The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Projde dnes Valencia přes Cadiz do semifinále Copa del Rey?

Projde dnes Valencia přes Cadiz do semifinále Copa del Rey?


Co víc by si asi tak Valencia mohla přát? Za celou svoji cestu aktuálním ročníkem španělské pohárové soutěže Copa del Rey naráží Netopýři na prvního prvoligového soupeře až nyní ve čtvrtfinále. Když bychom hodnotili sílu všech čtvrtfinalistů na základě jejich postavení v ligové tabulce, tak Valencia má proti sobě papírově nejslabšího soupeře. Toho navíc ve čtvrtfinále, kde o postupujícím rozhodne jen jeden zápas, přivítá doma na Mestalle. Bude to vše stačit, aby dnes v zápase hraném od 21:00 vyřadili Netopýři Cadiz?

Cesta pohárovou soutěží

Jak již bylo zmíněno, tak Valencia došla do čtvrtfinále Copa del Rey, aniž by cestou narazila na prvoligového soupeře. Přesto se nedá říct, že by cesta Los Che soutěží byla jednoduchá. V 1. kole si se soupeřem z regionální soutěže ještě poradila přesvědčivě a Utrillas porazila na jeho hřišti 3:0. Ale hned ve 2. kole proti Arenteiru hrajícím Segunda Division RFEF šel zápas do prodloužení a teprve v něm Valencia dokráčela k vítězství nad domácími výsledkem 3:1. Ve 3. kole Copy se Netopýři představili na hřišti druholigové Cartageny a zvítězili 2:1, ale rozhodující gól vstřelil Denis Cheryshev až v nastaveném čase. V osmifinále byl k Valencii los velmi přívětivý a východošpanělský klub zamířil na hřiště Atletica Baleares hrajícího Primera Division RFEF. Postup do čtvrtfinále Valencii zajistil brzký gól Marcose Andreho a těsné vítězství 1:0.

I pro Cadiz bude čtvrtfinále první konfrontací s prvoligovým soupeřem v této sezóně Copa del Rey. Narozdíl od Los Che se ale Cadiz ani v tom čtvrtfinále nedočká domácího zápasu, naopak se už popáté představí na hřišti soupeře. V 1. kole Copy si Cadiz zastřílel a regionálního soupeře Villa de Fortuna porazil přesvědčivě 7:0, ale následně přešel na úspornější režim. Ve 2. kole zvítězil 1:0 na hřišti Albacete hrajícího Primera Division RFEF a stejným výsledkem zvítězil i ve 3. kole na hřišti druholigové Fuanlabrady. Když se pak v osmifinále utkal s dalším druholigovým soupeřem Sportingem Gijon, tak gól ze hry nepadl žádný a o postupu Cadizu rozhodl až penaltový rozstřel.

Čtvrtfináloví soupeři na ligové scéně

Když porovnáme letošní sezóny Valencie a Cadizu v dlouhodobé ligové soutěži, tak tabulkové postavení mají lepší Los Che, kteří jsou na 10. místě se ziskem 29 bodů, zatímco Cadiz na 18. místě má jen 18 bodů a je aktuálně v sestupovém pásmu. Zajímavostí je, že v rámci La Ligy mají oba týmy úplně stejně prostupnou obranu, oba už za 22 odehraných zápasů inkasovaly 36 gólů. Valencia si lepší tabulkové postavení vysloužila produktivnějším útokem, neboť nastřílela už 35 gólů, zatímco Cadiz má na kontě jen 19 vstřelených gólů, což je třetí nejnižší číslo.

Co se týče aktuální formy, tak v kalendářním roce 2022 Valencia odehrála tři ligová utkání a vydolovala z nich jen 1 bod. Za soupeře sice měla Real Madrid, Sevillu a Atletico Madrid, ale například z posledního utkání proti Los Colchoneros rozhodně nemusela odcházet bez bodového zisku, vždyť v poločase v Madridu vedla 2:0 a ještě v 89. minutě držela vedení 2:1. Pak však Atletico předvedlo velký obrat. Cadiz v kalendářním roce odehrál také tři ligová utkání a získal v nich 4 body. Na hřišti Osasuny vyšel ještě naprázdno, ale pak doma remizoval s Espanyolem Barcelona a následně zvítězil na hřišti Levante. Tímto vítězstvím Cadiz ukončil devítizápasovou sérii bez tříbodového zisku.

Z valencijského tábora

Trenér Valencie Pep Bordalas se musí ve zbytku sezóny vyrovnat s tím, že se v zimním přestupovém období opět nedočkal posílení o defenzivního záložníka a navíc mu při skládání středu záložní řady bude chybět Daniel Wass, který byl prodán do Atletica Madrid. Navíc je tu celá řada absencí. Na marodce jsou stopeři Omar Alderete a Gabriel Paulista, brankář Jasper Cillessen a záložník Koba Koindredi, který včera sice trénoval, ale jen individuálně stranou od ostatních hráčů. Lodivod Los Che navíc k dispozici nemá ani Yunuse Musaha, který v těchto dnech reprezentuje USA v kvalifikačních bojích o postup na světový šampionát. Ano, v některých částech světa v poslední době plynule běží zápasový program národních týmů. Skrze všechny absence by se tak debutu mohly dočkat nové tváře v kádru Los Che. Při absenci dvou stoperů by se mohl do hry dostat Eray Comert, třebaže od začátku listopadu nehrál a třebaže přichází z papírově slabší švýcarské ligy, jak poznamenal Pep Bordalas na předzápasové tiskové konferenci. Fanoušci Valencie jsou bezpochyby nejvíce zvědavi na Bryana Gila, u kterého je nevýhodou, že přišel až na úplném konci přestupového období a se svými novými spoluhráči tak ještě neabsolvoval mnoho tréninků. Na druhou stranu si během ledna několikrát zahrál za Tottenham a jinak s anglickým klubem samozřejmě naplno trénoval, takže fyzicky by měl být na debut za Los Che připraven.

Z tábora soupeře

Ani trenér Cadizu Sergio Gonzalez nemá k dispozici kompletní kádr. Na marodce má jihošpanělský celek jen stopera Faliho a defenzivního záložníka Fede San Emeteria, což je mimochodem jedna ze zimních posil Cadizu, ale o to víc hráčů bude dnešní soupeř Valencie postrádat kvůli výše zmiňovanému reprezentačnímu programu. Levý obránce Santiago Arzamendia v těchto dnech obléká dres Paraguaye, zatímco další obránce Tomas Alarcon reprezentuje Chile. Za Honduras pak bojuje útočník Choco Lozano. Uvidíme, zda Sergio Gonzalez do zápasu nasadí nějaké nové posily, které Cadiz získal na právě skončeném přestupovém trhu. O zraněném San Emeteriovi již zmínka byla, ale krom něho na jih Španělska zamířili například stoper Luis Hernandez z Maccabi Tel Aviv, levé křídlo Oussama Idrisi ze Sevilly či útočník Lucas Perez, který přišel z Elche a dříve hrával například i v anglické Premier League v Arsenalu či ve West Hamu.

Vzájemná utkání

V aktuální sezóně se už oba celky jednou utkaly v rámci La Ligy. Utkání se na začátku října konalo v Cadizu a skončilo bezbrankovou remízou. V minulé sezóně pak byl ve vzájemných zápasech úspěšnější jihošpanělský celek, který dokázal na Mestalle remizovat 1:1 a doma zvítězil 2:1 v památném utkání, kdy Mouctar Diakhaby obvinil domácího Juana Calu z rasismu. V zápase na Mestalle se tehdy za domácí prosadil Maxi Gomez, který tak odpověděl na vedoucí gól Cadizu v podání Choca Lozana. V Cadizu se pak prosadili domácí Juan Cala a Mauro Lopez, zatímco za Los Che měl přesnou mušku jen Kevin Gameiro. Před loňskou sezónou trávil Cadiz dlouhé roky v nižších soutěžích. Přesto se s Valencií utkal v roce 2011, a to v rámci Copa del Rey. Doma Cadiz dokázal remizovat 0:0, ale v odvetě na Mestalle si pak Valencia dokráčela k jasnému postupu po vítězství 4:0, o které se střelecky zasloužili Victor Ruiz, Jonas, Roberto Soldado a Ever Banega.

Základní informace

Valencia CF – Cadiz CF

čtvrtfinále Copa del Rey 2021/2022; středa 2. února 2022 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Foulquier, Diakhaby, Comert, Gaya, Costa, Guillamon, Soler, Bryan Gil, Guedes, Duro

Cadiz CF: David Gil, Parra, Haroyan, Hernandez, Espino, Idrissi, Jonsson, Alcaraz, Perea, Andone, Sobrino

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na webu Onlajny.com.

Utkání bude přímým přenosem vysílat televizní stanice Sport 2. Možnost sledovat živý přenos zápasu mají rovněž zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.