyloučené, mimochodem jedním z nich byl bývalý útočník Valencie Alvaro Negredo, ale přesto spokojeni, neboť si odváželi tři body za vítězství 1:0, které jim vlastním gólem zajistil Unai Lopez v 57. minutě. Cadiz má v této sezóně zajímavou bilanci. Dvakrát se představil doma a v obou těchto zápasech prohrál. Dvakrát se naopak vydal na hřiště soupeřů, no a v obou těchto zápasech pro změnu zvítězil. Vypadá to, že ligoví nováčci Huesca, Elche a Cadiz mohou v této sezóně přinést mnoho zajímavého.

Další zápas a další výsledek 1:0. Sevilla takto těsně udolala doma Levante, přičemž vítězný gól se jí podařilo vstřelit až v 92. minutě, kdy se prosadil střídající Youssef En-Nesyri. Úřadující vítěz Evropské ligy tak má na kontě v této ligové sezóně dva zápasy se stoprocentní úspěšností, ale v obou případech vstřelil vítězný gól až v úplném závěru utkání. Ve 3. kole na hřišti Cadizu i v tomto utkání 4. kola.

V dosud posledním odehraném utkání 4. kola přivítala Celta Vigo Barcelonu. Katalánský klub poslal už v 11. minutě jeho střelec začátku sezóny Ansu Fati. Situaci Barceloně trochu zkomplikovala červená karta pro jejího stopera Clementa Lengleta ve 42. minutě, ale zklidnění ji pro změnu přinesl vlastní gól domácího Lucase Olazy v 51. minutě. Náskok hostí pak ještě navýšil Sergi Roberto v 95. minutě a Barcelona tak ve Vigu zvítězila přesvědčivě 3:0.

Ve čtvrtek večer se ještě mělo hrát utkání mezi Granadou a Osasunou, ale jelikož andaluský celek zhruba v ten samý čas hrál v předkole Evropské ligy, tak byl jeho ligový zápas odložen, a to konkrétně na 12. ledna 2021. Mimochodem Granada zvítězila na hřišti Malmo a v pohárové Evropě si zahraje.

Ligová tabulka po 4. kole

Tabulka La Ligy je nadále dosti zkreslená, neboť jen polovina týmů má odehraná všechna utkání. V případě dalších týmů docházelo k odkládání zápasů, které se budou konat až na začátku roku 2021, takže do té doby mohou panovat v tabulce trochu zmatky. Plný počet zápasů odehráli Valencia, Villarreal, Betis Sevila, Cadiz, Real Sociedad, Celta Vigo, Huesca, Real Valladolid, Eibar a Deportivo Alaves. Zápas k dobru mají Getafe, Real Madrid, Granada, Levante, Osasuna a Athletic Bilbao. Dokonce dva zápasy k dobru pak mají Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid a Elche.

Valencia si z týmů, které odehrály všechny zápasy, stojí tabulkově zatím nejlépe. Po vítězství nad Realem Sociedad se dokonce Netopýři dostali do čela tabulky, ale hned v dalším utkání je ještě v úterý přeskočilo Getafe. Nikomu dalšímu se to však už v průběhu 4. kola La Ligy nepodařilo, takže Valencia je aktuálně na 2. místě se ziskem 7 bodů za zápasovou bilanci 2-1-1 při skóre 7:5.

Na čele tabulky je aktuálně Getafe, které má stejně bodů jako Netopýři, ale lepší skóre k tomu. Za Valencií jsou pak s bodovou shodou Real Madrid a Villarreal, ale tyto týmy mají pro změnu horší skóre než Los Che. Mimochodem z jmenované první čtveřice ligové tabulky mají jen dva týmy plný počet zápasů (Valencia a Villarreal), zatímco další dva mají ještě zápas k dobru (Getafe a Real Madrid). Aktuálně už jsou v soutěži jen dva týmy, které ještě neinkasovaly. Getafe udrželo čisté konto ve svých třech dosud odehraných zápasech, zatímco Barcelona soupeři nedovolila skórovat dvakrát. Mimochodem Barcelona je spolu se Sevillou jediným týmem se stoprocentním bodovým ziskem. Oba však hráli teprve dvakrát, takže se ziskem 6 bodů ještě nedosahují na úplné čelo tabulky.

Na opačném konci tabulky jsou v sestupovém pásmu dvoubodový Real Valladolid a jednobodová dvojice Eibar a Deportivo Alaves. Pro ně je situace o to horší, že všichni mají na kontě plný počet čtyř zápasů, takže se nemohou uklidňovat nějakým tím zápasem k dobru. Na druhou stranu je samozřejmě teprve začátek sezóny, takže všichni tři mají ještě spoustu času na vylepšení své situace.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1 Previous rank: 7 3 2 1 0 4 0 +4 7 WDW  
2 Previous rank: 5 4 2 1 1 7 5 +2 7 WDLW  
3 Previous rank: 10 3 2 1 0 4 2 +2 7 WWD  
4 Previous rank: 3 4 2 1 1 6 7 -1 7 WLWD  
5 Previous rank: 15 2 2 0 0 7 0 +7 6 WW  
6 Previous rank: 17 2 2 0 0 4 1 +3 6 WW  
7 Previous rank: 2 4 2 0 2 5 6 -1 6 LLWW  
8   4 2 0 2 4 5 -1 6 WLWL  
9 Previous rank: 1 3 2 0 1 5 7 -2 6 LWW  
10 Previous rank: 9 4 1 2 1 4 2 +2 5 LWDD  
11 Previous rank: 4 4 1 2 1 3 5 -2 5 LDWD  
12 Previous rank: 14 2 1 1 0 6 1 +5 4 DW  
13 Previous rank: 18 3 1 0 2 5 6 -1 3 LWL  
14 Previous rank: 6 3 1 0 2 3 4 -1 3 LLW  
15 Previous rank: 20 3 1 0 2 2 4 -2 3 LWL  
16 Previous rank: 12 4 0 3 1 2 4 -2 3 DDLD  
17 Previous rank: 16 2 1 0 1 1 3 -2 3 WL  
18 Previous rank: 13 4 0 2 2 2 5 -3 2 LDLD  
19 Previous rank: 11 4 0 1 3 2 5 -3 1 LLLD  
20 Previous rank: 19 4 0 1 3 2 6 -4 1 LDLL  


Nejlepší ligoví střelci po 4. kole

Sezóna se teprve rozjíždí, takže prozatím je na čele tabulky střelců početnější skupina, kterou tvoří Jose Luis Morales z Levante (3 góly), Iago Aspas z Celty Vigo (3 góly), Gerard Moreno z Villarrealu (3 góly), Paco Alcacer z Villarrealu (3 góly), Ansu Fati z Barcelony (3 góly) a Maxi Gomez z Valencie (3 góly). Hned za nimi je další početná skupnia, v níž jsou pro změnu Kike z Eibaru (2 góly), Roberto Lopez z Realu Sociedad (2 góly), Unai Lopez z Athleticu Bilbao (2 góly), Angel z Getafe (2 góly), William Carvalho z Betisu Sevilla (2 góly), Luis Suarez z Atletica Madrid (2 góly) a Manu Vallejo z Valencie (2 góly).

Co se týče ligových střelců Valencie, tak nejlépe si prozatím vedou již výše zmiňovaní Maxi Gomez (3 góly) a Manu Vallejo (2 góly). Svojí gólovou troškou do mlýna pak přispěli i Gabriel Paulista (1 gól) a Daniel Wass (1 gól).

Tipovačka po 4. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde a v našem nedávném článku. Vzhledem k nedávnému výpadku našeho webu jsme museli vynechat tipování na 2. kolo La Ligy, ovšem aby nedocházelo ke zmatkům, tak budeme jednotlivá kola tipovačky dál číslovat dle příslušných kol La Ligy.

Na výsledky 3. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 23 tipérů. Nejlepší odhad prokázal Woyta (26 bodů), za nímž se s minimálními rozestupy umístili jansosom (25 bodů), LukasTV (24 bodů) a trio Karakant (23 bodů), Stoldovec (23 bodů) a Packo114 (23 bodů).

Ve 4. kole se zapojilo 22 tipérů, čili jejich počet očividně nijak neovlivnil fakt, že se hrálo trochu netradičně ve všední dny. Každopádně výsledky jsou celkem unikátní, neboť na prvním místě se shodně umístili hned čtyři hráči, a to mikita10sM (17 bodů), Jose.Enrique (17 bodů), Harakant (17 bodů) a ruty (17 bodů). Za prvním kvartetem se pak na bodové shodě srovnalo dalších šest tipérů, a to Rostis1001 (15 bodů), JakubOcko (15 bodů), netopier (15 bodů), Lumirik (15 bodů), Hanzi96 (15 bodů), JEFFINHO (15 bodů) a Ingi (15 bodů).

V čele celkového pořadí je aktuálně ruty (54 bodů), jehož s mírným odstupem následuje Packo114 (48 bodů). Na bronzovém stupínku je momentálně Harakant (46 bodů), na kterého těsně dotírá dvojice jansosom (45 bodů) a Jose.Enrique (45 bodů).

V současné době máte možnost tipovat nejen zápasy 5. kola, ale k natipování je v systému i šest zápasů odložených v 1. a 2. kole, na jejichž natipování však máte opravdu ještě dost času, neboť všechny mají být sehrány až v příštím kalendářním roce. Tipovat dále stále můžete i na zápas 4. kola mezi Granadou a Osasunou, který byl odložen kvůli účasti andaluského celku v předkole Evropské ligy. Oba celky by se rovněž měly utkat až v v roce 2021.

Program 5. kola La Ligy

Všechny zápasy 5. kola budou sehrány tento víkend ve dvou dnech. V sobotu 3. října se utká Real Valladolid s Eibarem (13:00), Atletico Madrid s Villarrealem (16:00), Real Sociedad s Getafe (18:30), Elche s Huescou (18:30) a Valencia s Betisem Sevilla (21:00). V neděli 4. října pak budou hrát Osasuna s Celtou Vigo (12:00), Deportivo Alaves s Athleticem Bilbao (14:00), Levante s Realem Madrid (16:00), Cadiz s Granadou (18:30) a Barcelona se Sevillou (21:00).

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.