The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia v oslabení vybojovala výhru

Valencia v oslabení vybojovala výhru


Už od třetí minuty hrála Valencia v deseti mužích po vyloučení Guillamóna, ale brzy poté domácí získali penaltu, kterou proměnil Soler. Netopýři ale hráli dost odhodlaně a vedení drželi. Zhruba čtvrt hodiny před koncem utkání navíc dostal červenou kartu i hostující Cabaca a Valencia zvládla udržet vedení, které pro ní znamená vítězný vstup do nové sezóny.

1. POLOČAS

Zápas začal velmi vypjatě a už ve 2. minutě předvedl Guillamón ve středu pole faul na Maksimoviče, za který si po revizi VAR vysloužil červenou kartu a poslal tak svůj tým prakticky na celý zápas do oslabení.

Na druhé straně ale v 8. minutě taky následoval zásadní počin sudího. Čeryšev se probíjel z křídla do vápna soupeře, když najednou jej srazila „kosa“, kterou mu zezadu udělil obránce Djene. Opět se ale akce řešila s VAR, který však penaltu potvrdil. V úvodu 11. minuty tak Soler s klidem proměnil penaltu k tyči a poslal Netopýry do vedení.

Valencia, vzhledem k početní nevýhodě, hrála v dalších minutách dobře, tedy kromě mnoha faulů na obou stranách… Především však držela Getafe mimo střelecké pozice a sama občas naznačila útočnou akci. Proto se ke střele dostal v 19. minutě akorát Enes Unal, když po faulu Aldereteho vyslal přímý kop mimo branku Los Ches. A naprosto totožnou situaci zapříčinil Alderete o minutu později znovu, kdy tentokrát kopal na branku Damián, jenž obstřelil zeď do dolního rohu branky, ale Mamardashvili skvělými reflexy vystihl a vytěsnil střelu!

Obrovskou šanci na navýšení zahodil ve 26. minutě Soler, a to když se Correia skvělě zorientoval s míčem ve vápně a našel u značky pokutového kopu volného nabíhajícího Solera, ale ten trefil míč nohou naprosto příšerně, a tak jej poslal mimo hřiště.

Na druhé straně se ve 35. minutě dostal ke střele hlavou ve vápně Arambarri, ale z úhlu si na gólmana Valencie nepřišel.

V další minutě měl více práce druhý brankář, a to když Djené u vlastní branky daroval míč Čeryševovi, proti němuž rychle gólman vyběhl a jeho střelu zblízka vyrazil.

2. POLOČAS

Getafe do druhé půle střídalo, Aleňa a Mitrovic šli ze hry a na plac zamířili Mata s Vitolem.

Valencia hrála dlouhé minuty dost dobře na to, aby Getafe neohrozilo branku domácích. Ti naopak několikrát podnikli nebezpečně vypadající protiútoky, které ale nakonec zanikly u kraje pokutového území.

Až v 67. minutě se odrazil míč po rohovém kopu před vápno Valencie, kde jej z voleje napálil tvrdě Arambarri, ale míč o centimetry minul břevno branky!

S blížícím se koncem zápasu si domácí uvědomovali nutnost udržet stav, a tak se coby první střídající dostal do hry Račič, který nahradil Daniela Wasse.

Pěknou šanci spálil v 70. minutě opět Arambarri, jemuž z přímého kopu od pravé strany vápna, poslal míč do náběhu do vápna Cucurella. Avšak Arambarri branku znovu netrefil.

Netopýrům dost ulevilo rozhodnutí sudího, kdy v 76. minutě odměnil hostujícího Cabaca druhou žlutou kartou a vyrovnal tak síly na hřišti. Hned poté následovalo vystřídání Čeryševa a na plac zamířil Rubén Sobrino.

Další smolné zakončení si připsal Arambarri v 81. minutě, ačkoliv teď už se gólu přiblížil více, jelikož z dobré pozice ve vápně vyslal dělovku přímo do tyče!

Vyloučení jako by Getafe spíše více pomohlo. Hosté obléhali branku Netopýrů a v 84. minutě musel vytáhnout hbitý zákrok Mamardashvili, když Hugo Duro vypálil přes obránce do dolního rohu branky.

V 86. minutě se na hřišti objevil Jason Remeserio, kterému přenechal místo Guedes. Dále také střídal Soler, za nějž přišel do hry Diakhaby. V 90. minutě pálil znovu Arambarri, ale bez přípravy přestřelil branku.

Obrovské štěstí a uměni předvedl Mamardashvili na konci 93. minuty, když se střela odrazila od dvou spoluhráčů do tyče, pak ležící Mamardashvili dokázal rychle vstát a při tom vyrazit dorážku, a následnou další dorážku zablokoval před brankovou čárou Alderete. Vysloužil si potlesk vestoje, zatímco následně kamery odhalily ofsajd a fakt, že případný gól by tedy neplatil.

Netopýři tedy závěrečný tlak ustáli a mohou se tak těšit z první výhry v sezóně.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Mamardashvili 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (12 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Alderete 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (10 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (11 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (12 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Sobrino 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (10 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)
Jason 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (9 hlasů)

  • Je tady liga a nervy jsou zase zpátky *9* O post jedničky v bráně je dneska doufám rozhodnuto, Giorgi jasná volba *16* . Maxi dneska celý zápas hrál svoji klasiku, pořád na zemi, moc nechápu proč do hry nešel Manu Vallejo, který v přípravných zápasech podal hodně slušný výkon. *30*

  • Tak Giorgi a Hugo sa krásne ukázali. Jeden vo skvelom svetlé a druhý smoliar, ktorý išiel do súboja dosť ostro. Ale vyhrať proti Getafe sa počíta. Mimo iného, kto odrovnaval Gruzínca, tak teraz neprajníkom vypálil rybník.