The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Gabriel Paulista s Valencií prodloužil smlouvu do roku 2024

OFICIÁLNĚ: Gabriel Paulista s Valencií prodloužil smlouvu do roku 2024


Konečně jsme se ve vší té valencijské bídě dočkali i nějaké dobré zprávy. Stoper Gabriel Paulista navzdory těžkým časům, které Netopýři v současné době prožívají, vždy deklaroval, že by rád s klubem prodloužil smlouvu, která měla platnost do roku 2022. V posledních dnech španělská média informovala, že se už hráč s klubem dohodl a v pátek bylo vše oficiálně oznámeno. Gabriel se Netopýrům upsal do 30. června 2024.

Brazilský stoper Gabriel Paulista do Valencie přišel v srpnu roku 2017 na přímou žádost trenéra Marcelina, který se s hráčem znal již ze společného působení ve Villarrealu. K Netopýrům však Gabriel nezamířil od ligové konkurence, ale z londýnského Arsenalu. Ve Valencii se brzy stal jedním ze základních stavebních kamenů týmu, přičemž většinou nastupoval po boku Ezequiela Garaye. Takto například úspěšně bránili valencijskou svatyni před nájezdy barcelonské ofenzivy ve vítězném finále Copa del Rey v roce 2019. Poté se však věci změnily k horšímu. Trenér Marcelino byl odvolán, Garay se v zimě vážně zranil a nebyla mu nabídnuta nová smlouva a Gabriel byl najednou stoperem číslo jedna, kterému se po boku většinou střídají výrazně méně zkušení spoluhráči. V této sezóně Gabriel první valencijský gól, ale jinak mnoho důvodů k radosti zatím neměl. Klubu se nedaří a jeho navíc na čas odstavilo zranění. Přesto však nikdy ani nenaznačil, že by měl v úmyslu Mestallu opustit. Ostatně svoji oddanost klubu leckdy ukázal i horlivou účastí v různých strkanicích na hřišti. Památná je například potyčka po velkém obratu ve čtvrtfinále Copa del Rey v roce 2019 proti Getafe, kterou pro většinu příznivců Los Che charakterizuje právě obrázek do půl těla svlečeného Gabriela s krvavým šrámem na hlavě.

Nyní již třicetiletý Gabriel je ve Valencii plné mladých hráčů jedním z nejzkušenějších fotbalistů a je přirozeným vůdcem na hřišti i mimo něj. Není divu, že je tak i jedním z kapitánů. K obnově smlouvy se stavěl vždy vstřícně, nicméně první návrh klubu přesto odmítl, protože se jednalo pouze o roční prodloužení stávající smlouvy, tedy do roku 2023. Když však klub přihodil další rok, tak již k dohodě došlo. Gabriel se se svojí rodinou cítí ve městě dobře a nechce proto měnit známé prostředí. Pokud by novou smlouvu dodržel, tak by na Mestalle strávil dlouhých sedm let. Gabriel má před sebou navíc i jeden velký cíl mimo klubový fotbal. Víceméně před pár týdny se Gabriel po mnohaměsíčních průtazích dočkal španělského pasu a rád by reprezentačního trenéra Španělska Luise Enriqueho přesvědčil o svých kvalitách a vybojoval si tím pozvánku na Euro, které se mělo hrát sice vloni, ale kvůli koronavirové pandemii bylo odloženo na rok letošní.

Po podepsání nové smlouvy se Gabriel Paulista s klubovým portálem VCF Media podělil o své pocity: „Já i moje rodina jsme velmi šťastní, že můžeme zůstat ve Valencii ještě mnoho let. V tomto neuvěřitelném městě a v úžasném klubu. Jsem z toho všeho velmi šťastný. Od prvního dne jsem se s klubem ztotožnil a od prvního dne jsem se snažil vydat ze sebe maximum a zvyknou si na vše okolo: klub, město fanoušky. Klub jsem si velmi rychle zamiloval a jsem nadmíru spokojen s tím, co klub dává mně i mé rodině. Chci proto pro klub udělat co nejvíc, protože si uvědomuji, že svět nyní prožívá těžké chvíle, ale že fotbalisté mají tu moc, přinést lidem alespoň na chvíli radost.“ V rozhovoru po podpisu smlouvy do roku 2024 se Gabriel v myšlenkách podíval i daleko do budoucna, ale zhodnotil i aktuální situaci Los Che: „Chtěl bych jednou odejít do důchodu v tomto klubu, který mi každý den dává vše, co potřebuji, a kde mám úctu ke všem okolo, ke spoluhráčům i třeba k obyčejným lidem na ulici. Ano, jednou bych zde rád zakončil kariéru a i moje rodina si dokáže představit tu v budoucnu žít. Viděli bychom, co by nás čekalo. Teď chci ale dát klubu maximum a pokračovat v tvorbě historie. Samozřejmě mám taky občas různé problémy, ale když jsem na hřišti, tak na ně nemůžu myslet. Možná jsem teď ještě neměl po zranění nastoupit a měl jsem se raději šetřit, ale cítil jsem, že bych měl týmu pomoct. A myslím, že jsem ukázal, že toho jsem schopný. První polovina sezóny se nám vůbec nepovedla, takže na ni teď musíme zapomenout a začít od nuly. Všichni ze sebe musíme dostat maximum a posunout Valencii tam, kam patří, tedy do popředí ligové tabulky.“