The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Koronavirus zastavil La Ligu, minimálně do konce března se ve Španělsku hrát nebude!

Koronavirus zastavil La Ligu, minimálně do konce března se ve Španělsku hrát nebude!


Světová zdravotnická organizace považuje šíření nákazy nového typu koronaviru za pandemii. Zasažen je už víceméně celý svět a stranou tak nezůstává ani fotbal. Valencia to například pocítila v úterý, kdy odehrála odvetu osmifinále Ligy mistrů na Mestalle bez diváků. Stejná opatření se měla týkat i nadcházejících dvou kol španělské nejvyšší soutěže, nicméně po dnešním jednání španělského fotbalového svazu s vedením La Ligy dochází k pozastavení celé soutěže. Na domácí derby s Levante a na zápas na San Bernabeu proti Realu Madrid si tak Netopýři budou muset počkat.

Španělsko má v Evropě jeden z nejvyšších výskytů koronaviru. Výrazně hůř je na tom jen Itálie (téměř 12 500 nakažených), Španělsko je víceméně nastejno s Francií (zhruba 2 300 nakažených). V zemi se tedy snaží všemi možnými způsoby zabránit dalšímu šíření nemoci. V úterý tak bylo oznámeno, že dvě nadcházející kola La Ligy budou odehrána bez diváků, stejné opatření se mělo týkat i druhé nejvyšší soutěže. Primera Division a Segunda Division jsou jediné dvě španělské soutěže, které nespadají přímo pod španělský fotbalový svaz. Ten má na starosti všechny ostatní soutěže a ty už v úterý do odvolání přerušil. La Liga však nechtěla narušit kalendář, dle kterého má La Liga končit 23. května a už 12. června má začínat Euro. Konec evropského šampionátu je naplánován na 12. července a o dva týdny později mají začínat pro změnu Olympijské hry v Tokiu. Vedení dvou nejvyšších španělských soutěží se tak přiklánělo k odehrání nejbližších ligových kol bez diváků.

Situace s šířícím se koronavirem se však nezlepšuje, a tak na dnešním jednání padlo rozhodnutí, že nejbližší dvě ligová kola nebudou odehrána v původním termínu a Primera Division i Segunda Division  jsou pozastaveny. Valencia tak prozatím neodehraje derby proti Levante, se kterým se v rámci 28. kola La Ligy měla utkat v sobotu 14. března v 16:00 na Mestalle. Přesně o týden později, tedy v sobotu 21. března v 16:00, se mělo na madridském stadionu San Bernabeu konat pro změnu utkání 29. kola nejvyšší španělské soutěže mezi domácím Realem Madrid a hostujícími Netopýry z Valencie. Mimochodem Bílý balet nejspíš míří do karantény, neboť testy odhalily koronavir u jednoho z basketbalistů Realu Madrid. No a vzhledem k tomu, že basketbalisté i fotbalisté Realu částečně využívají stejné tréninkové prostory, tak klub okamžitě zrušil všechny tréninky a ani fotbalistům se pravděpodobně nevyhne preventivní karanténa.

Po 29. kole La Ligy byla v plánu reprezentační přestávka a nejvyšší španělská soutěž se znovu měla rozběhnout v pátek 3. dubna tradiční předehrávkou víkendového ligového kola, v tomto případě tedy 30. kola La Ligy. V tom se má Valencia utkat doma s Osasunou. Dočkají se fanoušci tohoto zápasu v řádném termínu? V tuto chvíli je těžké cokoliv předpovídat. Dle španělského tisku bude koronavir život v zemi ovlivňovat minimálně v příštích dvou měsících, ale reálně může jít o mnohem delší dobu. Nelze proto vyloučit ani možnost, že aktuální ročník La Ligy zůstane nedohrán.

  • Je to smutné co se děje. Třeba nám to pomůže ožít a dobře odehrát zbytek sezóny (pokud nějaký zbytek bude).

  • V odpovědi na: Ingi

    Ve Španělsku to asi bude opravdu dost divoký. Při psaní článku jsem narazil na nějaká celosvětová čísla a tam bylo u Španělska v článku zmiňovaných zhruba 2300 nakažených. Nevím, jestli to bylo ke včerejšku vztažený, ale teď už někde píšou, že mají bez pár osob rovný 3000 nakažených. Navíc do středy měli 47 obětí a teď už jich je údajně 84.

  • V odpovědi na: ruty
  • V odpovědi na: Ingi

    Jinak máš pravdu, že pokud se sezóna nějak bude dohrávat, tak pro nás je to přerušení spíš plusem vzhledem k té marodce. Jako Garay se dohromady nedá, ale Vallejo, Piccini, Mangala a třeba i Gomez by mohli.

  • Další věc je, že pokud by došlo k předčasnému ukončení La Ligy a "vyhlášení výsledků". Tak jsme na smolném 7. místě, takže do příští sezóny (pokud platí předpoklad, že do léta se situace s virem vyřeší), budeme bez evropských soutěžích.

  • V odpovědi na: Ingi

    Hloupost,tohle by nikdo neprošlo, hrozně nefér když každý nehrál s každým a někdo měl lepší los na slabší soupeře a někdo zase na silnější. Mnohem reálnější je varianta,že do Lm a El postoupí týmy z minulého roku.

  • V odpovědi na: JakubOcko

    Nefér bude cokoliv, krom dohrání sezóny *5* Třeba takový Real Sociedad. Teď je na příčkách zajišťujících Ligu mistrů, zatímco před rokem byl úplně bez Evropy. Letos má jen o čtyři body míň než získal za celou loňskou sezónu, a to zbývá odehrát ještě jedenáct zápasů. Bylo by pro něj fér, když by se účastníci Ligy mistrů a Evropské ligy brali podle minulé sezóny?

    Jako naštěstí aspoň tentokrát není v La Lize takový extrém, jako svého času Villarreal. Ten nedávno v jedné sezóně vybojoval pohárovou Evropu a v té další spadnul z Primery. Kdyby došlo v té jeho sestupové sezóně k něčemu takovému, že by nebylo možné sezónu dohrát, a účastníci pohárové Evropy by se brali dle předchozí sezóny, tak by na tom slušně vydělal.

  • V odpovědi na: ruty

    Po prvním zápase v sezoně proti Sociedadu jim nepřeji nic hezkého, takže pohoda ať to není fér. Přeci jenom tenkrát to byl zápas za 3body a potom takový zářez v 90+11 *30**30**30*

  • V odpovědi na: Ingi

    A my si snad nějakou evropskou soutěž zasloužíme? Je odehráno 28 kol a Valencia byla na příčkách zajišťujících pohárovou Evropu (tedy top 6) jen dvakrát. Po 19. kole na 6. místě a po 22. kole na 5. místě.

  • V odpovědi na: ruty

    Pardon, odehráno je teprve 27 kol, 28. kolo mělo být na programu tento víkend *5*

  • V odpovědi na: ruty

    Jedna věc je zasloužíme či nezasloužíme a druhá věc je, co se s tím udělají? Vždycky půjde o peníze, takže že by jeden ročník LM a EL dobrovolně vynechali ... to asi těžko. Tak koho tam tedy pošlou?
    Stejné týmy jako letos? Takže budeme mít štěstí a zase LM
    Vyhodnotí podle momentální stavu? V tabulce jak nahoře i dole jsou velmi malé rozdíly a ještě se všechno mohlo zamíchat.
    Ani jedna možnost není správná, ale pro nějakou variantu se musí rozhodnout. Nebo že by vzali situaci po polovině sezóny, kdy jsme byli zrovna na 6. místě? :D
    No, uvidíme. Určitě to bude ještě zajímavé

  • V odpovědi na: Ingi

    Když vidím, jak vypadá situace, tak to bude asi přerušené déle než 14 dní. Takže asi ani nebude čas to dohrát, to by jedině museli hrát 3 zápasy týdně někdy v červenci :D

  • V odpovědi na: Ingi

    Tak ono se spekuluje o tom, že letos v létě nebude Euro (přesun na zimu nebo na příští léto), čímž by vzniklo víc prostoru pro dohrání ligových soutěží, na které by tím pádem nebyl tlak na brzký konec už před koncem května. V létě by se navíc údajně mohly dohrát evropské poháry, tudíž by třeba v dubnu a květnu vzniklo v kalendáři místo na vložená kola. No ale všechno to jsou zatím jen spekulace.

  • Debata kde je 13 komentárov a iba 3 aktéri *6* ... Vieme to aj lepšie ne *24* ? Otázka mimo tento článok. V ktorom článku bolo najviac komentárov a najviac zúčastnených? *14*
    Na druhú stranu... Ta situácia v LaLige a celkovo v EU či celom svete je dych berúca. Je to smutné čo sa deje. Ale ten vírus je tu už 3-krát. Najprv to bol SARS, potom Meriles či ako sa to volá a teraz COVID19. *7*

  • V odpovědi na: Harakant

    Obávám se, že nevieme. A co si tak neokomentujeme sami, to neokomentuje většinou nikdo *15* Kde bylo nejvíc komentářů a nejvíc diskutujících? No v poslední době se moc nekomentuje nic, jak už jsem zmínil, ale dříve byly komentované třeba aspoň přestupové spekulace (online z posledního dne loňského letního přestupového období měl 38 komentářů). Ale nejvíc komentářů se možná sešlo někdy pod článkem, kde se řešil nějaký sraz. Ale to tipuji *5*