The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Před reprezentační přestávkou se Valencia utká s Cadizem

Před reprezentační přestávkou se Valencia utká s Cadizem


Tento víkend je na programu 8. kolo španělské La Ligy, jinak první kompletně říjnové kolo. Valencijští Netopýři se dnes v podvečer představí na hřišti Cadizu, kde se budou snažit rozpomenout na vítězná utkání ze začátku sezóny. Aktuálně jsou Los Che totiž již tři zápasy bez tříbodového zisku. Zápas na Estadio Nuevo Mirandilla má výkop v 18:30.

Z valencijského tábora

Valencia je v rámci rozehraného 8. kola španělské nejvyšší soutěže až na 9. místě ligové tabulky se ziskem 11 bodů za zápasovou bilanci 3-2-2 při skóre 12:8. Za propad Netopýrů tabulkou mohou poslední tři utkání, v nichž Valencia nebyla schopna zvítězit. Nejprve doma na Mestalle neuhlídala závěr v zápase s Realem Madrid a vyšla naprázdno, následně inkasovala několik zbytečných gólů v úvodu utkání v Seville a znovu prohrála a do třetice nezvítězila doma na Mestalle proti Athleticu Bilbao. A to Los Che nebyli daleko dokonce od třetí porážky v řadě, neboť prohrávali a následně byl vyloučen Maxi Gomez, ale i v oslabení dokázala Valencia alespoň vyrovnat na konečných 1:1, o což se svým premiérovým valencijským gólem zasloužil Marcos Andre v nastavení.

Již jsme si v posledních letech zvykli, že se v souvislosti s Valencií v médiích často probírají různé věci, které nesouvisí přímo s fotbalem. Když se podíváme na uplynulý týden, tak to tak znovu bylo. Nejdříve zpráva v médiích o tom, že Valencia má ze všech prvoligových klubů nejnižší platový strop, následně přišla z klubu informace, že chce majoritní vlastník Peter Lim navýšit kapitál a pak tu byl ještě Miguel Zorio, který chce klub od singapurského podnikatele odkoupit a ve čtvrtek představil svoji nabídku. Teď se však můžeme znovu soustředit jen na fotbal a na dění na hřišti.

Po minulém utkání s Athleticem Bilbao panovaly obavy ze zranění několika hráčů, ale pro dnešní utkání proti Cadizu by měli být všichni v pořádku a trenér Pep Bordalas tak může využít i Toniho Lata, Huga Dura či Yunuse Musaha. Naopak na marodce zůstávají dříve zranění Denis Cheryshev, Jose Luis Gaya, Thierry Correia a Carlos Soler. Přesto však valencijský trenér musí oproti zápasu s baskickým celkem udělat jednu změnu v sestavě, neboť proti Athleticu byl vyloučen Maxi Gomez. Do základní sestavy se tak prvně podívá Marcos Andre, který si před týdnem u Los Che otevřel střelecký účet. Další změny očekávány nejsou, třebaže například Gabriel Paulista měl mít v týdnu nějaké drobné zdravotní problémy. Ve startu na hřišti Cadizu by mu však bránit neměly. Druhý stoper základní sestavy Omar Alderete je nadále s hrozbou páté žluté karty nad hlavou. Pokud bude dnes sudím napomínán, tak bude absentovat po reprezentační přestávce proti Barceloně.

Z tábora soupeře

Cadiz neprožívá dobrý vstup do sezóny a není příliš vzdálen od sestupového pásma. Aktuálně je v rámci rozehraného 8. kola španělské nejvyšší soutěže až na 15. místě ligové tabulky se ziskem 6 bodů za zápasovou bilanci 1-3-3 při skóre 7:11. Hlavním trápením dnešního soupeře Valencie je děravá defenziva, která patří k nejpropustnějším v lize. Na druhou stranu je však potřeba připomenout, že s Barcelonou Cadiz dokázal doma remizovat 0:0. Těžko říct, zda to ukazuje na dobré bránění Cadizu ve zmiňovaném utkání nebo jestli to je spíš známka horší kvality Barcelony v této sezóně. Nicméně pro Cadiz bezpochyby cenný bod. Jinak v domácím prostředí Cadiz v této sezóně ještě nezvítězil, jediný tříbodový zisk získal na hřišti Celty Vigo. Minulý týden hrál Cadiz na hřišti Raya Vallecana a prohrál 1:3.

Trenér Cadizu Alvaro Cervera má s marodkou rozhodně menší starosti než jeho valencijský protějšek Pep Bordalas. Mimo hru je jen záložník Jon Garrido a otazník visí nad startem obránce Faliho Jimeneze a záložníka Joseho Marii. Cadiz je pro fanoušky Valencie zajímavý přítomností několika bývalých Netopýrů, a to především v útoku dnešního valencijského soupeře. Ve druhé polovině minulé sezóny v Cadizu hostoval Ruben Sobrino, který do klubu letos v létě následně přestoupil. Doplnil tak v útoku Cadizu bývalé hráče Valencie Alvara Negreda a Choco Lozana, který u Netopýrů hrával jen za rezervní celek VCF Mestalla. Ve Valencii vyrůstal i stoper Victor Chust. Ten je kmenovým hráčem Realu Madrid, za který již v minulé sezóně debutoval, ale i tak letos zamířil do Cadizu na hostování.

Vzájemná utkání

Připomínat poslední vzájemné utkání s Cadizem není nejspíš moc potřeba, protože si ho každý jistě vybaví. Hrálo se letos v dubnu v Cadizu a možná si nevybavíte výsledek, ale že Valencia v průběhu první půle zamířila do šaten, to asi ano. Zhruba po půlhodině hry totiž došlo ke konfliktu mezi domácím Juanem Calou a valencijským Mouctarem Diakhabym, který svého soupeře obvinil z rasistických prohlášení. Následně bylo utkání přerušeno a všichni valencijští hráči na podporu svého spoluhráče zamířili do šaten. Později se však na hrací plochu vrátili a utkání bylo dohráno. Cadiz nakonec zvítězil 2:1. Ještě před odstartováním rasistické kauzy se prosadil domácí Juan Cala, ale vzápětí vyrovnal Kevin Gameiro. V závěru zápasu o domácím vítězství rozhodl Marcos Lopez. Co se týče rasistické kauzy, tak oba zainteresované kluby stály za svými hráči. Vyšetřování La Ligy však došlo k závěru, že není možné prokázat, že by se Juan Cala opravdu zachoval rasisticky. Přitom byla k dispozici celá řada záznamů a na některých byly slyšet rasistické poznámky, nicméně je nebylo možné spojit s hráčem Cadizu.

Cadiz bylo minulý rok nováčkem La Ligy, takže mnoho vzájemných zápasů k dispozici nemáme. Valencia svého soupeře nicméně nedokázala porazit, protože na Mestalle se v minulé sezóně zrodila remíza 1:1. Cadiz poslal do vedení Choco Lozano, za Valencii vyrovnával Maxi Gomez. Před minulou sezónou se Valencia s Cadizem střetla naposledy v prosinci roku 2011 v rámci Copa del Rey. Na hřišti soupeře jen remizovala 0:0, ale domácí vítězství 4:0 Netopýry jasně nasměrovalo za postupem. Valencijské góly tehdy vstřelili Victor Ruiz, Jonas Goncalves, Roberto Soldado a Ever Banega.

Základní informace

Cadiz CF – Valencia CF

8. kolo La Ligy 2021/2022; sobota 2. října 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Cadiz CF: Ledesma, Akapo, Haroyan, Chust, Espino, Salvi, Jonsson, Alarcon, Perea, Negredo, Lozano

Valencia CF: Cillessen, Foulquier, Gabriel, Alderete, Lato, Musah, Wass, Guillamon, Hugo Duro, Guedes, Marcos Andre

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Možnost sledovat živý přenos zápasu mají zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje tato možnost, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.