The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Carlos Soler se představí pod pěti kruhy

Carlos Soler se představí pod pěti kruhy


Během dneška trenér španělského olympijského výběru Luis de la Fuente odhalil nominaci na fotbalový turnaj pod pěti kruhy. Ve dvaadvacetičlenném výběru nechybí valencijský záložník Carlos Soler, zatímco na jeho klubové spoluhráče Toniho Lata, Manu Valleja a Huga Guillamona, kteří byli v dříve zveřejněném širším výběru, se nakonec nedostalo. Krom Solera tak bude Netopýry na Olympijských hrách reprezentovat zřejmě už jen Kangin Lee, jehož nominace do konečného výběru pro Olympiádu je v Jižní Koreji brána téměř za hotovou věc.

Třebaže se Netopýrům uplynulá sezóna příliš nepovedla, tak Carlosi Solerovi se z pohledu individuálních statistik celkem dařilo, vždyť byl mimo jiné nejlepším střelcem týmu. Bez přehánění tak o něm můžeme hovořit jako o klíčovém muži Los Che. První drobné odměny se dočkal, když si na něho vzpomněl trenér reprezentačního áčka Luis Enrique ve chvíli, kdy se mu v týmu těsně před Eurem začal šířit koronavirus. Vznikla tak druhá skupina hráčů trénující několik dní odděleně od hráčů nominovaných na evropský šampionát. Nakonec však jejich služeb nebylo potřeba a na Euru hrají původně nominovaní hráči.

Olympijské hry však již valencijskému odchovanci neutečou. A bude tam součástí silného výběru. Vždyť v nominaci nalezneme hned několik hráčů, kteří v současné době hájí španělské barvy na Euru. Jmenovitě brankáře Unaie Simona z Athleticu Bilbao, obránce Pau Torrese z Villarrealu a Erica Garciu z Manchesteru City (v příští sezóně bude hrát za Barcelonu), záložníka Pedriho z Barcelony a útočníky Daniho Olma z Lipska a Mikela Oyarzabala z Realu Sociedad. Ovšem i ostatní hráči v nominaci jsou na fotbalové scéně většinou známý. Na Olympiádu míří například obránci Marc Cucurella z Getafe a Jesus Vallejo z Granady, dvojice záložníků Realu Madrid Marco Asensio a Dani Ceballos (který však poslední dvě sezóny hostoval v Arsenalu) či křídelní hráč Sevilly Bryan Gil (ten v minulé sezóně hostoval v Eibaru). No a valencijskou stopu v dalekém Japonsku nebude tvořit jen Carlos Soler, ale i útočník Wolverhamptonu Rafa Mir. V minulé sezóně tento odchovanec Netopýrů hostoval v Huesce a letos v létě by ho Valencia ráda přivedla zpět na Mestallu. Kompletní nominaci si můžete prohlédnout na následujícím obrázku:

nominace1738

Z dnes zveřejněného dvaadvacetičlenného seznamu bude osmnáct hráčů tvořit základní nominaci a zbývající čtyři budou do Japonska cestovat jako náhradníci pro případ zranění či například pozitivního testu na koronavirus, třebaže pro cestu na Olympijské hry je podmínkou očkování proti koronaviru. Španělský olympijský výběr se sejde už zítra, tedy ve středu 30. června v Madridu. O den později zahájí přípravu v areálu Ciudad del Futbol de las Rozas a později se přesune do Alicante. Do Japonska odcestuje 13. července a v dějišti Olympijských her sehraje přátelské utkání s domácím výběrem v sobotu 17. července. V rámci olympijského fotbalového turnaje se Španělsko v základní skupině utká s Egyptem (22. července), Austrálií (25. července) a Argentinou (28. července). Nový trenér Valencie Jose Bordalas chce na Solera v příští sezóně spoléhat, takže zřejmě z jeho cesty do Japonska nebude úplně nadšen. Záložník Los Che totiž zmešká podstatnou část předsezónní přípravy, která by Netopýrům měla odstartovat 7. července. Pokud by Španělsko postoupilo ze základní skupiny, tak by 31. července hrálo čtvrtfinále, 3. srpna případné semifinále a pak případně buď 6. srpna zápas o bronz nebo 7. srpna finále. Kdyby tak Španělsko na turnaji vydrželo až do konce, tak by se Soler k týmu připojil těsně před startem nové sezóny. Ta má totiž odstartovat 15. srpna.

Jako turnaj hráčů věkové kategorie U23 se fotbal na Olympijských hrách hraje od roku 1992. Tehdy ve zlatém španělském výběru nebyli žádní Netopýři. To o čtyři roky později (kdy se fotbalového turnaje mohli v každém týmu účastnit tři hráči starší kategorie U23) cestovali na Olympiádu hned čtyři Netopýři, a to Gaizka Mendieta, Javi Navarro, Jose Ignacio a Sietes. Španělsko ale vypadlo ve čtvrtfinále s Argentinou. Lépe si vedlo v roce 2000, kdy dosáhlo na stříbrné medaile. Ve finále nestačilo na Kamerun. Součástí španělského týmu tehdy byli dva hráči Valencie, a to David Albelda a Miguel Angel Angulo. Od té doby se na dalšího španělského Netopýra pod pěti kruhy čekalo až do letošního roku. Pravdou ale je, že v letech 2004, 2008 a 2016 se Španělsko na Olympijské hry vůbec nedostalo. Takže od onoho roku 2000 se vlastně jen v roce 2012 Španělsko na největším sportovním svátku planety v olympijském fotbalovém turnaji představilo bez hráčů Valencie. A Carlos Soler bude sedmým hráčem Valencie, který bude od roku 1992 reprezentovat Španělsko pod pěti kruhy.

V úvodu článku jsme zmínili i Kangina Lee. Konečná nominace jihokorejského olympijského výběru by měla být zveřejněna až zítra, tedy ve středu 30. června. Valencijský talent byl již několikrát pozván i k zápasům reprezentačního áčka Jižní Koreje, takže o jeho nominaci na Olympijské hry, kde vlastně hrají výběry věkové kategorie U23, se nepohybuje. V olympijském fotbalovém turnaji se jižní Korea v základní skupině utká postupně s Novým Zélandem (22. července), Rumunskem (25. července) a Hondurasem (28. července). A dále by pro Jižní Koreu platila stejná data zápasů play off, jak jsme je uvedli výše v souvislosti se španělským výběrem. I Kangin Lee tak promešká značnou část předsezónní přípravy Netopýrů, nicméně u něho je otázkou, zda bude vůbec v příští sezóně hrát ještě za Los Che.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.