The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia ubránila těsnou výhru a zůstává ve hře o Evropskou ligu!

Valencia ubránila těsnou výhru a zůstává ve hře o Evropskou ligu!


Zatímco Getafe prohrálo s Atléticem a Sociedad remizoval se Sevillou, Valencia využila své šance zabojovat o Evropskou ligu. Atraktivní první poločas rozhodl jediným gólem Gameiro a v tom druhém už se Valencia pouze bránila a nakonec výhru ubránila.

1. POLOČAS

Úvod zápasu nepřinesl nic zajímavého, ačkoliv směrem dopředu byla Valencia o kus aktivnější, než její soupeř. Pak dostal Wu Lei přihrávu do nehlídaného místa ve vápně Valencie, ale sám před Cillessenem přestřelil branku.

Když už začínal Espanyol vystrkovat růžky, stačil jeden přesný pas do běhu od Ferrana z půlky hřiště za obranu, kam naběhl Gameiro, potáhnul si míč až do vápna a střelou k tyči otevřel tak v 18. minutě skóre. 1:0.

Ve 25. minutě vypálil zpoza vápna tvrdou střelu pod břevno, ale Lopez předvedl skvělý zákrok. Hra se začala hodně přelévat ze strany na stranu a nabízela útočný fotbal. Velikou šanci měl ve 36. minutě De Tomas, kterého našel na volném místě u tyče centrem Sergi Darder, ale bez přípravy pálicí De Tomas ztroskotal na pohotovém Cillessenovi.

O dvě minuty později naopak na druhé straně Kangin centroval do náběhu za obranu Gameirovi, ten si míč před brankářem stáhnul, zbavil se s problémy obránce a poslal míč patičkou pod sebe, kde ale Ferran, napadán obráncem, nedokázal poslat míč do odkryté branky.

V nastaveném čase ještě Sergi Darder našel centrem do vápna nehlídaného Davida Lopeze, ale ten poslal hlavou míč přímo do náruče valencijského brankáře.

2. POLOČAS

Už ve 48. minutě vyslal zpoza vápna Darder nebezpečnou střelu, kterou musel Cillessen krotit nadvakrát. V úvodu 51. minuty přidal další pokus Embarba, jenž z úhlu z kraje vápna vyslal tvrdou střelu, která jen o centimetry minula dolní roh domácí branky.

Podobně si Embarba vedl z 25 metrů, jeho technická střela tentokrát olízla tyč na opačné straně branky.

V 63. minutě domácí vyztužili obranu stažením Kangina Leeho za Coquelina. Dvojí střídání následovalo o pár minut později. Do hry se dostal Čeryšev a Florenzi. Ze hry naopak Ferran a zraněný Correia.

Další ze svých střel přidal hostující Embarba v 74. minutě. Tentokrát zahrál přímý kop, ale zatočil jej příliš do středu branky, což byla pro Cillessena snadná práce.

Jelikož byla Valencia směrem dopředu ve druhé půli nulová, sáhli domácí v 78. minutě ke stažení Gameira a do hry zamířil Maxi Gomez. V obraně pak Paulista vystřídal Diakhabyho.

Valencia se i nadále houževnatě držela, ale stále byla směrem dopředu zcela neaktivní. Zápas navíc na začátku nastavení zdramatizovala červená karta pro Jaumeho Costu, o které se musel jít sudí napřed poradit s videorozhodčími.

V 92. minutě Vargas vyslal technickou střelu, která se pouze odrazila od tyče domácí branky!

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillessen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
J. Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Kondogbia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Kangin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Ferran 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Florenzi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)
Coquelin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)

  • Jestli se dobře dívám, tak pokud si chceme zajistit postup do EL a nespoléhat se přitom na výsledem finále Copy tak:
    - musíme vyhrát na Seville
    - Socky musí prohrát na Atleticu
    - a Getafe nesmí vyhrát na Levante

    Z těchto 3 podmínek vidím jako nejméně pravděpodobnou naši výhru v Seville :D

  • V odpovědi na: JEFFINHO

    Jak někde dříve uváděl Ruty, tak finalé CdR bude až někdy příští rok. Pro "postupovou matematiku" se nyní bude brát jaké vítěz finalé CdR lépe postavený finalista v ligové tabulace. Tedy obrazně řečeno už je nyní jasné, že Sociedad "porazil" Bilbao.

    Pro 6. místo:
    - Valencia vyhraje
    - Sociedad prohraje
    - Getafe prohra nebo remíza

    Pro 7. místo (kvalifikace EL):
    - Valencia vyhraje
    - Sociedad remíza nebo výhra
    - Getafe prohra nebo remíza

    Takže pro jakýkoliv postup je nutné samozřejmě vítězství Valencie a potom nesmí vyhrát Getafe. Sociedad není nutné sledovat.
    Velkým překvapením může být ale i kvalifikace Granady, která čeká na zaváhaní Může být i dokonce šestá nakonec :)

  • V odpovědi na: Ingi

    Mělo by to tak být, třebaže Rubiales chtěl původně do Evropy poslat oba finalisty poháru, ale to se nelíbilo UEFA, takže Rubiales od toho svého záměru upustil. Ale uvidíme, co se ještě v tomhle bláznivém roce může stát. Najednou si usmyslí, že se finále Copy odehraje a zas se naše situace zkomplikuje. Samozřejmě za předpokladu vítězství Athleticu no.

    Ale já teda taky nevidím moc velkou naději, že bychom v Seville zvítězili. Pamatuju někdy v roce 2013 jsme v Seville hráli v posledním kole o Ligu mistrů, kdy jsme tam nějak potřebovali dosáhnout lepšího nebo možná alespoň stejného výsledku jak Real Sociedad ve jeho zápase. No prohráli jsme, Negredo si zastřílel *7*