The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Correia: I přes nízký věk má současná Valencia kvalitu, kterou je potřeba předvést na hřišti

Correia: I přes nízký věk má současná Valencia kvalitu, kterou je potřeba předvést na hřišti


Portugalský pravý bek Thierry Correia byl v úterý v ligovém utkání Valencie na hřišti Realu Sociedad součástí jedné z nejmladších základních sestav v celé více než stoleté historii východošpanělského klubu. Ve čtvrtek pak poskytl rozhovor klubovému zpravodajskému kanálu VCF Media. Promluvil například o tom, zda může být mládí současné Valencie hendikepem, o svých pocitech, s kterými vybíhal v San Sebastianu na hřiště, ale třeba i o trenéru Graciovi.

Valencii se v San Sebastianu podařilo zvítězit, navíc proti Realu Sociedad udržela čisté konto. A to navzdory tomu, že věkový průměr základní sestavy v tom utkání nebyl ani 24 let. Jednadvacetiletý Correia je jedním z těch, který tento průměr snižoval. Zpětně pak k nasazení tak mladé sestavy řekl: „Musíme na hřišti vždy ukázat, že i přes náš nízký věk máme potřebnou kvalitu. Vždy jdeme do zápasu s touhou po vítězství a je potřeba to ukazovat tak, jak se nám to povedlo proti Realu Sociedad. Máme velkou sebedůvěru a touhu po vítězstvích.“

Correia toho za Valencii zatím mnoho neodehrál. Jeho příchod byl velkým překvapením závěru loňského letního přestupového období. Valencia za na nejvyšší úrovni prakticky nezkušeného mladíka vyplatila Sportingu Lisabon 12 milionů eur. Ovšem problém pravého kraje obrany nevyřešil, no on k tomu vlastně ani nedostal pořádnou důvěru. Za Valencii v minulé sezóně odehrál jen 489 minut rozdělených mezi 7 zápasů. O tom, jakou důvěru v něho měli trenéři, vypovídá například i to, že Albert Celades místo něho na pravý kraj obrany několikrát upřednostnil raději levého beka Jaume Costu. V této sezóně má na kontě 2 zápasy. Ve Vigu přišel na hřiště až na poslední čtvrthodinu, ale v San Sebastianu už nechyběl v základní sestavě a odehrál celé utkání. S jakými pocity k utkání, vzhledem ke své dřívější nízké vytíženosti u Netopýrů, nastupoval? „Cítil jsem se dobře. Trenér i spoluhráči mi dodávali sebevědomí a já pak šel na hřiště s jasnou touhou pomoci týmu. Všichni mi před zápasem pomáhali a já jsem rád, že jsem jim to mohl svoji prací v zápase oplatit, že jsem naopak já pomohl týmu,“ řekl Correia.

Portugalský mladík je ve Valencii sice jen něco málo přes rok, ale už se na Mestalle potkává víceméně se čtvrtým trenérem. I když je pravda, že než Correia na sklonku loňského léta dorazil, tak už Marcelino Garcia Toral pomalu odcházel. Většinu minulé sezóny Netopýry vedl Albert Celades, kterého pak v závěru ligového ročníku nahradil Salvador Gonzalez Voro. Nyní je valencijským trenérem Javi Gracia, který se snaží z týmu v nelehké situaci vytěžit co nejvíc. Co si o něm myslí Correia? „Gracia je dobrý trenér, který na tým přenáší hodně ze svého zápalu a své touhy. Vždy tak chceme tři body, a to bez ohledu na jméno soupeře. Proto je potřeba pokračovat v práci, kterou jsme v létě započali,“ pochválil valencijského trenéra odchovanec Sportingu Lisabon.

Za vítězstvím tak budou chtít Netopýři jit i dnes večer v utkání 5. kola La Ligy proti Betisu Sevilla. A Correiova slova to potvrzují: „Jsme Valencia CF a vždy musíme hrát tak, abychom vyhráli. Máme zdravé sebevědomí, ale během zápasů musíme předvést hlavně to, na čem během týdnu pracujeme v trénincích.“ Uvidíme, zda se do sestavy znovu podívá i jednadvacetiletý portugalský mladík, který zatím na Mestalle mnoho štěstí nezažil.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.