The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Netopýři v národních týmech na startu nové sezóny

Netopýři v národních týmech na startu nové sezóny


Normálně by v těchto dnech v evropských ligách došlo na reprezentační přestávku. Jistě, u některých lig to platí, ale ve Španělsku se ligové soutěže rozběhnou až po návratu hráčů ze srazů národních týmů. Pojďme se podívat, kteří Netopýři se před víkendovým startem španělské La Ligy rozehrávali v reprezentačních zápasech.

Valencijský kapitán Jose Luis Gaya byl povolán ke španělské reprezentaci, která před sebou měla dva zápasy Ligy národů. Gaya se dostal na plac hned v prvním utkání na hřišti Německa, kde mu trenér Luis Enrique dal důvěru na plný počet minut. To byl od španělského lodivoda velmi dobrý tah, neboť Gaya nejen že předvedl tradičně kvalitní výkon, ale navíc to byl právě on, kdo v nastaveném čase vyrovnal na konečných 1:1. Ještě před pár týdny bychom o akci, která vedla ke španělskému vyrovnání, mohli hovořit jako o pěkně valencijské kombinaci, neboť na Gayu sklepl míč Rodrigo, na něhož poslal centr Ferran Torres. V současné době už je však Rodrigo hráčem Leedsu a Ferran Torres si pro změnu zvyká na barvy Manchesteru City. V dalším zápase Španělsko přivítalo Ukrajinu, se kterou si poradilo jednoznačně 4:0. Do tohoto utkání Gaya nezasáhl.

Historicky prvním vítězem Ligy národů se stalo Portugalsko, které by jistě rádo na tento úspěch v budoucnu navázalo. V tomto reprezentačním okně absolvovalo v Lize národů dva zápasy. Nejprve doma přivítalo Chorvatsko a zvítězilo přesvědčivě 4:1. Valencijský Goncalo Guedes se však na hřiště nedostal. Na lavičce začal i zápas na hřišti Švédska, ale už v první půli vyběhl na trávník, když nahradil zraněného Bernarda Silvu. I s historicky nejdražším Netopýrem v sestavě pak Portugalsko dokráčelo k vítězství 2:0.

Velmi vlažně vstoupilo do Ligy národů Dánsko, za něž si dvakrát zahrál Daniel Wass. Mimochodem v obou případech nastoupil na pravém kraji obrany. V utkání s Belgií předvedl dle dostupných informací velmi dobrý výkon, který bohužel nestačil na jakýkoliv bodový zisk jeho celku, neboť Belgie zvítězila 2:0. Dánsko mělo na úvod Ligy národů opravdu těžké protivníky, neboť po Belgii se utkalo s Anglií. Gól se Dánsku sice opět vstřelit nepodařilo, ale tentokrát alespoň ukázal bezchybnou defenzivu, takže výsledkem byla remíza 0:0.

Dva zápasy v Lize národů absolvovalo i Holandsko, jehož branku v obou případech strážil valencijský Jasper Cillessen. V prvním utkání proti Polsku udržel čisté konto a jeho tým i díky tomu zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Ve druhém zápase pak do země větrných mlýnů zavítala Itálie. Cillessen kapituloval sice pouze jednou, ale jelikož jeho spoluhráči v poli byli ofenzivně bezzubí, tak Holandsko prohrálo 0:1.

Dalšího posunu se ve kariéře se dočkal mladý valencijský stoper Hugo Guillamon. Minulý týden ve čtvrtek totiž tento zkušený mládežnický reprezentant, který v předchozích letech sbíral cenné kovy se španělskými reprezentačními výběry věkových kategorií U17 či U19, debutoval ve věkové kategorii U21. Svým výkonem, při kterém předvedl například taktickou inteligenci, herní přehled či kvalitní rozehrávku, přispěl ke španělskému vítězství 1:0 v Severní Makedonii. Hned po zápase se Guillamon vrátil do Valencie, aby mohl být k dispozici pro poslední přípravné utkání Los Che proti Cartageně, ale trenér Gracia ho nechal odpočívat.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.