The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Los Che mají ve svých řadách pět nakažených koronavirem!

Los Che mají ve svých řadách pět nakažených koronavirem!


V neděli krátce po poledni zveřejnil valencijský stoper Ezequiel Garay na sociálních sítích informaci, že byl pozitivně testován na koronavirus. O něco později pak klub vydal oficiální prohlášení, že u hráčů a realizačního týmu valencijského áčka bylo hned pět pozitivních výsledků.

Španělsko je koronavirem druhou nejzasaženější zemí v Evropě, dle tamních médií je v zemi již téměř 8 000 nakažených. Nejhůře je na tom ale v Evropě stále Itálie, kde se poprvé objevili fotbalisté s koronavirem. Mezi prvními byli například Daniele Rugani z Juventusu či Manolo Gabbiadini ze Sampdorie. Atalanta Bergamo, se kterou se Valencia v úterý střetla v odvetě osmifinále Ligy mistrů, prozatím nikoho nakaženého koronavirem nehlásí. Před víkendem už byli ale pozitivně testovaní i hráči v jiných zemích, například v Anglii či v Německu. Ve Španělsku byli koronavirem do dneška z fotbalového světa nakaženi jen generální ředitel Leganes a dva členové realizačního týmu Deportiva Alaves, se kterým se Netopýři utkali před týdnem o víkendu. Na prvního nakaženého hráče se však dosud čekalo.

Toto čekání dnes po poledni ukončil argentinský stoper valencijských Netopýrů Ezequiel Garay, který skrze sociální sítě oznámil, že byl na koronavir pozitivně testován. Rok 2020 mu tak prozatím rozhodně nepřináší pozitivní věci, neboť na začátku února si poranil kolenní vazy, což ho vyřadilo ze hry do konce sezóny. Nyní se pak tedy stal prvním potvrzeným hráčem nakaženým koronavirem v rámci španělského fotbalu. Ve svém prohlášení uvedl, že se cítí dobře, že je v domácí karanténě a že dbá pokynů lékařů. O něco později média přinesla informaci, že byl na koronavirus pozitivně testován rovněž lékař Los Che Juan Aliaga. Klub následně vydal oficiální oznámení, ve kterém uvedl, že v rámci valencijského áčka, tedy u hráčů či v realizačním týmu, testy odhalily koronavirus hned u pěti osob. Krom Garaye potvrdil pozitivní test na koronavirus i další stoper, a to Eliaquim Mangala. Mimochodem i on pobývá v současné době na marodce. Mangala vše potvrdil rovněž skrze sociální sítě a stejně jako Garay je v domácí karanténě a cítí se dobře. Pětici valencijských nakažených pak mají dle španělských médií doplňovat Jose Luis Gaya a delegát prvního týmu Los Che Paco Camarasa, leč v tomto případě se jedná o nepotvrzené informace.

Koronavirus se tak valencijským Netopýrům nevyhnul, třebaže se klub od začátku snažil o zodpovědný přístup. Jako jeden z prvních klubů v La Lize například zrušil tradiční předzápasové a pozápasové tiskové konference a i jinak se snažil co nejvíce izolovat hráče prvního týmu od případného nebezpečí nákazy. Ve chvíli, kdy bylo rozhodnuto o přerušení La Ligy minimálně do konce března, pak byly zrušeny tréninky a hráči se rozjeli do svých domovů, kde měli setrvat v karanténě. Trénovat přitom mají individuálně dle klubem sestavených plánů. Přes všechna opatření se však koronavirus do klubové kabiny očividně dostal. Doufejme, že se aktuálně nakažení v pořádku vyléčí a že už nakažených u Los Che nebude více.