The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Za týden Valencii čeká derby, Celades řeší především dva otazníky v sestavě

Za týden Valencii čeká derby, Celades řeší především dva otazníky v sestavě


Netopýři už mají jen týden na přípravu před pokračováním aktuální sezóny přerušené koronavirovou pandemií. Příští týden v pátek je totiž čeká derby s Levante. Trenér Los Che Albert Celades se snaží přijít na ideální složení sestavy a dle všeho musí vyřešit především dva otazníky. Kdo bude partnerem Gabriela Paulisty ve stoperské dvojici a kdo doplní Rodriga Morena ve valencijském útoku.

Tréninkově jedenáct na jedenáct

Hráči Valencie již trénují několik týdnů, ovšem až nyní od pondělka mohli trénovat klasicky všichni pohromadě. V minulých týdnech hráči v Paterně trénovali nejdříve zcela individuálně a následně v menších skupinkách. Trénink se všemi hráči najednou přináší hned několik výhod, jednou z nich je možnost sehrát v rámci tréninku ukázkové klání jedenáct na jedenáct. Prvně k takovému klání dvou jedenáctek došlo v úterý a bude jistě zajímavé podívat se, v jakém složení jednotlivé jedenáctky hrály.

První jedenáctka hrála ve složení: Cillessen, Florenzi, Gabriel Paulista, Hugo Guillamon, Gaya, Soler, Parejo, Coquelin, Guedes, Rodrigo, Gameiro

Druhá jedenáctka hrála ve složení: Domenech, Correia, Diakhaby, Mangala, Costa, Kangin Lee, Wass, Kondogbia, Cheryshev, Vallejo, Maxi Gomez

Ke střídání byli připraveni mladík Vicente Esquerdo a Ruben Sobrino. Scházel pochopitelně dlouhodobě zraněný Ezequiel Garay a Cristiano Piccini, který se nedávno podrobil operaci. Další absencí byl Ferran Torres, který měl tento týden blíže neupřesněné problémy s kolenem. S prvním týmem se připravuje i řada dalších hráčů rezervního celku VCF Mestalla, ale ti se připravovali samostatně a do tréninkových zápasů nezasáhli. Co nám ale říká podoba obou tréninkových jedenáctek Na první pohled je zřejmé, že většina tradičních náhradníků nalezneme ve druhé jedenáctce. Dá se tedy předpokládat například to, že z brankářů dostane trenérovu důvěru Cillessen. V druhé jedenáctce je několik jmen, která bychom tam nečekali. Například Daniela Wasse, který převážnou většinu sezóny odehrál na pravém kraji obrany, nalezneme ve středu zálohy druhé jedenáctky. To ukazuje nejspíš na Celadesův záměr, dle kterého bude dánský reprezentant připraven ve zbytku sezóny v některých zápasech zaskočit za Daniho Pareja. Utkání půjdou rychle po sobě a ani valencijský kapitán, který je tradičně opravdu hodně vytížen, nezvládne odehrát vše. Po boku Wasse hrál ve středu zálohy druhé jedenáctky Geoffrey Kondogbia, který v derby proti Levante určitě nenastoupí, protože bude mít stopku za žluté karty.

Dalšími jmény, které bychom očekávali spíše v prvním týmu, jsou Mouctar Diakhaby a Maxi Gomez, místo nichž hráli s ostatními hráči tradiční základní sestavy Hugo Guillamon a Kevin Gameiro. Zde je právě řeč o dvou největších otaznících sestavy pro zápas s Levante. Když se totiž ve čtvrtek hrálo další tréninkové utkání jedenáct na jedenáct, tak už Diakhaby i Maxi Gomez byli v prvním týmu. Podívejme se, jak se obě jedenáctky proměnily.

První jedenáctka hrála ve složení: Cillessen, Florenzi, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya, Soler, Wass, Coquelin, Guedes, Rodrigo, Maxi Gomez

Druhá jedenáctka hrála ve složení: Domenech, Correia, Hugo Guillamon, Mangala, Costa, Kangin Lee, Esquerdo, Cheryshev, Vallejo, Sobrino, Gameiro

K výše uvedeným úterním absencím nebyli ve čtvrtek nově k dispozici ani Dani Parejo, který měl drobné svalové obtíže, a Geoffrey Kondogbia, který musel navštívit zubaře. Dnes však již oba záložníci trénovali. Ve čtvrtek však Parejovo místo ve středu zálohy první jedenáctky zaujal Daniel Wass, jak s tím nejspíš Celades pro některé zápasy zbytku sezóny počítá. Ve druhé jedenáctce pak je jen jeden střední záložník Vicente Esquerdo a naopak tři klasičtí útočníci Vallejo, Sobrino a Gameiro. Krom vynucených změn však je mezi úterními a čtvrtečními jedenáctkami rozdíl jen ve středu obrany a v útoku.

Diakhaby nebo Guillamon, Gomez nebo Gameiro?

Jasným členem základní sestavy bude brazilský stoper (čekající na španělské občanství) Gabriel Paulista. Ale kdo ho na trávníku doplní? Mouctar Diakhaby a Hugo Guillamon nabízejí různé možnosti. Valencijský odchovanec je svým herním stylem více podobný Ezequielu Garayovi, tedy Paulistovu tradičnímu partnerovi. Vytáhlý Francouz navíc v zápasech předcházejících koronavirové pauze zrovna neoplýval jistotou. Na druhou stranu má Diakhaby rozhodně víc zkušeností než Guillamon, který za první tým Valencie startoval jen jednou, v této sezóně odehrál druhý poločas utkání v San Sebastianu proti Realu Sociedad. Španělskému mladíkovi navíc letos končí smlouva s Los Che. Nicméně tento týden se v médiích objevila informace, že minimálně do konce sezóny Guillamon s Valencií zůstane, třebaže smlouva měla platnost jen tradičně do 30. června. V tomto ohledu se však hráč s klubem dohodl. Dohodne se i o prodloužení smlouvy na příští sezóny? Uvidíme, zda mu dá Celades příležitost ukázat své kvality ve zbytku sezóny přímo na hřišti ve valencijském dresu.

V útoku se musí lodivod Los Che rozhodnout, kdo bude partnerem Rodriga Morena. Manu Vallejo a Ruben Sobrino moc šancí na základní sestavu nejspíš nemají, tedy tu máme souboj mezi zkušeným Kevinem Gameirem a nejlepším ligovým střelcem Los Che v této sezóně Maxi Gomezem. O tom, kdo se nakonec objeví příští týden zhruba touto dobou v základní sestavě ligového utkání proti Levante, rozhodne pravděpodobně v první řadě míra připravenosti uruguayského reprezentačního útočníka. Gomez se totiž na začátku března zranil a nebylo jisté, zda ještě do letošní sezóny zasáhne. Koronavirová pauza mu však nabídla dostatek prostoru k úplnému uzdravení. Přesto se však do tréninkového procesu zapojil později než jeho spoluhráči. Pokud však ale trenérský tým Netopýrů usoudí, že je ke startu stoprocentně připraven, tak se v základní sestavě objeví nejspíš on.

  • Nevím, proč ten Mangala je tak přehlížený. Nyní by se hodil, ale jelikož dva 2 nebo 3 roky už pořádně nehrál, tak to asi nebude nic moc. Vellká škoda. Má nejlepší fotbalový věk a když tu hostoval, tak hrál dobře.
    Co se týče velké frekvence utkání, tak se nám konečně ukáže fakt, kdo z hráčů je nejlepší, protože všichni se asi herního prostoru dočkají. Takže Ferran, Soler, Guedes, Kangin i Cheryshev dostanou svojí šanci a tak dále.
    V útoku bude určitě rotovat Rodrigo, Gomez a Gameiro. Tam asi nejde o stanovení hlavní dvojice. Spíše jde o to, kdo bude ten 4. útočník? Posune se tam třeba Kangin nebo Guedes či to bude stát na Manu Vallejovi?
    Uvidíme, uvidíme :)

  • *1* chcela staviť aj na svojích odchovancov. Nech sa páči *8* Do obrany nech ide Hugo. Mimo reč. Čo je s Jimenezom? *26* Istotne nech zapoja aj niekoho do zálohy a útoku *13*
    Jaume už dávno preukázal, že číslo 1 v bránke je on a nie nik iní. Nikoho kupovať netreba. Cilissen je zbytočnosť (odstupom času) *14* Radšej by mali kúpiť niekoho staršieho čo sa zmieri s postom č.2 po prípadne CdR s pár minútami v LaLige *36*
    Čo ma sere najviac sú tie ťahanice s Garayom! *7* Asi keby niet zranenia, tak zmluvu predĺžia. Teraz je out a vedenie dumá, že koho to dať k Paulistovi... *10* Ku*vá mac! *7* Najlepšie by bolo keby odišli obaja schopný stopéri a obrana *1* by bola jedna veľká komédia* *38* 37* Veď je známe, že anglické kluby majú o Gabriela záujem *30* A ako sa už zmienil Ingi, tak tiež nechápem prečo nepočítajú s Mangaom *18* Istotne lepší ako niekto, kto nedohráva súboje a len rozmetuje rukami *7*
    Záloha je stále nabitá a preplnená. Len treba ju dobre namiešať. Len nedávať černoškou spolu *24* Tak ako v vzadu, tak i v strede *31*
    Ja osobne by som si v útoku ponechal Rodriga, Maxiho, Kevina a Valleja *12* I keď by som videl rozostavenie útoku inak *22* Pre mňa je Maxi a Kevin hrot. Manu a Rodrigo výpomoc. Guedez, Kang atď nech láskavo ostanú na svojích miestach. A Goncalo má čo doháňať, ukazovať a oplácať divákom *2* Len škoda Sobrina. Podla mňa presne taký istý hráč ako Gameiro. Bojovník a pracant. Len mu to nevychádza podľa jeho predstáv a tiež našich *22*

  • Já si myslím, že na Mangalu nechce Celades spoléhat do základní sestavy proto, že nevěří, že by to velké vytížení, kdy půjdou zápasy rychle za sebou, vydržel. Někdy v únoru se do základní sestavy dostal, ale odehrál jen dva zápasy v řadě a ve třetím se už zranil. Takže jako jo, nejspíš se na plac někdy dostane, nějaký ten zápas třeba odehraje, ale Celades ho nechce dosadit do pozice, že by na něm měl tým stát.

    No a jinak si myslím, že Celades asi nebude mít koule na to, aby spoléhal na Guillamona. Takže nám zbývá buď doufat, že si Diakhaby ve zbytku sezóny nějaké excesy odpustí, nebo že si Celades aspoň při nějakém jeho prvním selhání hned uvědomí, že to s ním prostě nejde.

  • V odpovědi na: ruty

    No, tak jaké jsou možnosti:
    Guillamon má herní vytížení, ale za VCF Mestalla a s první ligou žádná zkušenost
    Mangala má zkušenosti s velkým fotbalem, ale v posledních letech žádné herní vytížení
    Diakhaby nějaké zkušenosti má, vytíženost taky nějaká ano, ale je to prostě kopyto
    Potom by ještě mohla přijít možnost, že by hrál stopera Coquelin nebo Kondogbia, ale to by byl dobrý "kočkopes" :D
    Poslední varianta, která mě napadá je - nevíš, koho tam dát, tak tam dej Wasse
    Takže závěr je, že ten, kdo tam bude hrát, může jenom překvapit ...

  • V odpovědi na: Ingi

    Keby bol Mangala častejšie využívaný, tak by bol v lepšej kondícií. Tréningy sú k ničomu, ak nevybehne na trávnik. A je zrejmé, že Diackhabymu vedenie nedôveruje, keď valencijský skauti hľadajú nejakého stopéra... Kondo má proporcie byť stopérom. Len či by vedel prijať tie úlohy a či by mu šli? Francis a Wass nech ostanú tam kde sú. Pár zápasov by dali, ale drieť v kuse v obrane - to nie je pre nich.

  • To máš pravdu, že skauti hledají stopera, ale akorát hledají náhradu za Garaye, takže Diakhaby furt bude trojka *30* Ale tak třeba se Diakhaby někdy chytne, přeci jenom ještě je mladý.

  • Škoda toho Garay. Sere ma to a srať ma to i bude *7* Diackhaby nemá ani na trojku *14* Mali by ho dať niekde na hosťovanie a nech sa ukáže inam. Ale ak by robil tie jeho blboviny, tak veru neviem *37*