The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Předvánoční městské derby je tu!

Předvánoční městské derby je tu!


Za pár dní jsou tu Vánoce a Netopýři by si rádi v předstihu nadělili tři ligové body. Jenomže hráči Los Che to nebudou mít vůbec snadné, třebaže jejich soupeřem bude dnes od 21:00 poslední tým ligové tabulky, tedy Levante. Za prvé se jedná o derby, kdy se papírové předpoklady často nevyplňují, no a za druhé je valencijský kádr v rozkladu, za což mohou koronavir, zranění i disciplinární tresty.

Z valencijského tábora

Valencijští Netopýři jsou již šest ligových utkání v řadě neporaženi. Bohužel v polovině této série pouze remizovali. No i tak se v tabulce vyšplhali na sympatické 8. místo se ziskem 25 bodů za zápasovou bilanci 6-7-4 při skóre 26:23. Pohárovou Evropu tak mají Los Che na dohled, chybí jim na ni pouhé 4 body. V posledních dvou ligových zápasech Netopýři zvítězili, vždy shodně 2:1. Nejprve uspěli na hřišti Celty Vigo a před týdnem pak doma na Mestalle zvládli regionální derby proti Elche. V týdnu pak Valencia uspěla i v Copa del Rey na hřišti Arenteira, kde zvítězila 3:1 po prodloužení. V dalším kole španělské pohárové soutěže se Los Che představí proti Cartageně, ale to bude až v lednu roku 2022.

Los Che tak vzhledem k posledním výsledkům mohou být v dobrém rozpoložení, nicméně stav kádru případný optimismus výrazně sráží. Na střídačce Valencie ještě nebude stát Pep Bordalas, který už má sice za sebou dva negativní testy na koronavirus, ale přesto musí dodržet desetidenní izolaci. V izolaci je i jeho první asistent Patri Moreno, který Valencii jako hlavní trenér vedl proti Elche, ale následně měl také pozitivní test. Stejně jako proti Arenteiru v Copa del Rey tak dnes bude netopýří sestavě vládnout kondiční trenér Javier Vidal. Z hráčů je kvůli koronaviru mimo hru stoper Omar Alderete. Zraněný je další střední obránce Gabriel Paulista a pak krajní obránci Toni Lato, Dimitri Foulquier a Thierry Correia. Poslední jmenovaný sice už s týmem trénuje, ale v základní sestavě ho zřejmě ještě neuvidíme. Aby toho nebylo málo, tak Valencia bude v městském derby postrádat ještě záložníka Daniela Wasse a útočníka Maxiho Gomeze. Oba mají stopku za pět nasbíraných žlutých karet v této sezóně. Otazník je pak u Koby Koindrediho, který se v sestavě Los Che objevuje v poslední době čím dál častěji, ale v týdnu ho o nominaci pro utkání Copa del Rey připravila angína, takže není jisté, zda už dnes bude v dostatečné kondici pro těžký zápas.

Jak by tedy mohla vypadat valencijská sestava? V brance Jasper Cillessen, o tom není pochyb. V obraně se sejde čtveřice Cristiano Piccini, Mouctar Diakhaby, Hugo Guillamon a Jose Luis Gaya. Piccini se do sestavy dobře vrátil po měsících (či spíše letech) marodění a v minulém ligovém utkání proti Elche dokonce zaznamenal vítězný gól. Doufejme, že jeho tělo zvýšenou fyzickou zátěž zvládne. Guillamon bude zřejmě znovu v obranné linii (nedostane-li přednost někdo z VCF Mestalla), a tak je potřeba improvizovat ve středu záložní řady. Jako logická se jeví dvojice Carlos Soler a Uros Racic, třebaže Srb byl po utkání proti Arenteiru v Copa del Rey dosti kritizován. Možná by tak dostane přednost Koba Koindredi, je-li zdravý. Na pravém kraji záložní řady lze očekávat Heldera Costu a v útoku jeho krajana Goncala Guedese. Hrát bude pravděpodobně i Hugo Duro. Ale na jakém postu? Pokud nastoupí na levém kraji zálohy, tak se do sestavy dostane Marcos Andre. Ale možná bude hrát Duro v útoku, a v tom případě by si mohl zahrát Denis Cheryshev.

Z tábora soupeře

Zklamání sezóny? To je prozatím ve Španělsku Levante. Městský rival Valencie je na posledním 20. místě se ziskem pouhých 8 bodů za zápasovou bilanci 0-8-9 při skóre 16:32. Levante tedy ještě ani jednou v této sezóně nedokázalo zvítězit. Není divu, že už nyní má na předposlední Cadiz v tabulce manko 6 bodů. Ale má zápas k dobru, takže v případě dnešního vítězství může svoji situaci alespoň trochu vylepšit. A znáte to, derby nemá favorita. Mimochodem Levante už v této sezóně dvakrát měnilo trenéra. Na začátku října si balil kufry Paco Lopez, ale jeho nástupce Javier Pereira vydržel jen do konce listopadu. Nyní střídačce Levante velí Alessio Lisci. V týdnu Levante vypadlo z Copa del Rey, když na hřišti Alcoyana po remíze 3:3 selhalo na penalty.

Ani kádr Levante není pro městské derby kompletní. Trenér Alessio rád spoléhá na stoperskou dvojici bývalých Netopýrů Rubena Veza a Shkodrana Mustafiho, ale tentokrát bude muset zvolit jiné řešení, neboť Němec je na marodce. Dalším zraněným hráčem je pak  další stoper Sergio Postigo. Záložník Nemanja Radoja je pro změnu v koronavirové izolaci. Proti Valencii si nezahraje ani pravý obránce Son, který byl minulý týden vyloučen v ligovém utkání na hřišti Espanyolu. Záložník Mickael Malsa sice v tom samém zápase obdržel jen žlutou kartu, ale jelikož je to v této sezóně už jeho pátá, tak bude chybět taky.

Vzájemná utkání

Levante je od roku 2010 víceméně pevnou součástí nejvyšší španělské soutěže. Jen sezónu 2016/2017 strávilo o úroveň níž, ale hned se zase do La Ligy vrátilo. Oba týmy toho tak spolu v posledních letech odehrály hodně. V minulé sezóně se držela domácí neporazitelnost. Na Mestalle zvítězila Valencia po divoké přestřelce 4:2, zatímco na stadionu Levante byli domácí úspěšní výsledkem 1:0. Za Valencii se v minulé sezóně proti Levante střelecky prosadili Gabriel Paulista, Maxi Gomez a hned dvakrát Manu Vallejo. Zatímco v minulé sezóně Valencia na hřišti svého městského rivala nebodovala, tak o rok dříve si naopak na Mestallu odvezla body všechny, když zvítězila 4:2, třebaže domácí v průběhu zápasu dokonce o dva góly vedli. Ale pak se jejich dvougólový střelec Roger Marti trefil i do vlastní sítě a načal tak valencijský obrat, který dokonali dvougólový Kevin Gameiro a jednogólový Ferran Torres.

Základní informace

Levante UD – Valencia CF

18. kolo La Ligy 2021/2022; pondělí 20. prosince 2021 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Levante UD: Cardenas, Miramon, Duarte, Vezo, Clerc, De Frutos, Pepelu, Vukcevic, Campana, Morales, Roger

Valencia CF: Cillessen, Piccini, Diakhaby, Guillamon, Gaya, Helder, Soler, Racic, Cheryshev, Duro, Guedes

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na webu Onlajny.com.

Utkání bude přímým přenosem vysílat televizní stanice Nova sport 3. Možnost sledovat živý přenos zápasu mají rovněž zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Na dnešní utkání jsem po utkání s Cetlou a Elche velmi těšil. Bohužel radost mě přešla během CdR a přišly spíše obavy, abychom proti poslednímu týmu nezahráli nějakou tragédii. Prosím hrajte dneska jako proti Elche a dejte jim 0:3 *1**1**1*

  • Dnes sa ide pre výhru *13* Poraziť mestského súpera a poskočiť na 7. miesto pred katalánsku FC Barcelonu a dotiahnuť sa na prvú šestku, ktorá zaručuje na ďalší rok pohárovú Európu *13* AMUNT *1*