The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Betis v penaltách vybojoval pohár Copa del Rey

Betis v penaltách vybojoval pohár Copa del Rey


Sobotní finále Copa del Rey mezi Betisem Sevilla a Valencií neurčilo vítěze v základní hrací době. Přitom v 11. minutě otevřel skóre utkání Fekir, ale už ve 30. minutě srovnal na 1:1 Hugo Duro. To však bylo vše. Na řadu muselo přijít prodloužení, jenže ani zde už další gól nepadl, a tak se muselo rozhodnout v penaltovém rozstřelu, kde proměnili všichni střelci kromě Musaha a Betis Sevilla tak slaví titul.

1. POLOČAS

Úvod zápasu byl hrán více na půli Valencie. Po úvodní pětiminutovce vyfasoval Paulista zbytečnou žlutou kartu za zásah soupeře rukou do obličeje zcela mimo hru. Betis měl také dva průniky do vápna, při nichž se zkoušel dožadovat penalty při ztrátě míče, avšak ani jednou neuspěl.

V 11. minutě už ke gólu nebyla potřeba penalta. Betis udělal první krůček blíže poháru, kdy Bellerín proniknul po křídle a centrem přímo před branku našel nedostatečně hlídaného Borju Iglesiase, jenž hlavou usměrnil míč pod břevno. Zelenobílí tak šli do vedení 1:0.

Zajímavou šanci na srovnání měli Netopýři v 15. minutě, kdy Gayá z přímého kopu centroval do vápna na volného Guedese, jenže ten při snaze sklepnout míč do branky netrefil centr o malý kousíček.

Celkově se hra Netopýrů začala zlepšovat. Byli častěji na polovině soupeře, ale nedařila se jim finální fáze útočných kombinací.

Naopak Betis se ve 21. minutě dostal do dalšího zakončení. Dlouhý centr ke značce pokutového kopu našel Juanmiho, ale naštěstí pro Netopýry branku minul.

Když už to vypadalo, že opět hru ovládá Betis, vyslal ve 30. minutě Moriba z půlky hřiště pasem za obranu Huga Dura, který volný sám unikal proti brankáři a elegantně jej přehodil, čímž srovnal na 1:1!

Obraz hry se od té chvíle celkem vyrovnal a k vidění byl vyrovnaný fotbal, kterému ale chyběly klíčové gólové šance, byť se oba týmy očividně snažily si nějaké vypracovat.

Ve 42. minutě mohl gólovou šanci připravit unikající Guedes, který chtěl posunout míč na spolu s ním unikajícího Huga Dura do volné pozice na kraji vápna. Jenže trefil svojí přihrávkou obránce. V následující minutě na druhé straně hřiště Canales po zmatcích ve vápně Valencie dostal prostor ke střele a trefil tyč branky Valencie.

2. POLOČAS

Už ve 48. minutě si na nákop do vápna naběhl krásně Duro ale při souboji s obráncem se podsmýkl, nicméně hned se zvedl a centroval ještě před branku, ale zde už nikoho nenašel.

O další adrenalin se Netopýři postarali o dvě minuty později. Nejprve musel zpod břevna likvidoval centr Foulquiera gólman Bravo. Krátce poté po několika přihrávkách v pohybu dostal Hugo Duro míč před odkrytou branku, ale placírkou zblízka přestřelil branku!

V 54. minutě Soler po rychlé kombinaci na křídle našel centrem ke značce pokutového kopu Moribu, jemuž stačilo lépe trefit míč ze vzduchu. Bohužel tedy záložník Valencie netrefil míč ideálně a rázem bylo po dobré šanci.

Po neuvěřitelném úvodu Valencie se k první šanci dostal Betis až v 60. minutě, když Iglesias měl ve vápně chvilku vypálit z dobré pozice, ale naštěstí se mu do střely vrhnul bravurně Paulista.

Netopýři v 65. minutě zaspali, když Fekir ve vápně posunul volnému Juanmimu, ale toho zblízka excelentně vychytal Mamardašvili! Další šance následovala o chvíli později, kdy Canales z dálky pálil po zemi jen těsně vedle branky Valencie.

Několik následujících minut přetahované nepřineslo velké šance, ačkoliv náznaky byly, často opět chybělo dotáhnout finální fázi útoku.

Podruhé v zápase pak Betis trefil tyč, a to když v 78. pálil zpoza vápna Juanmi.

V minutě 79. Valencia poprvé střídala, a to pouze jediného hráče. Žlutě trestaný Moriba opustil hřiště, aby svoji šanci mohl dostat Correia.

Zelenobílí byli v těchto fázích zápasu lepší a nebezpečnější. V 81. minutě při hodně zmatcích Soler ve vápně srazil Fekira a při pokračování akce ještě jeho spoluhráč pálil tvrdě a těsně mimo branku. Sudí penaltu nepískali a hráčům Los Ches se alespoň na chvíli oddychlo.

O další dvě minuty později ale obrana Netopýrů nechala volného Fekira ve vápně, kam dostal přihrávku jako na zlatém podnose, ale Mamardašvili opět spasil svůj tým skvělým zákrokem.

Další dva střídající poslal kouč Netopýrů Jose Bordalás v 85. minutě. Na plac zamířili Bryan Gil a Uroš Račič. Finále naopak skončilo pro Guillamóna s Hugo Durem.

Další z katalogu pěkných zákroků musel v 90. minutě tasit Mamardašvili, a to když si naběhl do vápna pro přihrávku Fekir, který pálil z úhlu.

Na druhé straně mohl krátce poté rozhodnout Soler. Unikající Bryan vyslal před vápno Gayu, který z otočky posunul míč před velké vápno Solerovi, jenže ten napálil míč po zemi do brankáře Brava.

Sudí nastavil tři minuty nad rámec základní hrací doby, ale ty rozuzlení nepřinesly, takže na řadu přišlo prodloužení 2x15 minut.

NASTAVENÍ

V 95. minutě propadnul míč do vápna Betisu na Correiu, který ale neměl příliš času něco vymýšlet a rychle pálil, ale přímo do náruče Brava.

Ve 100. minutě se z travnaté plochy odporoučel Foulquier a do hry nastoupil Yunus Musah.

Betis se v dalších minutách první půle nastavení zkoušel prokousávat do vápna Valencie, ale ta se bránila zuby-nehty, až se probránila úspěšně do druhé části nastavení.

Ani druhá půle prodloužení nebyla tolik živá, jako základních 90 minut. Za zmínku stojí akce, kdy Gayá našel ve 110. minutě před vápnem Račiče, ale ten neměl dost místa pro střelu, takže míč posunul raději do strany Guedesovi, ale ten pro změnu dělovkou napálil obránce.

O chvíli později Gil zamotal míč ve vápně Betisu, načež ve chvíli, kdy mu utekl míč, přispěchal Musah napálit míč na branku, ale jeho střelu ztlumil obránce na roh.

Bitva dvou unavených týmů pokračovala bez velkých šancí až do samého závěru nastavení a na řadu tak musely přijít penalty.

PENALTY

Penaltový rozstřel začínal tým Valencie:
1. penalta - Valencia: Carlos Soler proměnil chladnokrevně do horního rohu
1. penalta - Betis: Willian José také proměňuje, a to k pravé tyči

2. penalta - Valencia: Račič si vyčkal a s klidem zakončil do levého dolního rohu
2. penalta - Betis: Kapitán domácích Joqauín Sánchez nepodlehl tlaku momentu a proměnil. Mamardašvili si ale na jeho dloubáček sáhnul

3. penalta - Valencia: Guedes se opřel do míče a poslal míč mezi střed branky a pravou tyč.
3. penalta - Betis: Proměnil i Guardado, a to do pravého dolního rohu.

4. penalta - Valencia: Mladík Musah přestřelil branku!
4. penalta - Betis: Tello proměnil a Betis dělí od titulu jediná penalta

5. penalta - Valencia: Gayá proměnil s přehledem k tyči.
5. penalta - Betis: Miranda poslal míč k tyči a Betis se stává mistrem Copa del Rey!

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Mamardašvili 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Foulquier 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Alderete 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Moriba 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Hugo Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Bryan Gil 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)

  • Hned jak len dali záber na Musaha že ide kopat, sem povidal ze on urcite neda a prekopne, chudak byl cely roztraseny a bylo videt ze je psychicky inde *10* , no na druhu stranu sem cekal ze nas 3:0 vybavia, skoda , strasne sem pri nasemu mlademu gruzincovi nech nejaku chyti, bylo by to top pre neho, lebo nas veru dost podrzal. Ani ma nesere ze nemame pohar, jak to, ze nemame dalsi rok Europu...*27*

  • V odpovědi na: mikita10sM

    Do bodky suhlasim .. Nic proti Musahovi mam ho rad ale mam dojem ze tito mladi chalani nezvladaju dolezite penaltove rozstrely, vid Anglicko na ME

  • Ako *1*, tak aj Betis mohli rozhodnúť o svojom víťazstve už skôr, ale nestalo sa. Nechápem, prečo išiel kopať Musah, keďže osobne by som volil skúsenejších hráčov *34* Ale to už nezmenínme presne ako to ako si *1* odsrala posledné zápas v lige a stratila tak šancu na 7. mieste, keďže sa každý z nich spoliehal na víťazstvo v CdR *9* Mali ísť vo všetkom na plno alebo aspoň vo Villarrealu ubrať na pol plynu, ale to už tiež nezmenínme *26* Prepokladám, že Duro a Alderete nebudú nové posily od 1. júla a obaja hráči budú mať nové destincie, keďže ich ceny išli smerom nahor a začalo sa zaujímať oveľa viac klubov, keďže sa predviedli vo veľmi dobrom svetle *3* Ináč s každým hráčom som bol spokojný, len nechápem, prečo dal Pepe na záver (pred pk) priestor Musahovi, keďže mohol ísť André či Cheryshev, ktorí sú skúsenejší a istotne by urobili oveľa viac. Okrem iného mi strašne leží v žalúdku Moriba *25* Hoc jedná svetlá chvíľka v CdR, ale tu sa Pepe sekol až moc a pre *1* je to úplne zbytočný futbalista *15*

  • V odpovědi na: Harakant

    V tomto zapase hral dobre Moriba,skor ma sklamali Soler,netvrdim,ze hral zle,ale tam mohol premenit sancu,v defenzive horel klasicky Diakhaby,ked spravil kiks v 1.polcase a v druhom 2-krat ostal visiet vzadu a skoro sme dostali 2 goly,keby tam nebol tak su v ofsajde,prihravky katastrofa,moze nahrat na par metrov,nie on kopne dopredu loptu superovi aj viackrat to spravil.Bolo to klasicky nemastne,neslane,ale to sa dalo cakat,naviac zial tento tim nema a ano s tym Musahom suhlas,ked ho brala kamera pred penaltou,dalo sa vidiet,ze je nervozny,ze si neveri,to som ani ja nepochopil,ze tak naco ide kopat,ale osobne som cakal,ze prehrame uz v riadnom hracom case,zachranil nas len brankar

  • V odpovědi na: jansosom

    Mne Moriba vôbec nesedí v Pepeho schéme. Podľa mňa zbytočný hráč, hoc mal jeden zápas lepší ako zvyšné. Ak sa cez leto nič nezmení a športové oddelenie neprivedie aspoň dvoch kvalitných záožníkov, tak aj počas sezony 2022/23 bude *1* vo veľkej riti ako stále *2* O obranu sa nebojím, hoc by sa Aldrete nestal hráčom *1*. Mimo iného všade píšu, že *1* už nemá šancu na 7. miesto, i keď matematická tam existuje, avšak to by muselo Bilbao s Villarrealom viackrát pohorieť a *1* ísť na plno *9* Kto vie, možno sa dočkáme aj tohto zákraku *37* Ináč Musaha toto bude trápiť dlho, ale na druhej strane som rád, že vedenie *1* dokázalo podpísať Giorgiho a vidieť, že klub má na dlhé roky jednotku v bráne *13*

  • V odpovědi na: Harakant

    Zalohu treba vymenit min. 3 kvalitnych hracov ked chceme hrat pohare,tito momentalne nemaju na to,co som uz pisal aj vlani aj teraz,su to len priemerni hraci,vide im 1 zapas a potom hraju 4 naprd,smerom dopredu je to velka tragedia co predvadzaju,max. Soler,ale aj jemu chybaju skusenosti,este od velkeho hraca ma daleko,este ani Parejovi nesiaha ani po clenky.

  • V odpovědi na: jansosom

    No jo. Záloha horí stále. Pepe Račićovi nevyhovuje a asi ani nedôveruje, avšak na druhej strane Guillamónovi celkom sadla nová pozícia. Mne osobne sa viac páči, keď hrá v strede ako v obrane. Soler je menej skúsený, ale v repre mu to ide lepšie, keďže hrá inde a má okolo seba aj iných spoluhráčov kvalitatívne inde. Koba primladý a Moriba out. Kto vie ako by sa ohrial Vicente Esquerdo v kádri pre novú sezónu, keďže ho Valencia poslal na zber skúseností, aby mohol potom ťahať zálohu tímu.

  • No, nechci se pouštět do velkých hodnocení utkání. Každý jsme to viděli. Za mne pěkný fotbal z obou stran, jednu chvíli tlačil Betis, pak zas my... Pro nezaujatého fanouška to musela být pěkná podívaná. Betis měl nicméně těch chvil, kdy tlačili naši obranu, více... Bylo vidět, že oba týmy do toho daly vše a nejde říct, že by si to Betis vyloženě nezasloužil. Stejně tak kdybychom vyhráli my, nemohl by nikdo nic namítat. Ve finále nám párkrát pomohl sudí - viz. možná druhá žlutá karta pro Guillamona, atd.
    Samozřejmě jsem z prohry zklamaný, ale myslím, že trofej je v dobrých rukách - lepší Betis Sevilla jak FC Sevilla. A upřímně následná neúčast v EL snad mohla být další facka našemu vedení v čele s majitelem, aby se konečně probrali. Letošní sezónu bych na Bordaláse neházel, prakticky měl stejné možnosti a omezení, jako např. Celades...

  • V odpovědi na: Woyta

    Celades mal ešte káder celkom dobre vystavaný, ale on bol iba Limova bábka, ktorá do ničoho nekecala. To skôr Gracia sa nedočkal žiadnych svojich posíl, ale iba mien, ktoré vyhovovali vedeniu *1* Pepe dostal pár hráčov, ktorých požadoval, ale nie vždy išlo všetko podľa plánu. Kto vie ako by fičal stred poľa, keby *1* išla na doraz zmluvy s Wassom *34*
    Ale ako píšeš, tak stále lepší Betis ako FC *9* A ak sú zvesti pravdivé o záujme, tak vstup Abramoviča do *1* by len prospel...

  • Tu přihrávku na Ilaixe Moribu po které jsme dali gól ale Soler zkonstruoval nádherně, na ni bych se dokázal dívat celý den*31**1**5*