The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Několik spekulací o ofenzívě valencijské

Několik spekulací o ofenzívě valencijské


Valencijská ofenzíva v nadcházející sezóně určitě nebude stejná, jako v sezóně minulé, nicméně kolika změn se v létě dočkáme, to zatím není jisté. V posledních dnech jsme se dočkali hned několika spekulací. Ty na jednu stranu informovaly o zájemcích o dvojici Maxi Gomez a Goncalo Guedes, na druhou stranu pak přinesly nová jména hráčů, kteří by naopak na Mestallu mohli zamířit.

Uruguayský reprezentační útočník Maxi Gomez se teprve dnes připojil k předsezónní přípravě valencijských Netopýrů. Prodloužené volno měl proto, že v uplynulých týdnech reprezentoval svou vlast na jihoamerickém šampionátu Copa America, kde Uruguay vypadla ve čtvrtfinále s Kolumbií. Mimochodem v základní skupině se Uruguay utkala i s Paraguají, za kterou nastoupil stoper Omar Alderete, který se následně stal první letní posilou Los Che. Na vzájemný souboj však nedošlo, neboť valencijský útočník zůstal tehdy jen na střídačce. Nyní se už oba připravují na novou sezónu v jednom klubovém dresu. Třebaže se minulá sezóna Gomezovi příliš nepovedla, tak nový trenér Los Che Jose Bordalas je na něj přesto připraven spoléhat. A i útočník by nejen trenéra, ale především fanoušky Los Che rád přesvědčil, že je dobrým útočníkem, který může svými góly táhnout celý tým. Nicméně čas jeho návratu z dovolené do Valencie se shoduje se spekulacemi ve španělských médiích, dle kterých o něho má eminentní zájem trenér Atletica Madrid Diego Simeone. Maxi Gomez má být přesně ten typ útočníka, jaké má argentinský trenér v oblibě. Ale pokud ho bude chtít Atletico získat, tak bude muset zaplatit nemalý peníz. Valencia údajně není ochotná jednat o částce nižší než 18 milionů eur. Pokud by madridský klub tyto peníze nabídl, tak bychom možná Gomeze už v příští sezóně ve valencijském dresu neviděli. Navzdory přáním trenéra je pořád prioritou vedení finanční stabilita klubu, takže nějaký velký prodej lze očekávat. Na druhou stranu to zatím vypadá, že se úplně nebude opakovat loňské léto, kdy hráči odcházeli za směšné částky či dokonce úplně zadarmo.

Dalším hráčem, za kterého by Valencia mohla získat nemalý finanční obnos, je Goncalo Guedes. I on naskočil do předsezónní přípravy oproti většině Netopýrů později, neboť letos v létě byl s Portugalskem na evropském šampionátu. Ovšem po návratu do Valencie se příliš dlouho nerozkoukával a hned druhý den odehrál poločas přípravného utkání proti Atromitosu. A hned ukázal, že by si snad mohl udržet formu, kterou valencijské fanoušky těšil na sklonku minulé sezóny, kdy byl jasným tahounem týmu. Proti řeckému klubu byl Guedes aktivní a dokonce se i gólově prosadil. I s ním by tedy Bordalas v sezóně 2021/2022 jistě rád spolupracoval, ale i u Guedese platí, že v případě dobré nabídky může být prodán. V souvislosti s portugalským reprezentantem se psalo již o zájmu mnoha týmů. To máme namátkou Atletico, Fiorentina, Villarreal, Lazio, Wolverhampton či třeba Sevilla. Ovšem finanční požadavky Los Che jsou dosti odrazující. Nicméně třeba v Seville se prý nevzdávají a na Guedese si myslí dál a už mají i plán, jak získat finance. Vydělat by andaluský celek mohl třeba prodejem obránce Julese Koundeho, který by údajně mohl Sevillu opustit až za 40 milionů eur. Další možností je zpeněžení talentovaného Bryana Gila. Tottenham za něho údajně nabízí 25 milionů eur a Erika Lamelu k tomu. To by pak už na Guedese Sevilla peníze měla, neboť Valencia chce svého tahouna prodat minimálně za 20 milionů eur. No jen by pak museli Netopýři vymyslet, koho přivést místo Guedese, protože nedávno se spekulovalo, že by se v tom případě Valencia pokusila na hostování získat právě Bryana Gila ze Sevilly. Ale třeba Portugalec v létě zamíří mimo Španělsko, a to hodně daleko. Dle spekulací totiž o Guedese projevil zájem bohatý ruský klub Zenit Petrohrad. Ten má rychlého Netopýra lákat na roční plat 2,2 miliony eur. No tak ještě aby Zenit správně namotivoval Valencii.

I kdyby už žádný útočník Mestallu neopustil, tak přesto by se Pep Bordalas posílení útočné vozby rád dočkal. Ostatně už po svém příchodu k Netopýrům vyhlásil jako priority na přestupovém trhu stopera, defenzivního záložníka a útočníka. Už má nového stopera, tak ještě mu zbývají dvě přání. Nicméně dle španělského tisku pokud by mělo dojít k situaci, kdy by mohl do Valencie přijít už jen jeden nový hráč, tak by Bordalas upřednostnil posílení středu zálohy před posílením útoku, třebaže oproti závěru loňské sezóny už Netopýry dva útočníci opustili. Patrick Cutrone se z neúspěšného hostování na Mestalle vrátil do Wolverhamptonu a Kevinu Gameirovi na Mestalle skončila smlouva. Tyto dva odchody jen částečně vykryl návrat Rubena Sobrina z hostování v Cadizu. Proto by Bordalas nového útočníka v klubu rád přivítal a prvním na seznamu je Marcos Andre. O zájmu Los Che o brazilského útočníka Realu Valladolid jsme vás informovali již několikrát, ale dohoda klubů je zatím zřejmě v nedohlednu. Sám hráč by se zájmu Valencie nebránil, neboť po sestupu Realu Valladolid by rád pokračoval v nejvyšší španělské soutěži, ale jeho současný zaměstnavatel první oficiální nabídku Netopýrů odmítl. Třeba se tak bude opakovat loňská situace s útočníkem Espanyolu Barcelona Raulem de Tomasem. Po sestupu Espanyolu o něho měla nejen Valencia zájem, ale barcelonský celek všechny zájemce odmítl. Raul de Tomas tak zůstal v Espanyolu, stal se nejlepším střelcem Segunda Division a v sezóně 2021/2022 ho v dresu barcelonského klubu uvidíme zpět v nejvyšší soutěži.

Vzhledem k problémovému vyjednávání s Realem Valladolid se Valencia v otázce posily do útoku poohlíží i jinde. Jako finančně dostupný se jeví Jonathan Calleri. Sedmadvacetiletý argentinský útočník je opravdu velký světoběžník. Fotbalově vyrůstal v argentinském klubu All Boys, který následně v roce 2014 vyměnil za známější Bocu Juniors. V roce 2016 se pak stal hráčem Deportiva Maldonado a tato skutečnost platí dosud, nicméně od onoho roku 2016 má Calleri na svém kontě hned šest hostování. Po brazilském Sao Paulu a anglickém West Hamu se zabydlel ve Španělsku, kde postupně oblékal dresy Las Palmas, Deportiva Alaves, Espanyolu Barcelona a naposledy Osasuny. Ostatně z dresu pamplonského celku si ho jistě budou fanoušci Los Che dobře pamatovat, neboť proti Valencii se gólově prosadil v obou vzájemných zápasech. Na Mestalle Osasuně pomohl k remíze 1:1 a v Pamploně k vítězství domácích 3:1 přispěl nejen gólem, ale i asistencí. Těžko říct, zda by se ho i Valencii podařilo získat na hostování. Dle specializovaného serveru TransferMarkt má Calleri tržní cenu 5 milionů eur. Mimochodem v jeho minulosti najdeme i jednu valencijskou stopu. V roce 2013, kdy byl ještě hráčem argentinských All Boys, vyvěsil na své sociální síti fotografii, na které je zachycen ve valencijském dresu.

Těžko říct, zda se u Calleriho láska k Los Che zachovala, nicméně dle španělských médií není jedinou alternativou za Marcose Andreho. Posledním v řadě je zřejmě Loren Moron, který aktuálně obléká dres Betisu Sevilla. V sevillském celku má sice smlouvu do roku 2024 a výkupní klauzuli ve výši 50 milionů eur, ale není spokojen s herním vytížením. V loňské sezóně sice sedmadvacetiletý útočník zasáhl do celkem velkého množství zápasů, ale většinou odehrál méně než poločas. V sezóně 2020/2021 odehrál v La Lize a v Copa del Rey dohromady 1028 minut v 27 zápasech, což činí průměrně jen 38 odehraných minut na zápas. Těžko říct, zda pouhý jeden vstřelený gól je důsledkem nízké důvěry ze strany trenéra, nebo naopak kvůli chabé produktivitě hráč ztratil důvěru trenéra.