The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Soler a Guedes čtyřmi góly otočili dramatické derby

Soler a Guedes čtyřmi góly otočili dramatické derby


Pondělí valencijské derby mělo vše a bylo doslova reklamou na fotbal. Domácí Levante získalo v prní půlhodině dvougólový náskok, jenž ale před pauzou snížil na 1:2 Guedes. V druhé půli ale vyrovnal z penalty Soler, načež pak přidal další gól a poslal Netopýry do vedení. Obrat ještě pojistil další brankou Guedes. V nastaveném čase ještě zdramatizoval utkání gólem na konečných 3:4 Bardhi.

1. POLOČAS

Oba týmy začaly zápas dost zostra a bojovalo se o každý míč. Hrál se dynamický, bojovný fotbal se skálopevnými obranami na obou stranách. Proto došlo na první střelu až v 16. minutě, kdy Soler zpoza vápna nahazoval míč na bránu, ale gólman Cardenas si míč ze vzduchu sebral. O minutu později pálil už tvrdě hostující Costa, ale míč vyslal pouze na vyšší patra tribun.

No a v 18. minutě po rohovém kopu dosedl míč v malém vápně na hlavu Duarteho, jenž nastřelil ruku Diakhabyho a od něj se míč odrazil do břevna hostující branky. Následovala kontrola sudího na videu a Levante šlo kopat penaltu. Té se ujal ve 21. minutě Campaňa. Jeho střelu gólman Cillessen vystihl, jenže exekutor se ihned dostal k dorážce do prázdné branky a otevřel tak skóre utkání.

Valencia se následně vrhla do útoku, jenže tak bezhlavě, že ve 24. minutě domácí z protiútoku skórovali. V přečíslení 3 na 1 obránce se dostal míč do vápna jako poslední k Rogeru Martímu, a ten zcela osamocen překonal Cillessena – 2:0.

Dvougólové vedení Levante bylo pro hráče Valencie docela šokem a ačkoliv se snažili více držet míč, k brance soupeře se nedokázali prakticky přiblížit. Naopak domácí měli několikero pokusů o protiútok, které ale Netopýři vždy s vypjetím všech sil uhasili.

Až ve 36. minutě jsme málem viděli totožnou akci, jako při druhém gólu, jenže tentokrát si Morales pohrál s míčem ve vápně okolo obránců a pak z volné pozice pálil, jenže Diakhaby strčil do dráhy střely nohu a zachránil svůj tým od ještě větší zkázy.

Když už to vypadalo, že poločas skončí 2:0 a frustrovaná Valencia se k ničemu dalšímu nedostane, vyměnil si Guedes ve 44. minutě míč v pohybu do vápna s Hugo Durem a pak sám Guedes z hranice vápna krásně zametl míč k tyči – 2:1.

2. POLOČAS

Už ve 48. minutě to mohlo být 3:1, když po nastřelení břevna ještě vychytal dorážku soupeře Cillessen. Hned poté Valencia vyrazila do útoku a před brankou fauloval Vezo. Penalty se ujal Soler a ranou do dolního rohu vyrovnal na 2:2.

Drama pokračovalo dál. V 52. minutě našel spoluhráč u značky pokutového kopu Daniho Gómeze, jenž bez přípravy pálil jen těsně vedle branky hostí.

Jako první žolík se objevil v 60. minutě na hrací ploše Marcos André, který vystřídal Denise Čeryševa.

Vzhledem k vývoji utkání se následující minuty hra ještě přiostřila. Hodně se faulovalo a bojovalo o každý míč. V 65. minutě nejprve pálil doprostřed branky Morales, krátce poté na druhé straně do boční sítě Marcos André.

O minutu později si zpracoval míč ve vápně soupeře Guedes, ale míč nedokázal zkrotit tak, aby neletěl nad břevno branky.

Slibnou šanci měli Netopýři v 71. minutě. Costa posunul míč do vápna nabíhajícímu Guedesovi, jenž z úhlu tvrdě vypálil, ale gólman vyboxoval míč do zámezí. Následovalo střídání, kdy Picciniho vystřídal mladičký Iranzo.

Nakonec tým kouče Bordaláse dokonal v 73. minutě obrat. Tentokráte byl Guedes v roli přihrávajícího, když uviděl k vápnu sbíhajícího Solera, jemuž míč poslal uličkou mezi obránci přímo do náběhu a španělský středopolař propálil gólmana, který si na míč jen lehce sáhnul – 2:3!

Už v 74. minutě ale musel nově nabité vedení zachraňoval Cillessen, jenž vytasil ruku proti hbité střele letící pod břevno!

Jak se blížil konec utkání, narůstaly již tak velké nervy u obou týmů. Ostrá hra z toho vyplývající tak znamenala žlutou kartu pro Iranza, zbytek faulů rozhodčí pouštěl spíš s přivřenýma očima.

Veškeré nervy nakonec ukončil Guedes. V 85, minutě unikl na polovinu soupeře Marcos André a dlouhým pasem za vracející se obránce vyslal do vápna Guedese, ten si zasekávačkou položil vybíhajícího brankáře i dobíhajícího obránce, a pak už jen poslal míč po zemi do prázdné branky – 2:4!

Čerstvá krev na straně Valencie přišla ještě v 89. minutě. Račič si šel odpočinout, aby mohl dostat šanci Musah.

Ještě v 91. minutě domácí skórovali na 3:4, když Soldado ve vápně sklepával míč pro volného Bardhiho, jenž zblízka sklepl míč k tyči.

Poslední minuty utkání tak bylo velké drama, ale Cillessen už podržel svůj tým, zatímco na druhé straně Guedes nedokázal z kraje vápna potřetí v utkání překonat Cardenase.

Levante – Valencia 3:4

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillessen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Guiilamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Piccini 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Hugo Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Soler⚽⚽ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Guedes⚽⚽ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Iranzo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Marcos André 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (8 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (7 hlasů)

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.