The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Coquelin přestoupil z Valencie do Villarrealu

OFICIÁLNĚ: Coquelin přestoupil z Valencie do Villarrealu


Druhým letním odchodem z Valencie se dnes stal francouzský defenzivní záložník Francis Coquelin. Devětadvacetiletý hráč opustil Netopýry po dvou a půl letech a zamířil do Villarrealu, kde podepsal smlouvu na čtyři sezóny. Výše přestupové částky zveřejněna nebyla, nicméně dle médií inkasovala Valencia méně než 10 milionů eur.

Znamená to, že ho Los Che prodali levněji, než za kolik ho v lednu roku 2018 získali. Tehdy Arsenalu zaplatili zhruba 13 milionů eur. Nyní by měla být pevná přestupní částku zrhuba 8 milionu eur, ale k tomu by v budoucnu mohl nějaký něpříliš velký obnos přibýt formou bonusů. Hned po svém příchodu se Coquelin ukazoval v dobrém světle a rychle si získal fanoušky. A rovněž ukázal svoji univerzálnost, neboť do začátku března, kdy ho vážné zranění vyřadilo pro zbytek sezóny 2017/2018 ze hry, nastupoval nejen jako defenzivní záložník, ale v některých utkáních nastoupil i jako pravý záložník, levý záložník či dokonce jako stoper. Rovněž v tomto období před zraněním vstřelil svůj jediný valencijský gól, prosadil se proti Malaze. Znovu si tedy zahrál až v sezóně 2018/2019, během které postupně ze základní sestavy vytlačil svého krajan Geoffreye Kondogbiu. Vrcholem této sezóny bylo finále Copa del Rey, ve kterém Netopýři porazili Barcelonu a získali titul. K tomuto úspěchu pomohla i skvělá defenzivní práce Coquelina, vždyť nejeden fanoušek si jistě vybaví, jak tehdy znepříjemňoval život Messimu. Spolehlivé výkony Coquelin předváděl i v sezóně 2019/2020, třebaže Valencii už se tolik nedařilo.

Už na konci uplynulé sezóny však bylo zřejmé, že s ním klub do budoucna nepočítá. Třebaže Valencia až do posledního kola bojovala o pohárovou Evropu, tak už před zápasem 36. kola proti Leganes měl prezident Los Che Anil Murthy zástupcům několika hráčů sdělit, že jejich budoucnost není na Mestalle. Jedním z nich byl i Coquelin, který tak během krátké přestávky před startem předsezónní přípravy na soutěžní ročník 2020/2021 řešil pokračování své kariéry. Nejdříve projevil zájem jeden z arabských klubů, nicméně jeho nabídka neodpovídala požadavkům Netopýrů. Ty splnil až Villarreal, kde se Francouz včera podrobil lékařské prohlídce a dnes se Žlutou ponorkou podepsal smlouvu. Jeho valencijský účet se tak zastavil na 89 zápasech, z nichž 61 odehrál v La Lize, 10 v Copa del Rey, 10 v Lize mistrů, 7 v Evropské lize a 1 ve španělském Superpoháru. Ve Villarrealu se Coquelin sejde se svým loňským spoluhráčem Jaume Costou, který ve Valencii hostoval. Brzy by pak za nimi měl dorazit Dani Parejo a předmětem jednání mezi oběma kluby je prý dokonce i Gabriel Paulista.

  • Zvesti o nižšej sume boli pravdivé *7* Vidieť, že ak sa chce vedenie hráča zbaviť, tak to dokáže aj hlboko pod cenu. Nečudujem sa Francisovi. Keby prestup odmietol, tak by ako za trest vysedával na tribúne. Takto aspoň pôjde niekde, kde ho chcú a bude si plniť minutáž a povinnosti.