The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

James Lea Siliki jako levná alternativa za Arambarriho, Lermu či Mascarella

James Lea Siliki jako levná alternativa za Arambarriho, Lermu či Mascarella


Valencia by ráda posílila střed záložní řady, ale bez peněz se posily shánějí špatně. K úspěšnému konci tak zatím nevedla jednání s Getafe ohledně Maura Arambarriho, s Bournemouthem ohledně Jeffersona Lermy, ani se Schalke ohledně Omara Mascarella. Francouzský deník L´Equipe nyní přišel s informací, že si proto Los Che vyhlédli levnější alternativu ke zmiňované trojici. Jejich cílem má být pětadvacetiletý James Lea Siliki ze Stade Rennes.

Siliki se narodil ve Francii a na mládežnické úrovni Francii reprezentoval, ale jako dospělý na sebe obléká dres národního týmu Kamerunu. Přesto však má i francouzský pas a pokud by tedy do Valencie přestoupil, tak by nezabíral místo v tříčlenné kvótě pro hráče bez evropského pasu. Tu mimochodem aktuálně zabírají Kangin Lee (který má dle spekulací Mestallu v létě pravděpodobně opustit), Maxi Gomez (o kterého má dle posledních informací znovu velký zájem Atletico Madrid) a po brexitu nově i Yunus Musah. Maximálně tři hráči ze zemí mimo EU mohou být ve Španělsku nominováni k ligovému utkání, ale v kádru jich může být o dva více. Každopádně v tomto má Siliki výhodu například před duem Arambarri a Lerma. V čem naopak výhodu nemá, to jsou zkušenosti se španělským fotbalem. Zatímco zmiňované duo v La Lize něco odehrálo, tak Siliki se v kariéře nedostal za hranice Francie.

Fotbalově vyrůstal nejprve v akademii PSG a následně hrál za rezervu Guingampu. V roce 2014 se stal hráčem Stade Rennes, kde také nejdříve nastupoval za béčko, ale postupem času se propracoval do prvního týmu. Tam svého času nastupoval pravidelně, ale pozdější posilování francouzského týmu ho ze základní sestavy odsunulo. V sezóně 2020/2021 odehrál jen 483 minut ve 12 zápasech. V Ligue 1 odehrál 7 utkání, v Lize mistrů 4 utkání a v Coupe de France 1 utkání. Na startu sezóny byl zraněn, ale od konce října do prosince loňského roku pak nastupoval celkem pravidelně a i proto si připsal ony starty v Lize mistrů. Holt se základní skupina milionářské soutěže hrála zrovna v době, kdy byl fit a kdy měl důvěru trenéra. V kalendářním roce 2021 to už totiž neplatilo. Letos se na trávník dostal jen dvakrát Na čtvrt hodin v pohárovém utkání s Angers a na necelou desetiminutovku v ligovém zápase proti RC Strasbourg. Není divu, že po loňské sezóně není jeho cenovka příliš vysoká, aktuálně by měl mít na trhu hodnotu zhruba 4 miliony eur.

O zájemce však přes malé herní vytížení v loňské sezóně nouzi nemá. Ze Španělska se na něho krom Valencie dotazovali zástupci Getafe a Espanyolu a zájem projevil i anglický Watford. Stade Rennes se však prozatím s nikým nedohodl. Silikiho by rád přímo prodal nebo alespoň poslal na hostování s povinnou opcí. Právě hostování by upřednostňovali i Netopýři a k jednání by tak zbývala forma a výše opce na následný přestup. Podle serveru ElDesmarque Siliki z jmenovaných zájemců upřednostňuje Valencii, což je další aspekt, který by Netopýrům mohl pomoci k dojednání transferu. Otázkou však je, zda by Siliki vůbec byl správným mužem pro Valencii. Deník SuperDeporte totiž uvádí, že reprezentant Kamerunu je sice fyzicky dobře disponovaným středním záložníkem, ale profilem má mít blíže například k Urosi Racicovi, než ke klasičtějším defenzivním záložníkům jako jsou Mauro Arambarri či Jefferson Lerma.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.