The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Netopýři zahajují předsezónní přípravu

Netopýři zahajují předsezónní přípravu


Dnes lékařské testy, zítra kondiční testy a od středy první tréninkové dávky. To je plán začátku přípravy valencijského áčka pod vedením trenéra Javiho Gracii na sezónu 2020/2021, která by měla odstartovat v polovině září. Dnes do Paterny dorazilo včetně mladíků z rezervního celku dohromady jednatřicet hráčů, no podoba kádru se bude do začátku sezóny a poté ještě do konce letního přestupového období nejspíš ještě dost měnit. Vždyť dle médií jsou například odchody Daniho Pareja a Francise Coquelina do Villarrealu už jen otázkou hodin. Dnes však v Paterně nescházeli.

Máme tu oficiálně první dny nového projektu singapurského majitele klubu Petera Lima, který je spojen s navarrským trenérem Javi Graciou, který tým v létě převzal. Nový valencijský lodivod musí během následujících dní připravit tým na sezónu, ale přitom v tuto chvíli vůbec netuší, s kterými hráči může počítat a s kterými ne. Od jeho nástupu do funkce sice opustil valencijské řady prozatím jen Ferran Torres, který zamířil do Manchesteru City, ale další hráči budou nejspíš následovat. U některých se už jen čeká víceméně na oficiální potvrzení, to se týká výše jmenovaných Pareja a Coquelina. U jiných se klub nebude bránit odchodu, pokud přijde lákavá nabídka. To je případ Rodriga, Kondogbii, Diakhabyho či Cillessena. Některých, jako například Mangaly či Sobrina, by se klub rád zbavil, protože pro ně nevidí na Mestalle budoucnost. Jinak řečeno je opravdu jen velmi málo hráčů, kteří mohou počítat s tím, že v následující sezóně budou určitě oblékat dres Los Che.

Na dnešní lékařské testy, jejichž součástí samozřejmě byly i testy na nový koronavirus, byli z loňského kádru valencijského áčka povoláni Jaume Domenech, Jasper Cillessen, Thierry Correia, Cristiano Piccini, Gabriel Paulista, Eliaquim Mangala, Mouctar Diakhaby, Jose Luis Gaya, Geoffrey Kondogbia, Daniel Wass, Francis Coquelin, Dani Parejo, Carlos Soler, Goncalo Guedes, Denis Cheryshev, Kangin Lee, Manu Vallejo, Ruben Sobrino, Rodrigo Moreno, Maxi Gomez a Kevin Gameiro. Nechyběl však ani Hugo Guillamon, který ke konci loňské sezóny za první tým Los Che hrával a poté podepsal s klubem novou smlouvu, díky níž se k áčku připojil nastálo. Z hráčů, kteří v minulé sezóně hostovali v jiných klubech, dnes do Paterny dorazili Toni Lato, Alex Centelles a Uros Racic. Na doplnění početního stavu pak předsezónní přípravu s prvním týmem, nebo alespoň její část, absolvují hráči rezervního celku VCF Mestalla Cristian Rivero, Guillem Molina, Vicente Esquerdo, Koba Lein, Yunus Musah a Jordi Escobar. Ani ti dnes v Paterně nechyběli.

Dle dnešních ranních zpráv španělských médií dnes do Paterny nemusel přicestovat Francis Coquelin, který prý od klubu dostal pár dní volna navíc, nicméně francouzský záložník se v tréninkovém areálu Netopýrů přesto objevil. Ovšem je zřejmé, že jeho odchod do Villarrealu je již opravdu na spadnutí. Zajímavé ovšem je, že k podobnému kroku klub nepřistoupil u Daniho Pareja, který už má být dle spekulací rovněž jednou nohou pryč z klubu. A rovněž ve Villarrealu.

Jinak co se týče hráčů, kteří v minulé sezóně hostovali v jiných klubech, tak prozatím tedy předsezónní přípravu zahajují Toni Lato, Alex Centelles a Uros Racic. Jason, který hostoval v Getafe, bude mít oproti valencijským spoluhráčům delší volno, neboť madridskému klubu sezóna skončila teprve v minulém týdnu, kdy v play off Evropské ligy nestačil na Inter Milán. K Netopýrům by se měl připojit ve čtvrtek 20. srpna. V Paterně dnes scházel dále i Alex Blanco, což je pochopitelné, neboť druholigové Zaragoze ještě sezóna neskončila. Zaragoza má nyní play off Segunda Division o vstupenku do La Ligy. Mimochodem pokud Zaragoza uspěje, tak se Blanco k Netopýrům nevrátí, neboť v jeho smlouvě o hostování je zanesena opce na trvalý přestup právě pro případ, kdy Zaragoza postoupí do nejvyšší soutěže. V posledních dnech bylo často zmiňováno jméno Jorge Saenze, který je sice v Celtě Vigo teprve v polovině svého dvouletého hostování, ale spekulovalo se, zda se přece jen nevrátí na Mestallu a nezabojuje o místo ve valencijském áčku. Prozatím to tak nevypadá, Valencia žádné kroky směrem k jeho návratu nepodnikla, naopak Celta Vigo ho zařadila mezi hráče, kteří tento týden zahájí předsezónní přípravu v galicijském týmu. Posledním hráčem, který v uplynulé sezóně hostoval z Valencie v jiném klubu, je Alex Carbonell, ale o tom se španělská média v souvislosti s valencijskou předsezónní přípravou nijak nezmiňují. Je tedy možné, že bude vzhledem k svému věku pro začátek působit v řadách VCF Mestalla.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.