The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Javi Gracia prozatím zůstává trenérem Valencie a čeká na rozhovor s Peterem Limem

Javi Gracia prozatím zůstává trenérem Valencie a čeká na rozhovor s Peterem Limem


Na základě letošního letního přestupového období, kdy z Mestally odešlo několik klíčových hráčů, ale nepřišel nikdo, zvažuje trenér Los Che Javi Gracia svoji rezignaci. Dnes měl kvůli tomu schůzku s prezidentem klubu Anilem Murthym, ale před konečným rozhodnutím chce hovořit ještě přímo s vlastníkem klubu Peterem Limem.

Už v závěru našeho online přenosu z posledních dvou dní letošního letního přestupového období jsme vás informovali, že valencijský trenér Javi Gracia je natolik zklamán počínáním Netopýrů na přestupovém trhu, že uvažuje o rezignaci. Ostatně spokojeni nejsou ani fanoušci, protože z loňského kádru odešlo během léta hned osm hráčů, zatímco nepřišel vůbec nikdo, jak si můžete připomenout v našem souhrnu. Gracia však nechtěl dělat ukvapená rozhodnutí, a tak se dohodl na schůzce s Murthym, aby mu vrcholný představitel klubu vysvětlil, proč letní přestupové období bylo jen ve znamení odchodů.

Ke schůzce došlo dnes dopoledne, a tak zatímco hráči vybíhali v Paterně k tréninku, který tentokrát vedli Graciovi asistenti Aranalda a Solla, tak hlavní trenér mířil do kanceláří klubu, vědom si podpory hráčů i fanoušků. Společnost mu dělal jeho agent Jose Rodriguez. Na klubové vedení dorazili před jedenáctou dopoledne, kdy už tam byl Murthy a jeho nejbližší spolupracovníci Joey Lim, Kom Koh a Teo Swee Wei. Schůzka trvala zhruba dvě hodiny a následně Gracia s Rodriguezem odjeli, aniž by například podali nějaké vyjádření čekajícím zástupcům médií. O čem přesně byla řeč a jak Murthy průběh letního přestupového období zdůvodňoval, o tom můžeme jen spekulovat. Na pomoc si můžeme vzít včerejší vyjádření valencijského prezidenta pro klubový kanál VCF Media. Zde Murthy absenci posil zdůvodňoval snížením příjmů z 200 milionů eur na polovinu. Valencia prý v přestupovém období měla dva cíle, a to vyrovnat tento rozdíl snížením nákladů na zaměstnance a zároveň posílit tým. Netopýrům se však dle Murthyho nepovedlo splnit ani první cíl, v tuto chvíli klub stále nemá vyrovnanou finanční fair play, takže nebylo možné naopak finanční situaci ještě zhoršovat novými příchody. Toto odůvodnění sice může znít logicky, ale pak se nabízí otázka, proč v poledne posledního dne letního přestupového období Murthy pro media prohlásil, že klub už nikoho neprodá a že se naopak snaží o dvě posily.

A jaký je výsledek dnešní schůzky? Prozatím žádný konečný. Gracia zatím nerezignoval, ale setrváním na Mestalle si stále není jistý. Rád by hovořil přímo s vlastníkem klubu Peterem Limem, aby mu ten přímo řekl, jaké má s Valencií do budoucna plány. Ostatně dosud každý trenér Valencie od roku 2014 před svým nástupem do funkce absolvoval cestu do Singapuru, aby se s majoritním akcionářem klubu osobně setkal. Gracia takovou možnost neměl, protože letošní rok ve všech směrech ovlivňuje koronavirová pandemie. Nyní je možná poslední příležitost to napravit. Dle deníku SuperDeporte se totiž Gracia kloní spíš k odchodu z klubu, což by mohl zvrátit rozhovor se singapurským podnikatelem. Ale i kdyby se Gracia po dvou a půl měsících rozhodl z Valencie odejít, tak by to nebylo jednoduché. Pokud by totiž jednostranně vypověděl smlouvu, tak by prý klubu musel zaplatit smluvní pokutu 3 miliony eur. To by nebylo potřeba, kdyby od Netopýrů odešel na základě dohody. Každopádně to osvětluje, proč Murthy v rámci svého včerejšího vyjádření pro VCF Media mimo jiné vyslovil důvěru Graciovi. Nejspíš to byla taková malá připomínka toho, že tu Gracia má platnou smlouvu a že ji klub rozhodně nemá v plánu ukončovat. Holt, o peníze jde až v první řadě. Takže možná to celé dopadne tak, že Valencia bude mít na lavičce trenéra, který tu vůbec nechce být, ale nemůže odejít.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.