The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 30. kole

La Liga po 30. kole


V posledních dvou ligových kolech, která byla odehrána po březnové reprezentační přestávce, se Valencii bodově příliš nedařilo. Netopýři nejprve ve 29. kole padli v Cadizu a následně doma na Mestalle byli ve 30. kole rádi alespoň za remízu s Realem Sociedad. V našem tradičním ohlédnutí se samozřejmě podíváme na výsledky všech zápasů posledních dvou ligových kol. Dále zhodnotíme aktuální podobu ligové tabulky a chybět nebude ani pořadí nejlepších střelců La Ligy a vývoj naší tipovačky.

Jak se hrálo ve 29. kole La Ligy

Program 29. kola odstartoval v pátek 2. dubna v Levante, kam zavítala v té době v tabulce poslední Huesca. Tento zápas se však menšímu katalánskému klubu povedl a z Valencie si odvážel vítězství 2:0, o které se zasloužil dvougólový Rafa Mir. Ten v 15. minutě otevřel skóre a v 54. minutě hostující vítězství potvrdil.

V sobotu 3. dubna začal zápasový program v Granadě, kde domácí tým přivítal Villarreal. Utkání se stalo galapředstavením útočníka Gerarda Morena, který si připsal hattrick a dovedl Villarreal k vítězství 3:0. Prvně se Moreno prosadil v 9. minutě z penalty, druhý gól přidal v 18. minutě a v 60. minutě pak podobu skóre uzavřel, když se podruhé v zápase prosadil z pokutového kopu.

Real Madrid neměl příliš práce s Eibarem a zvítězil 2:0. Do vedení poslal Bílý balet Marco Asensio ve 41. minutě a druhý gól pak přidal v 73. minutě Karim Benzema.

Gólově nejchudším zápasem 29. kola bylo utkání mezi Osasunou a Getafe, kde se do střelecké listiny nezapsal vůbec nikdo a body se tak po remíze 0:0 dělily.

V prvním utkání zápasového programu v neděli 4. dubna přivítalo Deportivo Alaves Celtu Vigo. Hosté měli velmi povedený vstup do zápasu. Hned v 8. minutě otevřel skóre Nolito, ve 14. minutě na něho navázal Iago Aspas a aby toho nebylo málo, tak další gól hostí přidal ve 20. minutě Santi Mina. Takovýto průběh utkání už Deportivo nedokázalo zvrátit, jen v 86. minutě zaznamenal jeho čestný úspěch Florian Lejeune, který snížil na konečných 1:3 z pohledu domácích.

Do Elche zavítal v rámci 29. kola Betis Sevilla a ve 14. minutě se ujal vedení, o což se zasloužil Borja Iglesias proměněnou penaltou. Svého střelce však našlo i Elche, a to ve 36. minutě, kdy na konečných 1:1 vyrovnal Pere Milla.

Zápas, po kterém se příliš nehovořilo o fotbale. To bylo utkání Cadizu proti Valencii, které bylo poznamenané konfliktem s údajně rasistickým podtextem. Po drobném střetu v pokutovém území Los Che měl domácí Juan Cala rasisticky urazit stopera Valencie Mouctara Diakhabyho. Došlo samozřejmě k velkým debatám a následně dokonce Netopýři opustili na nějaký čas hřiště. Později se však vrátili a utkání bylo dohráno. Co se týče onoho konfliktu, tak vyšetřování prozatím neprokázalo, že by měl Juan Cala použít nějakých rasistických slov. A co se týče fotbalového dění v zápase, tak i zde se výrazně projevil Juan Cala, který Cadiz ve 14. minutě poslal do vedení. Za Valencii ještě před oním přerušením gólově odpověděl Kevin Gameiro v 19. minutě, ale přesto si Netopýři nakonec připsali čtvrtou venkovní porážku v řadě. Na konečných 2:1 pro Cadiz totiž skóre v 88. minutě upravil Mauro. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

V gólově velmi chudém šlágru kola přivítala Sevilla Atletico Madrid a ligového lídra porazila těsně 1:0. O jediný gól utkání se v 70. minutě zasloužil Marcos Acuna.

V pondělí 5. dubna se utkala Barcelona s Realem Valladolid a zvítězila také jen nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Katalánský klub hrál od 79. minuty v početní výhodě po vyloučení hostujícího Oscara Plana, ale gólového vysvobození se dočkal až v 90. minutě, kdy se prosadil Ousmane Dembele.

Ligové kolo však tentokrát neskončilo pondělním zápasem. V posledním utkání 29. kola se totiž hráči Realu Sociedad a Athleticu Bilbao střetli až ve středu 7. dubna, a to z toho důvodu, že o víkendu vyhrazeném pro 29. kolo La Ligy se právě tyto dva celky utkaly ve finále Copa del Rey odloženém z loňského roku. Pohárovou trofej získal Real Sociedad a v jejich následném ligovém souboji se zrodila remíza 1:1. Skóre otevřel hostující Asier Villalibre sice až v 85. minutě, ale domácím se přesto podařilo ve zbytku času vyrovnat, o což se zasloužil Roberto Lopez v 89. minutě.

Jak se hrálo ve 30. kole La Ligy

Znovu po týdnu se Huesca v pátek 9. dubna opět představila v zahajovacím utkání ligového kola a znovu brala tři body. Tentokrát si doma poradila s Elche a poprvé v sezóně si tak připsala dvě vítězná utkání v řadě. Velkou zásluhu na vítězství katalánského klubu měl znovu valencijský odchovanec Rafa Mir. Ten otevřel skóre utkání už ve 3. minutě, ale ve 4. minutě si Denis Vavro vstřelil vlastní gól a zařídil tak Elche vyrovnání. Znovu se Huesca dostala do vedení ve 30. minutě gólem Sandra Ramireze. Na konečných 3:1 pro Huescu pak skóre svým druhým gólem v utkání (a čtvrtým v posledních dvou zápasech) upravil Rafa Mir proměněnou penaltou. Mimochodem Rafa Mir, který je v Huesce na hostování z Wolverhamptonu, je údajně jedním z přestupových cílů Valencie, která bude v létě potřebovat doplnit útok. Anglická média pak spekulují, že by mohlo dojít i k jakési výměně mezi kluby, neboť Wolves mají mít zájem o Goncala Guedese.

V sobotu 10. dubna začal zápasový program gólově chudým utkáním mezi Getafe a Cadizem. Těsné vítězství 1:0 Cadizu přihrál domácí obránce Timor, který si v 64. minutě vstřelil vlastní gól.

Následovalo baskické derby mezi Athleticem Bilbao a Deportivem Alaves a v tomto utkání dokonce nepadl ani ten jeden gól. Po remíze 0:0 tak došlo na dělbu bodů.

Ani střelci Eibaru a Levante se ve vzájemném utkání příliš nepředvedli. Hosté nakonec zvítězili 1:0 gólem Jorgeho de Frutose ze 45. minuty.

Až slavné El Clasico tak přineslo alespoň trochu vyšší počet gólů. Do vedení se ve 13. minutě dostal domácí Real Madrid po gólu Karima Benzemy. Ve 28. minutě pak náskok Bílého baletu navýšil Toni Kroos. Barcelona se gólově prosadila až v 60. minutě, kdy domácího brankáře překonal Oscar Mingueza. To však bylo ze strany katalánského celku vše a jelikož ani domácí už se neprosadili, tak v El Clasicu zvítězil Real Madrid výsledkem 2:1.

V neděli 11. dubna jsme se v prvním zápase dočkali překvapení na Estadio de la Ceramica, kde domácí Villarreal nestačil na Osasunu a prohrál 1:2. Na góly se čekalo až do druhého poločasu, ten první vstřelil hostující Moncayola v 64. minutě. V 70. minutě se do brány trefil další hráč Osasuny, a to David Garcia. Bohužel k jeho smůle zamířil do brány vlastní. Dlouho ho však vlastní gól nemusel mrzet, neboť v 74. minutě rozhodl o exportu tří bodů do Pamplony Ante Budimir.

Valencia toužila proti Realu Sociedad přidat páté domácí vítězství v řadě, což se jí ale bohužel nepodařilo. Nicméně po remíze 2:2 drží alespoň sedmizápasovou domácí sérii bez porážky. Proti čerstvému vítězi Copa del Rey se mohli Netopýři dostat do vedení už ve 29. minutě, ale Carlos Soler nezužitkoval pokutový kop. A tak začali pálit ostrými hosté. Do vedení je dostal ve 33. minutě Ander Guevara a ve 45. minutě valencijskou situaci ještě více zkomplikoval Alexander Isak. Los Che zaslouží uznání minimálně za to, že se po nepovedené první půli nevzdali. První valencijský gól v zápase vstřelil v 61. minutě Daniel Wass, který nahradil Carlose Solera jakožto penaltový exekutor. V 73. minutě pak bylo na Mestalle vyrovnáno po gólu Gabriela Paulisty. Případné myšlenky na dokonání obratu Netopýrům vzalo vyloučení hubatého Maxiho Gomeze v 79. minutě. I v oslabení však Valencia uhájila alespoň bod za remízu.

Real Valladolid se doma proti Granadě dostal do vedení ve 42. minutě díky pokutovému kopu, který proměnil Fabian Orellana. Domácí pak náskok dlouho drželi, přišli o něj až v 78. minutě, kdy se prosadil Jorge Molina. V 86. minutě navíc Quini vstřelil druhý gól andaluského celku a zajistil Granadě vítězství 2:1.

Atletico Madrid se podruhé v řadě představilo v Seville, přičemž tentokrát byl jeho soupeřem Betis. Vedoucí tým ligy poslal v 5. minutě do vedení Yannick Carrasco. Vyrovnáno bylo o čtvrt hodiny později poté, kdy se ve 20. minutě prosadil Cristian Tello. Víc gólů už v zápase nepadlo a po remíze 1:1 se tak body dělily.

To nejgólovější utkání přišlo až na závěr 30. kola v pondělí 12. dubna. V zápase mezi Celtou Vigo a Sevillou padlo celkem sedm gólů, takže i méně zruční počtáři si určitě hned všimli, že se na Estadio Balaidos body nedělily. Většina gólů padla už v první půli. Do vedení se dostala Sevilla v 7. minutě gólem Julese Koundeho. Pak ale přišly chvíle Iaga Aspase, který nejprve ve 20. minutě z penalty vyrovnal a následně ve 23. minutě poslal do vedení domácí Celtu. Ve 35. minutě přišel druhý gól Sevilly, úspěšným střelcem byl Fernando. Do kabin však na přestávku přesto šli nakonec spokojenější domácí, protože ve 43. minutě je poslal znovu do vedení Brais Mendez. Seville se podařilo vyrovnat v 60. minutě gólem Ivana Rakitice. O držiteli tří bodů se pak rozhodlo v 76. minutě, kdy se prosadil Papu Gomez a zařídil tak Seville vítězství 4:3.

Ligová tabulka po 30. kole

Všechny týmy španělské La Ligy mají aktuálně na kontě tři desítky odehraných zápasů. Valencia je se ziskem 34 bodů za zápasovou bilanci 8-10-12 při skóre 37:42 na 13. místě ligové tabulky. O klidném středu tabulky asi ještě v souvislosti s Los Che není možné hovořit, nicméně na sestupové pásmo tu určitý náskok je. Na aktuálně nejhorší trojici týmů mají Netopýři k dobru osm bodů a stejně tak zbývá odehrát osm utkání do konce sezóny. Valencia se do konce sezóny představí shodně čtyřikrát venku (Betis Sevilla, Osasuna, Sevilla, Huesca) a čtyřikrát doma (Deportivo Alaves, Barcelona, Real Valladolid, Eibar).

Sestupové pásmo opustila po dvou vítězných zápasech v řadě Huesca. Jistotu záchrany však zdaleka nemá, neboť aktuálně je bodově nastejno s Realem Valladolid a oba celky mají na sestupové pásmo k dobru jediný bod. O ten bod za Huescou a Realem Valladolid je nyní Elche. Poslední dvě příčky tabulky pak aktuálně zabírají baskické kluby Deportivo Alaves a Eibar. Deportivo Alaves je o dva body za Elche a Eibar má ještě o bod méně.

Stejně jako je otevřený boj o záchranu, tak je otevřený i boj o titul. Časy, kdy mělo Atletico Madrid na čele tabulky několikabodový náskok a ještě jeden až dva zápasy k dobru, jsou už minulostí. Například z posledních devíti utkání zvítězilo Atletico jen třikrát a z posledních dvou zápasů pak vydolovalo jediný bod. Na 1. místě se sice zatím drží, ale pronásledovatelé jsou již velmi blízko. O bod za Atleticem je Real Madrid a o další bod zpět pak najdeme v tabulce Barcelonu. A to na svoji šanci číhá možná ještě Sevilla, která má na Barcelonu aktuálně čtyřbodové manko. O další dvě vstupenky do pohárové Evropy bojují Real Sociedad, Betis Sevilla a Villarreal, ale možná si evropské pohárové soutěže zahrají v příští sezóně všichni tři. K tomu by mělo dojít, pokud zítra ve finále Copa del Rey Barcelona porazí Athletic Bilbao.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   30 20 7 3 52 20 +32 67 DLWDW  
2 Previous rank: 3 30 20 6 4 53 24 +29 66 WWWWD  
3 Previous rank: 2 30 20 5 5 69 26 +43 65 LWWWW  
4   30 19 4 7 44 24 +20 61 WWDWW  
5   30 12 11 7 47 31 +16 47 DDLLW  
6   30 14 5 11 40 43 -3 47 DDWLW  
7   30 11 13 6 43 33 +10 46 LWWWL  
8   30 11 6 13 36 50 -14 39 WLLWL  
9 Previous rank: 10 30 9 11 10 37 39 -2 38 WLLWL  
10 Previous rank: 11 30 9 10 11 41 48 -7 37 LWLDW  
11 Previous rank: 9 30 9 10 11 39 33 +6 37 DDDDL  
12 Previous rank: 15 30 9 8 13 27 45 -18 35 WWLDW  
13 Previous rank: 12 30 8 10 12 37 42 -5 34 DLWLW  
14 Previous rank: 13 30 8 10 12 25 36 -11 34 WDDDL  
15 Previous rank: 14 30 7 9 14 22 34 -12 30 LDDDL  
16 Previous rank: 18 30 5 12 13 31 45 -14 27 WWDLL  
17 Previous rank: 16 30 5 12 13 27 41 -14 27 LLDDW  
18 Previous rank: 17 30 5 11 14 27 46 -19 26 LDDLL  
19 Previous rank: 20 30 5 9 16 24 47 -23 24 DLLDL  
20 Previous rank: 19 30 4 11 15 22 36 -14 23 LLDLL


Nejlepší ligoví střelci po 30. kole

V čele střeleckého žebříčku La Ligy pokračuje Lionel Messi z Barcelony (23 gólů). Nejblíže mu je trio Luis Suarez z Atletica Madrid (19 gólů), Karim Benzema z Realu Madrid (19 gólů) a nejlepší střelec La Ligy španělské národnosti Gerard Moreno z Villarrealu (19 gólů). Dále jsou v pořadí Youssef En-Nesyri ze Sevilly (15 gólů), Alexander Isak z Realu Sociedad (13 gólů) a duo Iago Aspas z Celty Vigo (12 gólů) a a Rafa Mir z Huescy (12 gólů). Přes desetigólovou hranici se dostal ještě Roger Marti z Levante (11 gólů), zatímco přímo na ní jsou aktuálně Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (10 gólů) a Jose Luis Morales z Levante (10 gólů). Blízko k ní pak má nejen Marcos Llorente z Atletica Madrid (9 gólů), ale třeba i trio Kike z Eibaru (8 gólů), Antoine Griezmann z Barcelony (8 gólů) a Santi Mina z Celty Vigo (8 gólů). Poté následuje velmi početná skupina, kterou tvoří Alex Berenguer z Athleticu Bilbao (7 gólů), Sergio Canales z Betisu Sevilla (7 gólů), Joselu z Deportiva Alaves (7 gólů), Joao Felix z Atletica Madrid (7 gólů), Portu z Realu Sociedad (7 gólů), Carlos Soler z Valencie (7 gólů), Alvaro Negredo z Cadizu (7 gólů), Ante Budimir z Osasuny (7 gólů) a Borja Iglesias z Betisu Sevilla (7 gólů).

V čele valencijské klubové střelecké tabulky v rámci La Ligy je nadále Carlos Soler (7 gólů) před dvojicí Maxi Gomez (5 gólů) a Manu Vallejo (5 gólů). K nim se už pomalu dotahuje Daniel Wass (4 góly), za nímž je dvojice Gabriel Paulista (3 góly) a Kevin Gameiro (3 góly). Více než jeden gól si v tomto ročníku La Ligy připsal ještě Goncalo Guedes (2 góly). Po gólu pak na svém kontě mají Toni Lato (1 gól), Yunus Musah (1 gól), Hugo Guillamon (1 gól), Mouctar Diakhaby (1 gól), Uros Racic (1 gól) a Alex Blanco (1 gól).

Tipovačka po 30. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět v příslušné sekci.

Na výsledky 29. kola La Ligy si na našem webu natipovalo jen 11 tipérů. Nejlepší odhad výsledků tentokrát prokázal LukasTV (20 bodů), za nímž se s minimálními rozestupy umístili Rostis1001 (19 bodů) a Harakant (18 bodů). Nejlepší pětici tipérů kola pak se shodným bodovým ziskem doplnili netopier (14 bodů) a Cáfa82 (14 bodů).

Rovněž na výsledky 30. kola si na našem webu natipovalo pouhých 11 tipérů. A bodové zisky byly tentokrát opravdu hodně nízké. Nejlépe se s tipováním výsledků uplynulého ligového kola vypořádal Packo114 (14 bodů), za nímž se se shodným bodovým ziskem umístilo hned trio tipérů, a to Cáfa82 (11 bodů), JEFFINHO (11 bodů) a Harakant (11 bodů). O další příčku se pak rovněž při bodové shodě podělili Jaakkopn (10 bodů) a Rostis1001 (10 bodů).

Situace na čele celkového pořadí se opět stala trošku napínavější. Ve vedení se sice i nadále drží jansosom (518 bodů), ale druhý Rostis1001 (514 bodů) se mu dosti přiblížil. To na pomyslném bronzovém stupínku je celkem bezpečně usazen Packo114 (499 bodů), který má na jednu stranu celkem značnou ztrátu na první dvojici, ale zároveň má i dost slušný náskok na ostatní pronásledovatele. Nejlepší pětici celkového pořadí doplňují LukasTV (485 bodů) a ruty (480 bodů). Další tipéři už značně ztrácí, přes čtyřsetbodovou hranici se dostali ještě JEFFINHO (458 bodů), netopier (453 bodů), Jaakkopn (450 bodů), Jose.Enrique (443 bodů) a Cáfa82 (429 bodů).

Jak aktuálně vypadá žebříček nejlepších výkonů tipérů v rámci jednoho kola? Po posledních dvou kolech se nic nezměnilo. Pro přehlednost je vždy uváděn jen nejlepší výkon daného tipéra, protože hned několik tipérů by se jinak v žebříčku objevilo vícekrát. Na prvním místě je Rostis1001 (35 bodů, 1. místo v 19. kole). Na pomyslných stupních vítězů žebříčku jsou dále Packo114 (32 bodů, 1. místo v 15. kole) a jansosom (30 bodů, 1. místo ve 13. kole). Dalšími povedenými výkony se mohou pyšnit netopier (29 bodů, 2. místo v 15. kole), JEFFINHO (28 bodů, 2. místo v 19. kole), Cáfa82 (28 bodů, dělené 1. místo ve 21. kole) a trio Woyta (26 bodů, 1. místo ve 3. kole), ruty (26 bodů, 1. místo v 11. kole) a Jaakkopn (26 bodů, 5. místo v 19. kole). Hned za touto trojicí jsou se svými výkony Ingi (25 bodů, 1. místo v 9. kole), Jose.Enrique (25 bodů, 1. místo v 10. kole) a LukasTV (25 bodů, 1. místo ve 22. kole).

Již nyní je možné tipovat na následující tři ligová kola. Třebaže naposledy bylo odehráno 30. kolo, tak nyní o víkendu se dočkáme většiny zápasů 33. kola, a to konkrétně v neděli 18. dubna. Sobota 17. dubna je vyhrazena jen pro finále Copa del Rey mezi Athleticem Bilbao a Barcelonou. Proto budou tyto dva týmy své zápasy z 33. kola La Ligy dohrávat až ke konci dubna. Příští týden proběhne ve všedních dnech 31. kolo nejvyšší španělské soutěže a následně o víkendu přijde na řadu 32. kolo La Ligy.

  • Nebol by som proti výmene, ale plus s doplatkom k Mirovi *13* Osobne by som bol zvedavý na plat Rafu, pretože vo *1* by si veľmi na veľa asi neprišiel *37* Alebo druhá možnosť by mohla byť tá, že by si rovno mohli ponechať Cutroneho + doplatok za Guedesa *13*