The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tak trochu jiná sázka na odchovance?

Tak trochu jiná sázka na odchovance?


Po prohlášeních vedení o tom, že klub bude stavět na svých odchovancích, fanoušci nejspíš předpokládali, že mladíci budou plynule z mládežnických kategorií přecházet do rezervního celku a případně dále do áčka. No Toni Martinez by to mohl vzít jinou cestou. Tento třiadvacetiletý útočník sice nějaký čas fotbalově vyrůstal i u Netopýrů, ale poté se vydal jinými cestami a momentálně střílí góly za portugalské Famalicao. Dle spekulací by se však na Mestallu mohl vrátit.

Famalicau se v uplynulé sezóně jako nováčkovi nejvyšší portugalské soutěže dařilo nad očekávání dobře, což naši čtenáři vědí z článků pojednávajících o Netopýrech, kteří tam hostovali, tedy o středním záložníkovi Urosi Racicovi a levém beku Alexi Centellesovi. Famalicau sice nakonec o pouhý jeden bod utekla pohárová Evropa, ale hráči tohoto klubu mohou být se svojí sezónou spokojeni. A to se týká i Toniho Martineze, který do Prtugalska zamířil teprve před rokem, kdy Famalicao posílil jako volný hráč po konci ve West Hamu. Smlouvu má v Portugalsku sice až do roku 2023, ale přesto by byl zřejmě ekonomicky dostupný. Ovšem pozor, svými výkony a čtrnácti vstřelenými góly za sezónu (deset v lize a čtyři v poháru) upoutal pozornost i jiných zájemců, například mistrovského Porta.

Valencii může letos v létě čekat opravdu velká přestavba útoku. Možný je odchod Manu Valleja, Rubena Sobrina, Kevina Gameira a Rodriga. Jediným útočníkem s jistým místem je Maxi Gomez, kterého by měl údajně dle představ nového trenéra Javiho Gracii v útoku doplňovat Kangin Lee. Ten by tak měl převzít Rodrigovu úlohu. Toni Martinez by profilem mohl být nejblíže Gameirovi, jen s většími kreativními schopnostmi. V této sezóně hrál jako devítka při rozestavení 4-3-3 nebo 4-2-3-1, ale přesto nemusí nastupovat jen jako klasický útočník. Dobře hraje i zády k brance a podporuje útočné snahy svých spoluhráčů. Jednou z jeho slabin byla dříve hra hlavou, ale zapracoval na tom a za Famalicao vstřelil hlavou několik gólů. Je perfektní rovněž pro hru s dvojicí útočníků.

Do Valencie Martinez přišel (prvně) v roce 2013 z mládežnických týmů Realu Murcia. V mládežnických kategoriích působil i u Los Che a do roku 2016 za Netopýry nastřílel přes sto gólů. Spoluhráči mu byli například Soler, Lato, Sivera, Javi Jimenez, Gonzalo Villar, Rafa Mir či Fran Villalba. Přes jeho střeleckou potenci se mu nedařilo přesvědčit Curra Torrese, tehdejšího trenéra rezervního celku VCF Mestalla.

martinez vale1234

Martinez tak za dalším fotbalovým růstem zamířil do West Hamu, kde byl teoreticky až do loňského roku, ale prakticky strávil většinu času na různých hostováních. Hrával tak za Oxford United, Real Valladolid, Rayo Majadahonda a Lugo. V létě loňského roku se pak jako volný hráč rozhodl pro nováčka portugalské Primeira Ligy Famalicao, kde se sešlo mnoho mladých hráčů odhodlaných ukázat své schopnosti. A to se jim povedlo. V dresu Famalicaa zaujali i hostující Netopýři Alex Centelles a Uros Racic, ale Toni Martinez zazářil ještě víc.

V rámci ligy byl druhým nejlepším střelcem týmu. Před desetigólovým Martinezem byl jen o dvě branky lepší Fabio Martins. Martins byl i nejproduktivnějším hráčem Famalicaa, když k dvanácti gólům přidal šest asistencí. Martinez k deseti gólům přidal asistencí pět, což ho taky řadí mezi úplně nejlepší v týmu. V rámci celé ligy pak byl Martinez nejlepším střelcem mladším třiadvaceti let.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.