The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Jsme ve finále!

Jsme ve finále!


Stejně jako o víkendu proti Mallorce, i ve středu večer rozhodla o výhře Valencie jediná dělovka do horního rohu branky. Valencia díky výstavní střele Guedese z první půle a následně dobře odbráněnému zápasu postupuje přes Athletic Bilbao do finále Copa del Rey!

1, POLOČAS

Už v úvodní minutě měli domácí šanci, když Foulquier posunul na křídle míč do vápna, kde z úhlu pálil do tyče Bryan Gil. V další minutě na druhé straně pálil zpoza vápna Vesga, ale míč letěl na tribuny.

Následovala desetiminutovka usilovného přetahování zakončená individuální akcí Bryana Gila, jenž si potáhnul míč před vápnem Athleticu a pak vypálil jedovatou střelu do dolního rohu, kterou ale dobrým zákrokem gólman odrazil.

Ve 21. minutě byly v domácí obraně velké zmatky. Hosté si posílali míč mezi obránci, až nakonec volný Muniain pálil tvrdě z úhlu, což Mamardashvili skvěle vychytal, ale rohový kop se pak nekonal – celá akce byla anulována pro ofsajd.

První žlutá karta zápas přišla ve 26. minutě v řadách domácích. Paulista dal hokejový bodyček Williamsovi, za což byl náležitě oceněn. Hosté navíc získali přímý kop z cca 20 metrů, který ale naštěstí vyslali nad břevno Netopýří branky.

Gayá bohužel přecenil své síly, když nastoupil do utkání s nedoléčeným zraněním. Ve 33. minutě tak musel střídat a na place se tedy objevil Toni Lato.

Největší šance zápas přišla ve 41. minutě, kdy Muniain vyslal míčem za obranu nabíhajícího Williamse, proti němuž při zpracování míče vyběhl Mamardashvili a zblízka jeho střelu skvěle zlikvidoval!

Netrvalo dlouho a radoval se tým na druhé straně. Centr směřující do svého vápna sice Athletic odrazil, ale pouze před pokutové území, kde už číhal Guedes, jenž nekompromisní dělovkou zavěsil míč do horního rohu branky! Valencia se přiblížila finále – 1:0.

V nastaveném čase ještě domácí mohli přidat další gól. Bryan Gil v úniku sice nenašel přesně nabíhajícího Huga Dura, ale míč ještě ve vápně doběhl z druhé vlny Soler, který pálil tvrdě z úhlu, ale brankář podržel svůj tým.

2. POLOČAS

V úvodních minutách byli hosté aktivnější, ale všechny jejich akce byly, převážně se štěstím, ubráněny. Situace Bilbaa si tak vyžádala trojí střídání na přelomu 61. a 62. minuty.

V 64. minutě se na křídle Foulquier krásně zbavil Muniaina a centrem do vápna našel Hugo Dura, jenž nůžkami zády k brance zakončoval, ale míč byl tečován mimo hřiště.

Čas se krátil a hosté ne a ne se dostat k zakončení. Nakonec to zkusil vzít na sebe Muniain, jenž vyslal z velkého vápna v 71. minutě technickou střelu, která zaplachtila pouze pár centimetrů nad horním rohem Netopýří branky.

Následovalo střídání a Musah nahradil na hřišti Bryana Gila.

V 75. minutě Inigo Martinez vyslal dobrou dělovku pod břevno z přímého kopu, ale Valencii opět držel skvělý Mamardashvili.

Další nucené střídání Netopýři provedli v 83. minutě. Paulista už nebyl schopen pokračovat ve hře, a tak do hry musel Guillamón.

I po stažení Paulisty se Valencia dobře držela a nepouštěla soupeře ke své brance. Na Netopýry ale čekalo dlouhých 6 minut nastavení.

V 93. minutě se míč z vápna Valencie odrazil na volného Berchicheho, ale ten po zemi pálil mimo branku.

V poslední minutě mohl výhru pojistit Soler, a to když Yunus získal míč a šel do vápna z levé strany, načež posunul míč před brankář na volného Solera, ale toho gólman vychytal.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Mamardashvili 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Foulquier 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Alderete 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Moriba 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Gil 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Lato 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)

  • Takhle se bojuje o výsledek! I když se herně třeba nedaří, tak je potřeba do toho dát vůli a srdce jako včera. Doufám, že se ted výsledkově chytneme i v lize - vzhledem ke slabšímu losu a na finále půjdeme v dobré formě. Jenom doufám, že si Gabriel neobnovil to zranění a nevypadne opět na delší dobu, je to vůdce a organizátor obranné řady a je to strašný rozdíl, když hraje a když ne. U Gayi to snad nebude nic vážného. Jinak včera opět skvělý výkon Giorgiho, sice na něj nešlo tolik přímých střel, ale v důležitých momentech opět podržel, je vidět, jak s každým zápasem získává větší a větší jistotu.. A Bryan Gil? to je neskutečný hráč, naprostá radost koukat na jeho pohyb v rychlosti a techniku, takový hráč nám přesně chyběl, škoda, že pouze hostuje.

  • No, nikdy si nedovedu představit Valencii, jak urputně brání stav 1:0, protože víme, že u ní to vždy smrdí hrozným průserem. Nicméně přítomnost Paulisty znamenala, že Athletic neměl vážné šance na srovnání, i když v některých momentech tam byly trochu zmatky v obraně, kterých ale Athletic nedokázal díky své neobratnosti využít.

    Plusy zápasu:
    + Mamarda sebejistý výkon
    + Paulista a obrana celkově fungovala lépe, než jsme v poslední době zvyklí
    + Udržená nula proti Athleticu - to je velký počin

    Mínusy zápasu:
    - Nešťastná zranění Gayi a Paulisty. Doufejme, že si svá nově doléčená zranění neobnovili
    - Moriba - ten chlapec dle mého od svého příchodu do Valencie nepředvedl vůbec nic

    Předpoklady pro to, aby finále bylo úspěšné:
    - Ještě dopilovat obranu - pořád to tam občas zavánělo minelou
    - Vyprázdnit marodku - hlavně aby Gayá s Paulistou byli na finále OK a aby nepřibyli zranění
    - Pokračovat ve výhrách v lize - tohle je klíčový psychický bod. Poslední dvě výhry (Athletic a Mallorca) byly dost vydřené. Teď nemůžeme usnout na vavřínech, v lize musíme zabrat, protože nám to může dát do finále obrovský boost sebevědomí, což vzhledem k tomu, že ho budeme hrát v Seville zřejmě s Betisem

  • Souhlasím s názorem na obranu... Dneska to nebylo úplně 100% a okénka tam byla - ale oproti jiným zápasům super... Mama v bráně na mě působí neuvěřitelně jistě v klidu. S Paulistou se najednou zvedá i Omar a za Mouctara hrál včera snad dvojník nebo nevím... mě třeba zase tak špatný včera Ilaix nepřišel, no a naše čtvrka Carlos-Bryan-Goncalo-Hugo Duro... Hugo na můj vkus dost zkouší padat - nicméně se mi strašně líbí, jak nevynechá jediný souboj - což je v porovnání s Maxim úplně jiná liga. *1* A poslední - ale pro mě nejdůležitější věc - včera parádní týmový výkon. Všichni hráči se rvali, střídající hráči výborní (hlavně Lato). Opravdu to semknutí kluků bylo prostě viditelné i potom ty oslavy. Mám radost! *1*

  • Včerajší výkon tímu bol na výbornú *2* Povedal by som, že výkon na San Mamés bol o niečo lepší, ale i tak spokojnosť *13* Mama, Paulista, Gil a Guedes robili tie veľké rozdiely *16* Veľmi sa mi páčilo vysoké napádanie každého hráča od začiatku až po koniec zápasu. Popravde, nie vždy to je tak a hlavne našim útočníkom sa nie vždy chce *9* Avšak osobne si myslím, že na Betis by takýto výkon proste nestačil. Trebalo by ešte o niečo lepšiu verziu *1* ako na San Mamés a k tomu kusisko šťastia *24* Proti Vallecanu by sme podľa mňa obstáli *31*

  • Prvních 30. minut utkání byl velice pohledný fotbal z obou stran a Valencia měla i trochu navrch, zhruba od 30. minuty byl lepší Athletic, ale naštěstí se povedlo ve 43. minutě udeřit. Konec prvního poločasu byl hektický a oba týmy si vytvořily po 1 gólové šanci, ale zůstalo to 1:0. Druhý poločas už byl spíše v režii Bilbaa, což se dalo čekat, že budeme bránit postupový výsledek. Každopádně byl sice soupeř na míči, ale většina jejich útoků neskončila žádnou větší šancí díky dobré obraně či nepřesnosti finální přihrávky :)

    Jak bylo napsané, tak Paulista nejen přinese kvalitní výkon, ale má vliv i na lepší výkon dalších obránců - Aldereteho a Diakhabyho. V tomto zápase se Diak vyvaroval "tradičnímu zkratu" a namazání na nějakou gólovku soupeři. Mamarda neměl příliš zákroků, ale když musel zasáhnout, tak všechno zvládnul bravurně. V útoku se tentokrát mi zdál méně výrazný Hugo Duro, jinak zbytek hráčů předvedli dobrý výkon.

    Hlavně mnou vypichovaný (a ostatními fanoušky nikoliv) Toni Lato ukázal, že dokáže předvést výkon hodný častějšímu nasazování ... čemu trochu nerozumím je to, proč Bordales nerozkouskoval hru v nastaveném čase, když měl stále 2 možnosti střídání (jako kdyby si to schovával pro prodloužení) například výměnu Moriby za Račiče (který by hlavičkově mohl dobře odvracet dlouhé nakopávané centry) a výměnu Dura za jiného ofenzivního hráče, který by mohl plným sprintem napadat rozehrávku soupeře v posledních minutách utkání :)

  • V odpovědi na: Ingi

    Myslím si, že tou poslednou sekciou si udrel klinec priamo po hlavičke v tom, že Pepe bol na pochybách *2* Treba to povedať na plné ústa *14*

  • V odpovědi na: Ingi

    Po vystřídání Paulisty za Huga G. už Pepek střídat nemohl...

  • V odpovědi na: filgi_

    Nekecaj somariny *18* Pepek námornik mal k dobru ešte 2 striedania *2*

  • Nejsem si jistý, ale tuším, že jsme už střídat nemohli. Můžeš maximálně střídat 3x a maximálně 5 hráčů. Nejde střídat 5x a pokaždé jednoho hráče, to by se vůbec nehrálo. Bilbao taky střídalo 3x ale poprvé tři hráče, potom jednoho a nakonec taky jednoho, ale my všechna tři střídání pouze po jednom hráči. Snad se chápeme *14*

  • V odpovědi na: Harakant

    Doporučuji nastudovat pravidla... Jak píše JakubOcko - střídat můžeš maximálně ve třech momentech a to pěř hráčů... tudíž Pepek střídat nemohl...

  • V odpovědi na: filgi_

    Zbytočnosť *9* Na to tu už budeš ty *37*

  • V odpovědi na: filgi_

    Pravda, to mi nějak nedošlo v ten moment, že už vlastně provedl 3x střídání po 1 hráči :)