The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vrací se zpět Liga mistrů. Valencia se utká s Atalantou

Vrací se zpět Liga mistrů. Valencia se utká s Atalantou


Po několika letech se Valencii podařilo probojovat ze skupiny Ligy mistrů. Ve vyřazovací fázi se utká s Atalantou Bergamo. Italský klub v posledních týdnech válí a několika soupeřům nadělil pořádnou dávku gólů. Netopýři to na stadionu San Siro nebudou mít vůbec jednoduché. Utkání začne ve středu do 21:00.

Situace před utkáním

V závěru skupinové fáze Ligy mistrů se Valencii podařilo vyskočit na 1. místo v tabulce, čímž si zajistila postup do jarní vyřazovací fáze. Do losu vstoupila jako nasazený klub, takže předem bylo jasné, že se vyhne těm největším fotbalovým klubům v Evropě. Nakonec z losu vzešel jako soupeř Atalanta. V té době se hovořilo o tom, že to je jeden z nejhratelnějších soupeřů. Během zimy ale italský klub předvedl, že proti Valencii nebude nastupovat jako podceňovaný soupeř.

Atalanta během zimy předvádí skvělé výkony, a dokonce některým soupeřům nadělila vysoké gólové příděly. V posledních 10 ligových zápasech získala Atalanta na své konto 20 bodů. Jejich skóre během tohoto období bylo 29:11, což je pasuje jasně na nejproduktivnější tým v Serii A. V porovnání nastříleli za 10 zápasů pouze o 6 branek méně než Valencia za 24 zápasů. Nejvyšší výhru Atalanta zaznamenala v utkání proti FC Torinu, kterému nasázeli dokonce 7 branek. Dále nesmíme ještě opomenout dvě vysoké výhry proti AC Milánu a Parmě, kteří v obou případech prohráli o 5 branek. V posledním ligovém utkání Atalanta porazila AS Řím výsledkem 2:1.

Pro Netopýry ve středu bude určitě čekat velká výzva. Utkání se sehraje v Itálii, ale nebude to na domácím stadionu soupeře, jelikož ten nevyhovuje všem předpisům. Proto utkání se sehraje na nedalekém stadionu San Siro, které je domovem obou slavných milánských klubů. Los Che v posledních 10 zápasech posbírali v La Lize 18 bodů, tedy pouze o dva body méně než Atalanta, ale nejednalo se v žádném případě o drtivá vítězství. Spíše vítězství byla hodně utrápená.

Naposledy se podařilo Los Che probojovat se ze skupiny Ligy mistrů v ročníku 2012/2013, kdy následně bylo vyřazeno výsledky 1:2 a 1:1 francouzským PSG. V sezoně 2006/2007 si Valencia v rámci šestnáctifinále Ligy mistrů zahrála také na San Siru, ale proti Interu Milán, který dokázala těsně vyřadit. Nyní si svěřenci trenéra Celadese budou muset poradit s Atalantou, za kterou momentálně válí Josip Iličič, Luis Muriel či Duvan Zapata. Do boje Los Che nemůže poslat Gabriela Paulistu kvůli žlutým kartám a ani Garaye, který je zraněný. Takže budeme nejspíše svědky toho, že na trávník vyběhne stoperská dvojice Mangala a Diakhaby. Dále bude chybět i Florenzi, a tak se na soupisce objevil i Molina z rezervního celku. Dále ještě bude chybět Cillessen, Piccini, Coquelin, Kangin Lee, Rodrigo a Manu Vallejo. 

Vzájemná utkání

Středeční soupeři se zatím setkali na jednom trávníku pouze jednou. Jednalo se o utkání v rámci Trofeo Naranja. Valencia v posledních letech si při téhle příležitosti často zvala soupeře z Itálie. V roce 2017 si pozvala právě Atalantu. Utkání začalo lépe pro hosty, kteří šli do vedení ve 13. místě. Za pár minut se podařilo srovnat Rubenu Vezovi. Nakonec ale vítězně z tohoto utkání vyšla Atalanta, která přidala v druhém poločasu ještě jednu branku a utkání skočilo 1:2.

Základní informace

Atalanta BC – Valencia CF; osmifinále Ligy mistrů 2019/2020; středa 19. 2. 2020 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Atalanta BC: Gollini, Gosens, Djimsiti, Palomino, Toloi, Hateboer, Pasalič, Freuler, Gomez, Zapata, Iličič

Valencia CF: Jaume, Gaya, Mangala, Diakhaby, Wass, Ferran, Kondogbia, Parejo, Soler, Guedes, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.