The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Toni Lato se přesouvá z PSV do Osasuny

OFICIÁLNĚ: Toni Lato se přesouvá z PSV do Osasuny


Dvaadvacetiletý valencijský odchovanec Antonio Latorre v létě zamířil za větším vytížením na hostování do PSV Eindhoven, leč předpoklady se nenaplnily a Lato si v Holandsku vůbec nezahrál, takže nyní mění vzduch znovu a zbytek sezóny stráví na hostování pro změnu v Osasuně.

Lato si ve slavném holandském klubu nevybojoval důvěru trenéra Marka Van Bommela, no nyní už v klubu nebude působit ani jeden z nich, neboť Van Bommel byl před časem odvolán a Lato tedy Holandsko opouští teď. Od začátku sezóny Lato za áčko PSV Eindhoven nastoupil na pouhou jednu jedinou minutu, a to v utkání předkola Evropské ligy doma proti Apollonu Limassol. Krom toho oblékl dres holandského klubu už jen ve dvou zápasech rezervy. Vzhledem k tomu, že Lato před letním odchodem na hostování u Netopýrů prodloužil smlouvu až do roku 2023, tak jeho situaci na severu Evropy znepokojeně sledovali i na Mestalle a nyní přistoupili k radikálnímu řešení spočívajícím v hráčově přesunu zpět do vlasti.

Do konce této sezóny tedy bude Lato hostovat pro změnu v Osasuně, kam si ho osobně vybral sportovní ředitel pamplonského klubu Braulio Vazquez, který dříve působil u Los Che. Mimochodem Vazquez není jediným napojením na Valencii, které na Lata v Osasuně čeká. Na pravém kraji obrany nováčka La Ligy totiž hraje Nacho Vidal, který je rovněž odchovancem valencijského klubu, ale na Mestalle se také neprosadil. V Osasuně naopak patří do základní sestavy, nicméně v poslední době bohužel zamířil na marodku. Dalším odchovancem Los Che v kádru Osasuny je Robert Ibanez. Dobře se Lato zná i s Facundo Roncagliou, který byl ve Valencii na hostování v druhé polovině minulé sezóny a se kterým na jaře společně slavili titul v Copa del Rey.

Lato sice míří do Osasuny za větším herním vytížením, nicméně snadná cesta do sestavy ho v jeho novém působišti zřejmě nečeká, neboť levý kraj obrany tam obsazuje jednadvacetiletý Pervis Estupinan, který je v letošní sezóně brán jako jedno z nejpozitivnějších zjevení nejvyšší španělské soutěže.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.