The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Mikulášské přestupové spekulace

Mikulášské přestupové spekulace


Blíží se konec kalendářního roku a tím pádem i začátek zimního přestupového období, které tradičně probíhá celý leden. V souvislostí s Valencií se během podzimu mnoho přestupových spekulací neobjevovalo, nicméně v posledních dnech přece jen nějaké zprávy o možném chování Netopýrů na zimním přestupovém trhu přicházejí.

Valencii před časem opustil generální ředitel Mateu Alemany, který měl, respektive měl mít, hlavní slovo v přestupové politice klubu. Že tomu bylo jinak, to nyní není potřeba rozebírat, nicméně se nabízí otázka, kdo se tedy bude o případné změny v kádru starat. Největší odpovědnost mají mít trenér Albert Celades a pracovník technického sekretariátu Jorge Lopez, který od roku 2017 spolupracoval s Alemanym na přestupové politice klubu. Uvidíme, zda se dočkáme nějakých posil, ale zimní přestupová období bývají tradičně klidnější. V posledních letech se Valencia v zimních přestupových obdobích drží, co se příchodů týče, pravidla dvou. V lednu 2016 na Mestallu přišli Guilherme Siqueira a Denis Cheryshev, v lednu 2017 Valencii posílili Simone Zaza a Fabian Orellana, v lednu 2018 se novými posilami Los Che stali Luciano Vietto a Francis Coquelin, no a konečně v lednu 2019 přišli Facundo Roncaglia a Ruben Sobrino. Kdo by k Netopýrům mohl zamířit v prvním měsíci roku 2020?

Velkým nedostatkem valencijského kádru je absence hráče, který by mohl v sestavě zaskočit za Daniho Parejo, a to nejen v případě, kdy by byl kapitán Los Che zraněný, ale i z preventivních důvodů, aby Parejo mohl v některých zápasech odpočívat, čímž by se předcházelo přetěžování organizmu a tím pádem i zraněním. Faktem totiž je, že Parejo je již několik let jasně nejvyužívanějším hráčem kádru a mnoho zápasů bez jeho přítomnosti nenajdete. Tento nedostatek se letos v létě snažili napravit tehdejší generální ředitel klubu Alemany s tehdejším trenérem Marcelinem. Jejich favoritem byl barcelonský Rafinha, proti kterému však byl vlastník klubu Peter Lim. Brazilec tak na Mestallu nezamířil a během podzimu naopak Valencii opustili Alemany a Marcelino. Nicméně problém chybějící alternativy za Pareja stále trvá. Mohl by se jí stát dvaadvacetiletý Argentinec Lucas Robertone, který ve své vlasti nastupuje za celek Velez Sarsfield. Zástupci Netopýrů ho měli možnost sledovat na vlastní měsíc v listopadu, kdy s argentinským národním týmem věkové kategorie U23 odehrál přátelské utkání v Tenerife. Za první tým Velezu Robertone debutoval už v roce 2016 a většinou nastupuje ve středu záložní řady, ale občas se objeví i na postu ofenzivního záložníka či na pravém křídle. Valencia nemá být jediným evropským zájemcem o jeho služby, letos v létě se o něho zajímal například Sporting Lisabon.

Trenér Celades vidí jako slabé místo sestavy pravý kraj obrany. Cristiano Piccini je dlouhodobě zraněný, Thierry Correia je nejspíš talentovaný, leč prozatím velmi mladý a bez větších zkušeností, takže mu trenér Los Che příliš nedůvěřuje, no a tak tam většinou nastupuje Daniel Wass, pro kterého to však není přirozená pozice. Navíc ho je díky jeho univerzálnosti někdy potřeba i na jiných postech v sestavě, a tak nedávno hrával pravý kraj obrany levý obránce Jaume Costa a jako možná alternativa tu je i Gabriel. Celades by však měl rád k dispozici klasického pravého beka. Proto se minulý týden vypravil Jorge Lopez do Holandska, kde sledoval zápasy celku AZ Alkmaar, kde pravý kraj obranné řady pokrývá šestadvacetiletý norský reprezentant Jonas Svensson. To je již zkušený hráč, který sice prozatím hrál mimo ty nejprestižnější evropské ligy, nicméně holandská liga má ve světě také dobrý zvuk a hráči z ní často míří do evropských velkoklubů. Svensson má navíc na kontě téměř šest desítek zápasů v pohárové Evropě, kde s Alkmaarem a předtím s Rosenborgem Trondheim hrával většinou v Evropské lize, ale s oběma kluby si zahrál i předkola Ligy mistrů. No a pak jsou tu ještě zápasy za národní tým. Mimochodem dle serveru WhoScored.com je Svensson nejlépe hodnoceným pravým obráncem holandské nejvyšší soutěže.  

Co se týče možných odchodů z Valencie, tak média zmiňují především dvaatřicetiletého Kevina Gameira, o kterého se v poslední době mělo silně zajímat francouzské Nantes. To by si v Ligue 1 rádo vybojovalo postup do pohárové Evropy, ke které nemá daleko, ale potřebuje zlepšit útok, který patří k nejhorším ve francouzské nejvyšší soutěži. Dalším zájemcem o Gameira pak má být turecké Fenerbahce. Nicméně oba kluby budou mít nejspíš smůlu, neboť Gameiro má v plánu setrvat na Mestalle a poprat se o základní sestavu. V té dostává v poslední době přednost duo Rodrigo Moreno a Maxi Gomez, což je do značné míry způsobeno i tím, že letos na podzim měl Gameiro smůlu na různá zranění, a tak se mu prozatím nepodařilo navázat na druhou polovinu loňské sezóny, kdy byl střelecky při chuti.

Dalším Netopýrem, jehož budoucnost by se v lednu mohla řešit, je Antonio Latorre nebo chcete-li Toni Lato. Tento dvaadvacetiletý levý bek sice před letošní sezónou zamířil na hostování do holandského PSV Eindhoven, ale tam nedostává vůbec žádný herní prostor. Valencia by ho proto ráda v lednu přesunula pro druhou polovinu sezóny do jiného klubu, aby nebyl rok bez zápasové zátěže. Bude tak nyní pravděpodobně záležet především na dohodě s holandskou protistranou, protože zájemce o Lata nebude potřeba těžce shánět. Dle serveru ElDesmarque.com by o jeho služby stálo hned několik klubů. Například francouzský celek OGC Nice, který se o něho měl snažit dokonce už letos v létě, ale přednost nakonec dostalo Holandsko a PSV Eindhoven. Pokud by chtěl Lato nadále zkoušet štěstí v zahraničí, tak by to mohlo být i v belgickém Anderlechtu či ve švýcarské Basileji. Ve hře však může být i jeho návrat do vlasti, ve Španělsku o něho má mít zájem nováček La Ligy Mallorca.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.