The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V Copa del Rey začnou Netopýři proti celku Terrassa FC

V Copa del Rey začnou Netopýři proti celku Terrassa FC


Dnes hodinu po poledni bylo na Estadio La Cartuja v Seville rozlosováno 1. kolo Copa del Rey. Do dvojic bylo rozděleno celkem 112 týmů různých výkonnostních úrovní. Valencii nakonec los přisoudil soupeře z Tercera Division, a to konkrétně celek Terrassa FC. O postupujícím rozhodne jediný zápas, ke kterému Los Che odcestují na hřiště soupeře. Pro konání 1. kola je vyhrazena středa 16. prosince tohoto roku, nicméně jako tradičně se budou některé zápasy hrát i v úterý či ve čtvrtek.

Copa del Rey odstartoval už minulý týden, kdy se v předkole utkaly nejlepší týmy z jednotlivých regionů. Postupující pak doplnily týmy z Tercera Division, Segunda Division B, Segunda Division a Primera Division. Z nejvyšší soutěže nebyly dnes v osudí pouze čtyři celky, které by se na začátku příštího kalendářního roku měly utkat o španělský superpohár, tedy první dva celky loňského ročníku La Ligy Real Madrid a Barcelona a finalisté loňského ročníku Copa del Rey Real Sociedad a Athletic Bilbao. Připomeňme, že loňská sezóna španělského fotbalového poháru dosud nebyla ukončena finálovým zápasem, neboť oba baskické celky by se chtěly utkat před zaplněnými tribunami. Těžko říct, zda se toho třeba na jaře roku 2021 vůbec dočkají, nicméně absence nového vítěze znamená, že Valencia se stále může chlubit postavením aktuálního vítěze Copa del Rey, třebaže v loňské sezóně z pohárové soutěže vypadla už ve čtvrtfinále, když neuspěla na hřišti Granady.

Při dnešním losování se na Netopýry dostalo až ve chvíli, kdy již si většina ostatních prvoligových celků rozebrala postupující týmy z výše zmiňovaného předkola. Ruka Antonia Alvaraze, který v roce 2010 k titulu v Copa del Rey jako trenér dovedl fotbalisty Sevilly, pak lístek se jménem valencijského klubu přiřadil do dvojice, kde již bylo jméno katalánského celku Terrassa FC. Ten hraje v současné době v Tercera Divison v 5. skupině, která se ještě dál dělí na skupiny A a B. Valencijský soupeř je ve skupině A na 2. místě, když má prozatím bilanci 3-1-0 při skóre 7:1. Co se týče historických statistik, tak nejvíce toho Terrassa odehrála právě v Tercera Division, naopak do nejvyšší soutěže ještě nikdy nenakoukla. V letech 2002 až 2005 však tři sezóny v kuse působila v Segunda Division, což lze považovat za úspěch. Předtím byla totiž v Segunda Division naposledy na konci 70. let minulého století. Její současné období ve čtvrté nejvyšší španělské soutěži začalo v roce 2010.

Své zápasy Terrassa hraje na Estadi Olimpic de Terrassa, který pojme necelých dvanáct tisíc diváků, což však v současné době protikoronavirových opatření vlastně nehraje žádnou roli. Postaven byl sice už v polovině minulého století, ale v 90. letech prošel velkou rekonstrukcí, neboť v roce 1992 se na něm konaly soutěže v pozemním hokeji v rámci letních olympijských her. I v současné době lze však domovský stánek soupeře valencijských Netopýrů označit za moderní stadion, kde si už například zahrál Real Madrid či španělský národní tým věkové kategorie U21. Podle portálu Ciberche.net se už oba týmy potkaly ve třech přátelských zápasech, ale všechny se hrály už před mnoha lety. Dva roce 1921 a ten dosud poslední v roce 1934. Dokonce je možné dohledat i hráče, kteří oblékali dresy obou týmů, přičemž za nejvýznamnějšího z pohledu Los Che můžeme označit Angela Castellanose, který v letech 1976 až 1986 za Valencii odehrál celkem 363 zápasů.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.