The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Před reprezentační přestávkou proti Deportivu Alaves

Před reprezentační přestávkou proti Deportivu Alaves


La Ligy sotva začala a už bude mít přestávku vyhrazenou pro zápasy národních týmů. Valencia v dosavadních dvou ligových kolech bodovala a pro klidné strávení reprezentační přestávky by bylo dobré, aby v tomto trendu pokračovala i proti Deportivu Alaves, kterému se naopak rozjezd sezóny vůbec nepodařil a dosud čeká na první body. To však situaci Valencie neulehčuje, možná spíš naopak. Baskický celek se jistě bude ze všech sil snažit, aby měl přes reprezentační přestávku na kontě také nějaké body. Utkání na Mestalle dnes večer odstartuje netradičně až ve 22:15.

Z valencijského tábora

Dva zápasy, dva vstřelené góly a hned čtyři získané body. To je start valencijských Netopýrů do nové sezóny. Po domácím vítězství nad Getafe 1:0 Valencia před týdnem remizovala 1:1 na hřišti Granady. Výsledkově to je tedy celkem dobré, nicméně s produktivitou týmu to je podstatně horší, protože ze hry se Los Che ještě neprosadili. Oba góly vstřelil Carlos Soler z penalty. Ale ono celkově má na začátku sezóny 2021/2022 problémy s produktivitou celá řada týmů La Ligy, vždyť polovina prvoligových celků vstřelil gólů ještě míň než Valencia. A šest týmů se ještě neprosadilo ani jednou. To je po dvou kolech situace dosti neobvyklá.

Jak už bylo zmíněno výše, tak za dveřmi je reprezentační přestávka. Pozvánek z národních týmů se dočkalo i několik Netopýrů. Například Jose Luis Gaya a Carlos Soler byli povoláni do španělské reprezentace, zatímco Hugo Guillamon bude reprezentovat španělskou jednadvacítku. Velké odměny za dobrou formu na začátku sezóny se dočkal nový brankář Los Che Giorgio Mamardashvili, který byl poprvé povolán ke gruzínskému reprezentačnímu áčku. To mimochodem čeká zápas i proti Španělsku, což by pro brankáře Valencie byl jistě ještě o něco výjimečnější zápas. Nejasná je situace u hráčů nominovaných jihoamerickými týmy. Evropské kluby se totiž dostali do sporu s jihoamerickou fotbalovou konfederací CONMEBOL z důvodu mírně odlišného kalendáře reprezentačních zápasů tamních týmů. Ti počítají s o dva dny delší přestávkou a hráči by se tak nemuseli z reprezentačních srazů stihnout vrátit včas k plnění klubových povinností. Uvidíme, jak se celá situace vyvine, zatím to vypadá že povolaní hráči, ve Valencii se to týká Maxiho Gomeze z Uruguaye a Omara Aldereteho z Paraguaye, zůstanou ve svých klubech a nikam neodcestují.

Pro zápas s Deportivem Alaves může trenér Pep Bordalas počítat s Hugem Guillamonem, který si proti Granadě odpykal trest za červenou kartu ze zápasu s Getafe. I marodka se Valencii pomalu vyprazdňuje. Do společných tréninků se například zapojili už i Yunus Musah či Jaume Domenech. Otazník visí nad nejnovější posilou Netopýrů, tedy nad útočníkem Marcosem Andre. Trenér i prezident klubu Anil Murthy doufají, že Valencia Brazilce stihne u vedení soutěže zaregistrovat ještě před zápasem s baskickým soupeřem, ale aby se tak mohlo stát, tak musí Los Che opustit Kangin Lee. No a to se zatím nestalo. Co se týče dnešní sestavy, tak ta by mohla nastoupit v totožném složení jako proti Granadě. V bráně by tak byl potřebí Giorgio Mamardashvili, v obraně čtveřice Thierry Correia, Omar Aldarete, Gabriel Paulista, Jose Luis Gaya, v záloze kvartet Carlos Soler, Uros Racic, Daniel Wass a Denis Cheryshev a v útoku dvojice Goncalo Guedes a Maxi Gomez.

Z tábora soupeře

Na dně ligové tabulky jsou po dvou kolech tři celky, které čekají na první bodový zisk. Krom Getafe a Rayo Vallecana je zatím s body na nule i Deportivo Alaves, které se dnes představí na Mestalle. Pro baskický celek je situace o to horší, že v prvních dvou kolech La Ligy se představil shodně na domácím hřišti Estadio de Mendizorroza. No a každý tým spoléhá především na domácí zápasy, protože venku bývá bodování těžší. Na úvod ligového ročníku však Deportivu los přisoudil velmi těžkého soupeře, a to Real Madrid. Alaves dle očekávání prohrál, třebaže debakl 1:4 úplně očekávaný asi nebyl. Čestný úspěch Deportiva zaznamenal Joselu z pokutového kopu a to je zatím jediný gól Basků v této sezóně. Ve 2. kole totiž Deportivo vyšlo střelecky naprázdno a prohrálo 0:1 s Mallorcou, tedy s ligovým nováčkem. Dá se předpokládat, že tato porážka v Alavesu zamrzela více než neúspěch s Realem Madrid, protože s Mallorcou bylo Deportivo spíše favoritem a navíc to byla porážka se soupeřem, s kterým pravděpodobně bude dle předsezónních předpokladů bojovat o udržení v nejvyšší soutěži.

Co se týče aktivity Deportiva Alaves na letním přestupovém trhu, tak baskický klub nepřišel o žádného ze svých klíčových hráčů, ale na druhou stranu ani nepřivedl žádnou novou hvězdu. Těžko říct, jak s tím je trenér Javi Calleja spokojený. Na druhou stranu může být spokojený alespoň s tím, že má pro zápas k dispozici téměř kompletní kádr. Deportivo Alaves má dle dostupných informací prázdnou marodku a jedinou jeho absencí tak je Ruben Duarte, který byl v minulém ligovém kole vyloučen v zápase proti Mallorce.

Vzájemná utkání

Deportivo Alaves hraje nejvyšší španělskou soutěž pravidelně od roku 2016, kdy se do ní vrátilo po několika letech v nižších soutěžích. Od té doby má Valencia s baskickým celkem v lize pozitivní zápasovou bilanci 5-3-2 a k tomu ještě jeden postup v Copa del Rey. V domácích ligových zápasech má Valencia s Deportivem Alaves od roku 2016 zápasovou bilanci 4-1-0, což může valencijské fanoušky před dnešním utkáním naplňovat optimismem.

Ovšem naposledy se na Mestalle body dělily. V minulé sezóně se ve valencijském svatostánku zrodila remíza 1:1, přičemž góly padly až v závěru utkání. Deportivo poslal do vedení John Guidetti v 84. minutě, ale Jose Luis Gaya stihl ještě v 89. minutě vyrovnat. Ostatně v minulé sezóně byly vzájemné zápasy ve znamení remíz, neboť nerozhodně skončilo i utkání na Estadio de Mendizorroza v Alavesu. Tam to však bylo výsledkem 2:2. Domácí měli už dvougólový náskok, ale za Valencii vyrovnali Manu Vallejo a Hugo Guillamon.

V předchozích sezónách Valencia doma Deportivo Alaves vždy porazila a to postupně 2:1 v sezóně 2019/2020 (góly Valencie Maxi Gomez a Dani Parejo), 3:1 v sezóně 2018/2019 (góly Valencie Carlos Soler Santi Mina a Kevin Gameiro), 3:1 v sezóně 2017/2018 (góly Valencie Rodrigo, Simone Zaza a vlastní Victor Laguardia) a 2:1 v sezóně 2016/2017 (góly Valencie Dani Parejo a vlastní Victor Laguardia).

Základní informace

Valencia CF – Deportivo Alaves

3. kolo La Ligy 2021/2022; pátek 27. srpna 2021 ve 22:15

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillessen, Correia, Alderete, Gabriel, Gaya, Wass, Soler, Racic, Cheryshev, Guedes, Gomez

Deportivo Alaves: Pacheco, Ximo, Laguardia, Lejeune, Javi Lopez, Pina, Pere Pons, Manu Garcia, Edgar Mendez, Rioja, Joselu

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Pokud budete chtít utkání sledovat v televizi, tak si večer přepněte na program Nova Sport 3. Možnost sledovat živý přenos zápasu mají i zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.