The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Valencia potvrdila dohodu s Leedsem ohledně přestupu Rodriga Morena

OFICIÁLNĚ: Valencia potvrdila dohodu s Leedsem ohledně přestupu Rodriga Morena


Během dnešní noci Valencia na svém webu zveřejnila oficiální oznámení o tom, že devětadvacetiletý španělský reprezentační útočník Rodrigo Moreno na Mestalle skončí a zamíří do anglického Leedsu United. Zároveň však Netopýři oznámili, že k dokončení přestupu ještě zbývá dořešit několik formalit a hráč také musí v novém působišti úspěšně absolvovat vstupní lékařskou prohlídku.

Včera večer jsme přinesli článek o vážném zájmu anglického Leedsu United, který bude v nadcházející sezóně nováčkem Premier League, o útočníka východošpanělského klubu Rodrigo Morena, o probíhajících jednáních, i o tom, že dle informací v médiích se všechny tři strany nakonec na přestupu úspěšně dohodly. Na potvrzení těchto informací jsme nemuseli čekat nijak dlouho a ještě před půlnocí Netopýři na svém webu zveřejnili následující oznámení: „Klub Valencia CF dosáhl v úterý předběžné dohody s klubem Leeds United FC o přestupu hráče Rodriga Morena. K dokončení přestupu zbývá dopracování příslušné dokumentace a jiné formality a hráč musí absolvovat povinnou lékařskou prohlídku. Klub Valencia CF by tímto Rodrigovi rád poděkoval za jeho odhodlání a úsilí v uplynulých šesti sezónách, ve kterých odehrál celkem 220 zápasů, vstřelil 59 gólů a pomohl k triumfu v Copa del Rey. Klub Valencia CF mu v nové etapě jeho profesionální kariéry přeje vše nejlepší.“

Anglická protistrana prozatím k oficiálnímu oznámení dosažení dohody nepřistoupila a zřejmě vyčkává, až bude dořešeno opravdu všechno kolem přestupu a Rodrigo za sebou bude mít i onu v oznámení Valencie zmiňovanou lékařskou prohlídku. Ta by měla být formalitou, nicméně připomeňme, že právě na lékařské prohlídce ztroskotalo například hostování levého beka Didace Vily ve Valencii v roce 2012. Netopýři již tehdy příchod hráče AC Milan oficiálně oznámili, ale po lékařské prohlídce nakonec bylo vše jinak. K takovéto situaci však dochází opravdu výjimečně a my už tak můžeme Rodriga považovat za novou posilu Leedsu. Výše přestupové částky oficiálně oznámena nebyla, nicméně Valencia by se zřejmě měla dočkat požadovaných zhruba 40 milionů eur, přičemž 30 milionů eur zaplatí Leeds hned a dalších zhruba 10 milionů eur by mělo na Mestallu doputovat časem formou výkonnostních bonusů, o nichž média uvádějí, že mají být snadno dosažitelné.

Dle serveru Transfermarkt.com má Rodrigo za šest sezón na kontě 220 oficiálních zápasů za Valencii, vstřelil v nich 59 gólů a připsal si 41 asistencí. Z toho v La Lize odehrál 172 zápasů, vstřelil v nich 38 gólů a připsal si 33 asistencí. V Copa del Rey odehrál 22 zápasů, vstřelil v nich 14 gólů a připsal si 3 asistence. V Lize mistrů odehrál včetně kvalifikačních kol 17 zápasů, vstřelil v nich 3 góly a připsal si 3 asistence. V Evropské lize odehrál 9 zápasů, vstřelil v nich 4 góly a připsal si 2 asistence. Třikrát se Rodrigo s Valencií podíval do Ligy mistrů a v roce 2019 s Netopýry oslavil triumf v Copa del Rey.

  • Výprodej pokračuje! Dalo se však čekat, že zrovna Rodrigo na Mestalle nezůstane. Leeds je mi hodně sympatický klub, proto mu to přeji a jsem tak i trochu rád, že nejde třeba k ponorkám nebo do Sevilly! Zajímala by mne hodně současná klubova koncepce, protože jestli chtějí hrát první ligu i na přesrok, mají co dělat! Tenhle výprodej spíš vypadá jak "zbrojení" na druhou ligu!

  • V odpovědi na: syphoon

    Už im treba len vyriešiť Cillessena a Gameira *9*
    Ak sa naskytne dobrá ponuka, pôjde z klubu aj Guedes či Kondogbia...*37*

  • Gameiro nakonec zůstane a mě trefí... Má největší plat v klubu a stejně Rodrigo šel dřív než on *30*

  • Ja len dúfam, že Fenerbahce predá s Muriqiho a Gameiro rovno môže ísť smer Turecko *14*

  • Možná budu jeden z mála, ale za hráče který je "NA PRODEJ" a je mu skoro třicet dostat 30 + 10 míčů je fajn, mě se na hrotu více líbil Maxi... Ještě toho Gameira se zbavit... Guedese bych nechal, mám pro něj slabost, i když teď byl buď zraněný nebo hrál hovno...

  • V odpovědi na: filgi81

    Naprosto souhlasím

  • V odpovědi na: filgi81

    Aspoň sa dostane Rodrigo do prvej desiatky najvyššieho predaja *9* I keď mu bude patriť posledné miesto so Soldadom *9*
    Ale na druhú stanu bol Rodrigo viac pracovitejší ako Maxi...