The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bordalas: Rafa Mir i Mauro Arambarri jsou možné posily pro Valencii

Bordalas: Rafa Mir i Mauro Arambarri jsou možné posily pro Valencii


Nový valencijský trenér Jose Bordalas poskytl v pondělí obsáhlý rozhovor v televizním pořadu Deportes con Julio Insa. V něm mimo jiné potvrdil, že klub jedná o příchodech stopera, záložníka a útočníka, ale že v případě odchodů může být posil nakonec i více. Zároveň se vyjádřil i k některým konkrétním jménům. Dále se v pořadu hovořilo i o situaci některých současných hráčů Los Che. Na přetřes přišla jména jako Carlos Soler, Goncalo Guedes či Kangin Lee a dostalo se i na otázku o brankářské situaci ve Valencii.

V jednom z prvních rozhovorů ve funkci trenéra Valencie řekl bývalý lodivod Getafe o letním posilování toto: „Nepochybuji o něm. Tým musí podepsat nové hráče, kteří zvýší úroveň, a my tak vytvoříme konkurenceschopnou Valencii. Tím si buďte jisti.“ No zatím k žádnému velkému posilování nedošlo, ale to není jen případ Valencie, pozorovat to můžeme víceméně napříč celým fotbalovým světem. Dle odhadů se přestupy více rozjedou až po 11. červenci, kdy bude v Londýně odehráno finále evropského šampionátu. Přesto kluby samozřejmě podobu kádrů pro sezónu 2021/2022 usilovně řeší a nejinak je tomu u Valencie, přičemž její trenér Jose Bordalas v televizním programu Deportes con Julio Insa konkrétně sdělil, na jakých postech by Netopýři chtěli posílit: „Probíhají práce na přivedení středního obránce, záložníka a útočníka. Postupem času se však mohou objevit i jiné pozice, kde budeme potřebovat posílit.“ Bordalas tak potvrdil spekulace médií o třech prioritních posilách. Dále média uvádějí, že v případě nějakých dalších odchodů může na Mestallu v létě zamířit až pět nových hráčů.

Bordalas ve Valencii rozhodně nechce dopadnou jako Javi Gracia v sezóně 2020/2021: „Minulá sezóna byla značně atypická a všichni jsme viděli, co se po letním výprodeji dělo. Letos podepsala Valencia mě, následně jsem se setkal s klubovým vedením a dosáhli jsme shody ohledně posílení různých pozic. Chci kádr jednadvaceti až dvaadvaceti hráčů a k tomu několik hráčů z rezervního celku, kteří by nám byli schopni pomoci.“ V rozhovoru s Juliem Insem se Bordalas vyjádřil i k některým konkrétním jménům, která byla do souvislosti s příchodem na Mestallu dávána. Nový lodivod Netopýrů zmínil například valencijského odchovance, který je aktuálně hráčem Wolverhamptonu, ale v minulé sezóně střílel góly v La Lize na hostování v Huesce: „Rafa Mir je velmi dobrý hráč a je to pro Valencii možnost.“ Dále Bordalas promluvil i o jednom svém svěřenci z Getafe: „Mauro Arambarri je velmi atraktivní hráč pro Valencii, ale i pro jakýkoliv jiný klub. Přál bych si, abych s ním mohl spolupracovat i nadále. I on je jednou z možností, které Valencia na přestupovém trhu má.“

V pondělí ráno došlo v Paterně k dalšímu jednání o možném chování valencijských Netopýrů na přestupovém trhu, přičemž k jednacímu stolu tradičně usedli prezident klubu Anil Murthy, technický sekretář Miguel Angel Corona a spolu s nimi i nový trenér Los Che. Odpoledne se pak Bordalas zúčastnil zmiňovaného pořadu Deportes con Julio Insa, kde ale nehovořil jen o možných posilách, ale i o některých stávajících hráčích Valencie. „Carlos Soler má schopnost hrát na různých pozicích, což je jeho velká výhoda. Je to skvělý hráč a budeme ho využívat tam, kde to bude pro tým nejlepší. V příští sezóně bude velmi důležitým hráčem,“ řekl Bordalas o nejlepším střelci Valencie v sezóně 2020/2021. Pak pohovořil i o dvou hráčích, které média spojují s letním odchodem z Mestally: „Guedes je velmi důležitým hráčem a já chci, aby ve Valencii pokračoval. Je velmi dobrý a doufám, že v příští sezóně bude naším klíčovým hráčem. Samozřejmě je tu možnost, že přijde dobrá nabídka a klub se rozhodne jinak. Ale v tuto chvíli s ním počítám, protože má ve Valencii platnou smlouvu. To je i případ Kangina Lee. Rovněž má ve Valencii platnou smlouvu, ale ani u něho si nemůžeme být jisti, co se s ním v létě stane. Mým záměrem je, aby se zapracoval do mého systému a aby se dál zlepšoval ve Valencii.“

Letos v létě prozatím Valencia získala jedinou posilu, kterou se stal dvacetiletý gruzínský brankář Giorgi Mamardashivili. Ten by měl v sezóně 2021/2022 chytat prioritně za rezervní celek VCF Mestalla, ale zároveň by měl být trojkou v áčku, se kterým by se pravidelně připravoval. Jenomže nyní mají Netopýři hned čtyři brankáře, neboť Mamardashvili se připojil k trojlístku z minulé sezóny, který tvořili Jasper Cillessen, Jaume Domenech a Cristiano Rivero. Bordalas v pondělním televizním rozhovoru potvrdil, že všichni tři brankáři, kteří dres Los Che oblékali v sezóně 2020/2021, mohou odejít. Respektive samozřejmě ne všichni, ale pokud by na některého z nich přišla adekvátní nabídka, tak by se jeho odchodu Los Che nebránili. Ze strany vedení je zřejmě největší zájem o odchod holandského reprezentačního brankáře, kterému pozitivní koronavirový test zabránil ve startu na Euru, ale naopak Bordalas před časem řekl, že by Cillessena v týmu rád měl. A koho z brankářů, které má nyní k dispozici, by si valencijský trenér vybral do svatyně Los Che? „Nyní ještě není ten správný čas se rozhodovat, kdo by měl hájit branku Valencie. Máme tu čtyři brankáře a s jejich trenérem Ochotorenou se rozhodneme později, kdo bude chytat. Teď všichni odpočívají na dovolené,“ ukončil rozhovor Bordalas.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.