The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Ferran Torres hráčem Manchesteru City

OFICIÁLNĚ: Ferran Torres hráčem Manchesteru City


AKTUALIZOVÁNO - Valencia se řadu měsíců snažila domluvit se svým odchovancem Ferranem Torresem na prodloužení jeho smlouvy, leč bohužel neúspěšně. Hráč, který v letošní sezóně výrazně zazářil, bude nově oblékat dres anglického celku Manchester City.

Situace Valencie s Ferranem Torresem nebyla jednoduchá. Na Mestalle mu zbýval již jen poslední rok smlouvy a vzhledem k jeho dobrým výkonům v letošní sezóně se o něho objevil silný zájem napříč nejvěhlasnějšími kluby Evropy. Real Madrid, Barcelona či Borussia Dortmund. Nejsilněji se však do vyjednávání vložil Manchester City, a to hned poté, kdy se v anglickém klubu dozvěděli, že jim arbitráž zrušila trest zákazu start v pohárové Evropě pro následující dvě sezóny. A City bylo nakonec úspěšné. Dohodlo se s hráčem a nakonec i se španělským klubem. Valencia se v následující sezóně do pohárové Evropy nepodívá, což s sebou nese finanční ztráty. Klub je tedy nucen prodávat a odchod Ferrana Torrese je prvním krokem. Z Anglie má Valencia vyinkasovat 25 milionů eur pevnou částkou a dalších 12 milionů v podobě případných bonusů.

Valencia se s Ferranem „rozloučila“ nezvykle velmi krátkým prohlášením na svém webu: „Valencia CF v úterý uzavřela dohodu s Manchesterem City FC o převodu práv valencijského odchovance Ferrana Torrese.“ Přímo do Manchesteru ještě nyní již bývalý dvacetiletý Netopýr nedorazil, neboť kvůli přetrvávajícím protikoronavirovým opatřením by ho po příjezdu do Anglie čekala čtrnáctidenní karanténa. Lékařské prohlídce se tak dnes podrobil v Barceloně, kde také podepsal smlouvu s anglickým klubem. Valencii opouští po necelých třech letech v prvním týmu Los Che. Za valencijské áčko debutoval v sezóně 2017/2018 a od té doby dostával rok od roku více herních příležitostí. A svůj prostor na hřišti využíval, především pak v letošní sezóně, kdy mimo jiné vstřelil čtyři ligové góly a další dva zásahy přidal v Lize mistrů. Pro Valencii pak už bylo těžké ho udržet.

S Los Che se Ferran Torres rozloučil prohlášením na sociálních sítích: „Valencie je mým rodným městem a Valencia CF je mým domovem. Za všechno, čeho jsem dosáhl, jsem dlužen tomuto skvělému klubu. Děkuji trenérům a ostatním zaměstnancům, spoluhráčům, které jsem na své cestě jednotlivými kategoriemi klubu potkal, a samozřejmě i fanouškům. Děkuji vám za vaši podporu a přízeň během let v klubu. Byl jsem velmi šťastný, že jsem se dostal do prvního týmu, ale především v posledních měsících mi různé okolnosti bránily si tuto skutečnost naplno užívat. Přestup byl velmi těžkým, ale promyšleným rozhodnutím. Odcházím, ale klubu nikdy nepřestanu fandit. Amunt Valencia!“

  • Ferran mne teda celkem zklamal *3* O víkendu v rozhovoru s BCC říkal, že je připraven na větší výzvy. Co tím přesně myslel, to si musí každý domyslet sám. V City pro něho možná bude výzvou hlavně protlačit se do sestavy. Vždyť šel do jednoho ze dvou nejlepších klubů v Anglii a do jednoho z nejlepších v Evropě. To mu ale zároveň dává velkou šanci na trofeje. Ovšem ten klub by ty trofeje nejspíš získával i bez něj. Nebylo by tedy pro něho větší výzvou dotáhnout někam svůj rodný klub, kde by byl minimálně jedním z klíčových hráčů, který by měl velkou odpovědnost? Ale budiž, když chtěl odejít, tak odešel. Koneckonců klub je nyní v problémech a potřebuje prodávat, takže se mu finance za Ferrana hodí. No ale 25 milionů za takový talent? To je v dnešní době celkem málo. Jako jistě, je tam těch 12 milionů v bonusech, ale těžko říct, za co to je. Určitě za zápasy a třeba góly, ale možná tam bude ohodnoceno třeba i to, že City získá titul v Lize mistrů nebo že Ferran sám získá Zlatý míč. A to jsou bonusy, jejichž proplacení se Vale s velkou pravděpodobností nemusí dočkat. Myslím si, že se dal ten jeho odchod zrežírovat jinak. Když ve svém prohlášení s klubem na sociálních sítích prohlašuje, jak je dlužníkem klubu. Tak mohl přistoupit na prodloužení smlouvy, kde by se ale třeba zároveň mohla snížit výkupní klauzule, ale pro Vale by to byla i tak lepší vyjednávací pozice. A nebyl by to první případ, kdy by to takhle někdo udělal.

  • V odpovědi na: ruty

    Klub sa s ním pravdepodobne snažil predĺžiť zmluvu (až tak sprosté vedenie snáď nemáme *9* ), ale asi Ferran vycítil, že by po tomto kroku o neho nebol až tak veľký záujem. Bohužial to dopadlo takýmto strašným obchodom pre Valenciu. Otázne je, prečo chcel odísť už teraz? V jeho veku ešte mohol pár sezón počkať... Buď odchod do nejakého top klubu plánoval dlhšie a po tejto sezóne sa začal obávať, že by svoje dobré výkony už nikdy nezopakoval (keďže jeho výkonnosť po odchode Marcelina začala upadať), alebo len jednoducho chcel vypadnúť z tohto toxického prostredia. Skutočnú pravdu sa už nikdy nedozvieme.
    Každopádne srdciar by to aj tak asi nikdy nebol a neviem či by bolo dobré mať v kádri hráča, ktorý len čaká na nejakú ponuku, aby mohol hneď zmiznúť.

  • Je to "velký špatný" jak říká Jolanda. Ferran mohl mít jisté místo v základu, plat nějakých 5 mega a žít tam, kde vyrostl. To pro něj, ale bylo málo. Každopádně je tu možnost, že taky chtěl utéct kvůli vedení, které si dělá, co chce a většinou v neprospěch jména Valencie CF.

    Takže radši šel do City, kde si možná vydělá větší peníze ještě. Bude se moc chlubit, že v takovém mega bohatém klubu a třeba nasbírá na konto nějaké trofoje, i když si za sezonu zahraje jenom 10 utkáních, ale trofej bude mít stejně. No, co už...

    Každopádně nejhorší na tom je, že prodej je jenom za 25 mega, to je dost ubohé. Kdyby to bylo 50 mega, tak to by byla za mě odpovídající suma. I ta Barcelona koupila Trincaa za 31 mega, taky pravý záložník, 20 let. Odehrál půl hezké sezóny a stál více peněz.

  • Tak zas trošku brzdite, kde je napísané že v City bude nosit vodu, možno prekvapí a pretlačí sa do základu, nakonec talent a potencial má nato obrovský.
    To že ide za také drobné je fakt len a len chyba vedenie, že s ním nepredlžili zmluvu. A že času nato mali hoooodne...*38*

  • Na spanelskyfotbal.cz je s nim rozhovor, kde říká, že by prodloužil, kdyby mu vedení splnilo min. 2 ze 3 podmínek
    1. aby se jednani osobne ucastnil Lim
    2. aby se stal kapitanem
    3. aby byl jednim z 5. nejlepe placenych hracu

    Nevim no, jestli on toho sebevedomi nema prece jenom trochu vic nez jaky byl jeho prinos na hristi ... hlavne kapitanem se clovek musi stat a ne si to vytrucovat ... ale 1. a 3. mu asi mohli klidne splnit, ne?