The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dočkáme se konečně i nějakých příchodů?

Dočkáme se konečně i nějakých příchodů?


Valencia je v aktuálním přestupovém období aktivní zatím jednostranně, a to na straně odchodů. Příchodu jsme se zatím žádného nedočkali. Po posledním prodeji Rodriga do Leedsu a s blížícím se startem sezóny však média očekávají, že bychom se již brzy mohli dočkat nových tváří na Mestalle. Kdo by již brzy mohl obléknout dres Valencie?

Od konce uplynulé sezóny už Valencii opustili stoper Ezequiel Garay, záložníci Ferran Torres, Francis Coquelin a Dani Parejo a útočník Rodrigo Moreno. Z výčtu jmen je zřejmé, že se ve všech případech jedná o důležité hráče valencijského týmu, o členy základní sestavy. Valencia si jejich odchody přišla už zhruba na 60 milionů eur, což jí sice na jednu stranu pomůže vyřešit například aktuální problémy s platy hráčů, ale zároveň tím došlo ke značnému oslabení kádru. Posily jsou tak určitě potřebné. Toho si je vědom i nový valencijský trenér Javi Gracia, který navíc požaduje, aby přišli i někteří zkušení hráči.

Útočník Borja Mayoral, kterého má Valencia vyhlédnutého jako náhradu za typologicky podobného Rodriga, je sice teprve třiadvacetiletý, nicméně zkušenosti mu nechybí, vždyť poslední dvě sezóny nejvyšší španělskou soutěž pravidelně hrával na hostování v Levante. Podrobně jsme se valencijskému zájmu o něj věnovali v našem nedávném článku. Připomeňme jen, že Mayoralovi končí za rok smlouva v Realu Madrid, který za něho požaduje zhruba 15 milionů eur. Tuto sumu by jistě nemělo problém zaplatit Lazio Řím, které se o něho mělo zajímat, ale hráč sám preferuje pokračování na východošpanělském pobřeží, třebaže v jiném dresu. Ovšem Netopýrům se zdá částka příliš vysoká a snaží se s Realem Madrid dojednat odkup jen určitého procenta hráčských práv. To by v praxi znamenalo především to, že když by v budoucnu Mayoral Valencii opouštěl, tak že by došlo k dělbě získaných financí mezi Netopýry a Bílý balet.

Nejzkušenějším hráčem, jehož příchod se pravděpodobně blíží, je záložník Etienne Capoue. Již dvaatřicetiletý francouzský defenzivní záložník hrál posledních pět sezón za Watford, který se letos rozloučil s nejvyšší anglickou soutěží. Právě tam se potkal i se současným trenérem valencijských Netopýrů, který by na spolupráci rád navázal. Anglický tým po sestupu potřebuje šetřit, takže u hráče, který má v klubu smlouvu do roku 2022, preferuje prodej, zatímco Valencia nyní nemá na rozhazování, takže by raději volila hostování s možností odkupu příští rok. Capoue se dostal do popředí zájmu místo venezuelského defenzivního záložníka Yangela Herrery z Manchesteru City, kterému v cestě na Mestallu brání fakt, že Valencia má naplněnou kvótu pro hráče ze zemí mimo EU. Místo mělo uvolnit získání španělského pasu pro brazilského stopera Gabriela Paulistu, ale toto se prodlužuje, což Valencii ztěžuje situaci na přestupovém trhu.

Při jednáních s Watfordem je krom o Capouovi řeč i o útočníku Luisu Suarezovi, který se v uplynulé sezóně ukázal ve velmi dobrém světle během hostování ve Španělsku, konkrétně v druholigové Zaragoze, za kterou nastřílel 19 gólů, což mu stačilo na stříbrný stupínek v tabulce střelců Segunda Division. I v tomto případě by Valencia ráda vyjednala hráčovo hostování na Mestalle, nicméně předtím je potřeba, aby nejdřív ještě nějaký útočník Valencii opustil. Hlavním kandidátem odchodu je vzhledem k svému věku a vysokému platu Kevin Gameiro.

Gracia by se rád dočkal i posílení středu obrany, přičemž právě zde preferuje hlavně zkušenosti, neboť aktuálně má ze zkušených stoperů k dispozici jen Gabriela Paulistu a Eliaquima Mangalu, přičemž u prvního jmenovaného chtějí Netopýři sice prodloužit smlouvu, ale Brazilec jejich první návrh odmítl, no a u Mangaly se počítá spíše s odchodem. Vzhledem k tomu, že už v kádru nepokračuje ani Ezequiel Garay, tak by se zkušnosti opravdu hodily. Případný přestup Dioga Leiteho z Porta tak momentálně není na pořadu dne. Cílem Valencie má být devětadvacetiletý kapitán italské Fiorentiny German Pezzela. O tom jsme mimochodem již před časem psali zde. Jeho získání by však nebylo snadné, neboť v italském klubu je důležitým hráčem. Smlouvu má do roku 2022 a Fiorentina se ji snaží prodloužit, ovšem prozatím neúspěšně. Počítat tak musejí i s možností, že bude lepší Pezzelu prodat. V tom případě dle italských médií počítají se ziskem mezi 15 až 20 miliony eur, což pro Valencii není příznivé.

Dle deníku SuperDeporte chce valencijský trenér pořešit i pravý kraj obrany, tedy post, který se v posledních letech řešil už mnohokrát. V posledních sezónách se na pravém kraji obranné řady nejčastěji objevoval Daniel Wass, ale s tím vzhledem k uskutečněným odchodům Gracia počítá spíš do záložní řady, ať už do jejího středu nebo na její pravý kraj. Zbývají tak Cristiano Piccini a Thierry Correia. Ital však rok nehrál a dle trenéra ještě není plně připraven na stoprocentní nasazení. U mladého Portugalce pak podobně jako jeho předchůdci není přesvědčen o dostatečné kvalitě. Zároveň však klub u obou očekává, že časem budou schopni plnohodnotně zajistit fungování valencijského pravého kraje obrany, takže nyní shánějí opravdu jen někoho na roční hostování. Žádná jména však zatím v médiích zmiňována nebyla.

  • Keď už sme v ECO móde a ideme cestou mladých nenáročných hráčov, tak do útoku Mayorala aj Suareza by som uvítal. Aj ten Capoue by nemusel byť zlý. Uvidíme čo všetko nám ešte ostane...

  • V odpovědi na: aadam_s

    Predaj pod cenu našich hráčov a kúpia za to mačku vo vreci *9* Radšej dať prednosť odchovancom a pošetriť €. Ešte treba dumať na dostavbu Nou Mestalla.

  • V odpovědi na: Harakant

    Hele pokud by Capoue a Suarez přišli fakt jen na hostování a Mayorala bychom získali jen "půlku" třeba za cca 7 milionů eur, tak by nás příchod těch tří zas tak draze nevyšel *5* A kdo z nich je zajíc v pytli? Leda tak ten Suarez, který ještě nehrál v nějaké top lize. Ale jak jsem psal výše, tak nebylo by to drahé a byl by to asi únosný risk *5* Si vem, že v poslední době tu byli i zkušení hráči, kteří nebyli v čase jejich nákupu žádní zajíci v pytli, no a neprosadili se. Namátkou Negredo, Nani či Mario Suarez.

    Já jsem taky pro šanci pro mladé, ale musí to být i při udržení určité kvality týmu. Ti nejlepší z rezervy se připravují s prvním týmem a v přípravných zápasech se ukazují hodně dobře (Esquerdo, Musah), ale takoví asi bohužel nejsou všichni ve VCF Mestalla. To by jinak rezerva v minulé sezóně nehrála o udržení v Segunda Division B.

    Takže když bychom pokračovali ve výprodeji a třeba ten Wolverhampton by získal Diakhabyho, Correiu, Guedese a Kondogbiu a Cillessen odešel do Aston Villy, tak bychom už pomalu neměli bez přivedení alespoň nějakých náhrad s kým hrát. Vždyť kdo by zůstal z loňského áčka? Jaume Domenech, Piccini, Gabriel, Mangala, Gaya, Wass, Soler, Cheryshev, Gomez, Gameiro, Vallejo a Sobrino a to by bylo asi vše. Přičemž v útoku se ještě z odchody počítá, což je dobře známo. Volná místa v sestavě by mohli doplnit ti mladíci co jsou nyní v přípravě, ale co když by se kupila zranění? To by se pak muselo sahat po dalších mladících, což by mohlo mít hodně fatální následky. Sice bychom se ekonomicky hodně zahojili, ale udržením ligové příslušnosti by to nemuselo být snadné.

  • V odpovědi na: ruty

    Ak prídu Suatez a Capoue na hosťovanie, tak to bude fajn. Mayoral nie. Politika Madride je jasná. Na ďalší rok mu končí zmluva a chcú ho predať. 15M je stanovená suma a pochybujem že Real upustí.
    Hráči, ktorí sa vrátili z hosťovaní a hráči B tímu. Podľa mňa majú na prvý tím. Ide o môj názor. S tým nemusí nik súhlasiť. Racic, Yunus, Esquedro, Blanco, atď. Škoda Guerrera či Jimeneza.
    Áno, maródka môže nastať, ale Vale bude mať menšie zaťaženie. Mimo EL a LM. Ja by predal a pustil ich.
    Keď ECO štýl tak poriadný *22*

  • Podľa posledných dostupných správ. Prvým cieľom je stopérsky post. Hneď druhou v poradí je záloha. A útok je vraj na poslednom mieste a nie je takou prioritou ako stred poľa a stred obrany.
    Škoda toho Herreru. Žiadosť Graciu nebola vyslyšaná. A Capoueho anglický celok nepustí len tak ľahko. Padol o ligu nižšie a klub chce predávať. Tak isto chce € i Real Madrid. Hosťovania bolo dosť čo sa týka Mayorala. Vidím to veľmi šedo až čierno *37*