The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Přes návrat opor Valencia nestačila na Zaragozu

Přes návrat opor Valencia nestačila na Zaragozu


VIDEO - V rámci předsezónního soustředění v Murcii sehrála Valencia přípravné utkání proti Realu Zaragoza a prvně od začátku přípravy prohrála. Porážce 0:2 nezabránilo ani to, že trenér Jose Bordalas mohl prvně nasadit dvojici opor Jose Luis Gaya a Maxi Gomez, kteří měli prodloužené volno po letních reprezentačních akcích.

Pep Bordalas už má k dispozici teoreticky skoro kompletní kádr. Na dovolené je už jen Daniel Wass, který reprezentoval Dánsko na evropském šampionátu. Reprezentační povinnosti si pak v těchto dnech plní Carlos Soler a Kangin Lee, kteří jsou na Olympijských hrách v Japonsku. Jenomže krom těchto absencí je tu celkem rozsáhlá marodka, na které jsou mimo jiné Uros Racic, Jaume Domenech, Jasper Cillessen, Yunus Musah, Lato, Alex Blanco a pár dalších. Takže se skládáním sestavy to Bordalas nemá vůbec jednoduché a i proto v přípravných zápasech dost využívá služeb mladíků z rezervního celku VCF Mestalla. Proti Villarrealu, Atromitosu a Cartageně Valencia i přesto dosáhla na vítězství, proti Zaragoze to však už nevyšlo.

Od úvodního hvizdu tentokrát nastoupili Netopýři v sestavě Cristian Rivero, Joseda Menargues, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby, Jose Luis Gaya, Jason, Hugo Guillamon, Javi Guerra, Denis Cheryshev, Goncalo Guedes a Maxi Gomez. V základu tak nechyběli Jose Luis Gaya a Maxi Gomez, třebaže uruguayský útočník se do předsezónní přípravy Los Che zapojil teprve v sobotu a španělský krajní bek dokonce až začátkem tohoto týdne. Jinak během zápasu se do hry dostali ještě Omar Alderete, Thierry Correia, Fran Perez, Diego Lopez, Manu Vallejo, Ruben Sobrino, Jesus Vazquez a Alessandro Barlamaqui. Valencia podruhé v přípravě nastoupila v domácích dresech, ale zatímco proti Villarrealu nastoupila s černými trenýrkami, tak tentokrát měla trenýrky bílé.

Od začátku utkání měla možná trochu překvapivě více ze hry Zaragoza. První těžkou situaci musel brankář Netopýrů řešit už v 15. minutě, ale skvěle zlikvidoval nejen hlavičku soupeře po rohovém kopu ale následně i dorážku dalšího z hráčů Zaragozy. Bohužel o moc déle už čisté konto neudržel. Ve 20. minutě Zaragoza po pravém křídle vnikla do pokutového území Los Che a po zpětné přihrávce už Juanjo Narvaez neměl problém otevřít skóre. Valencii se do ofenzívy nedařilo. Kombinačně to od Netopýrů bylo slabé, a tak se valencijští hráči občas snažili o střely z dálky. Ve 35. minutě se k dalekonosnému pokusu odhodlal Goncalo Guedes a byla to první střela Los Che v zápase. Bohužel nepřesná. A stejně se o pár okamžiků později dařilo i Jasonovi. To Zaragoza se v prvním poločase mohla pochlubit prvotřídní produktivitou. Když se totiž ve 45. minutě dostala k dalšímu ohrožení valencijské branky, tak hned navýšila svůj náskok. Akce byla jak přes kopírák s prvním gólem aragonského klubu, jen na konci akce byl tentokrát střílející Fran Gamez. Ještě před odchodem na přestávku mohl zlepšit náladu ve valencijském táboře Maxi Gomez, ale hlavičkou jen na branku soupeře.

S dvougólovým náskokem se tak už Real Zaragoza nemusel nikam hnát. To Valencia se snažila o korigování výsledku. Leč neúspěšně. Brankář Zaragozy byl víceméně jen divákem a víc práce tak měl naopak Cristian Rivero, neboť druholigový celek neváhal využít příležitostí, které kvůli ofenzivním snahám Valencie nabízela poněkud rozestoupenější obrana Netopýrů. Brankář Los Che však potřetí překonán nebyl, ale ani jeho dobrý výkon Valencii tentokrát na bodový zisk nestačil, když prohrála 0:2. Že Valencia inkasovala dvakrát z víceméně totožných akcí je věc jistě k zamyšlení, nicméně ještě nepříjemnější je skutečnost, že se Netopýrům v tomto zápase opravdu nedařilo směrem dopředu a nepočítáme-li hlavičku Maxiho Gomeze ze závěru první půle, tak ofenzivní snažení Los Che spočívalo jen ve střelách z dálky.

Na neúspěch s Realem Zaragoza může ale Valencia zapomenout velmi rychle, neboť již zítra, tedy v pátek 30. července, ji čeká další přípravný zápas. Ze soustředění v Murcii budou Netopýři zpět v Paterně a od 19:00 přivítají na Estadio Antonio Puchades v městském derby Levante. Zápas s městským rivalem proběhne přesně dva týdny před zápasem s Getafe, který v pátek 13. srpna odstartuje celý nový ročník La Ligy 2021/2022. Mezi zápasem s Levante a prvním soutěžním utkáním jsou však ještě naplánována dvě přípravná utkání. Ve středu 4. srpna se po roční pauze dočkáme tradičního klání o Trofeo Naranja, přičemž soupeřem Valencie bude na Mestalle AC Milan. V sobotu 7. srpna pak poprvé v přípravném období Valencia vyrazí za hranice Španělska a v Anglii se v generálce na La Ligu utká s Brentfordem.

Sestřih utkání s Realem Zaragoza

Záznam celého utkání s Realem Zaragoza

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.