The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia zakončila předsezónní přípravu porážkou v Anglii

Valencia zakončila předsezónní přípravu porážkou v Anglii


VIDEO - Víceméně povedená předsezónní příprava valencijských Netopýrů bohužel v sobotu večer neměla vítěznou tečku. Valencia sice na hřišti nováčka anglické Premier League Brentfordu vedla po gólu Diega Lopeze, ale domácí později vývoj skóre otočili a zvítězili 2:1.

Nový trenér Valencie Jose Bordalas se bohužel po celou přípravu musel vypořádávat s mnoha absencemi. Pomineme-li dvojici Carlos Soler a Kangin Lee, která oblékala reprezentační dresy na Olympijských hrách v Japonsku, a hráče, kteří se do přípravy zapojili později kvůli plnění reprezentačních povinností na Euru či na Copa America, tak tu byla i celá řada zraněných. Například Jaume Domenech, Lato, Koba Koindredi či Alex Blanco nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit ani v jednom přípravném utkání a během přípravy pak na marodku zamířili i další hráči, například Jasper Cillessen, Uros Racic, Yunus Musah či Jose Luis Gaya. No a bez zranění se neobešel ani zápas s Brentfordem. V prvním poločase musel střídat jeden z objevů předsezónní přípravy Alessandro Burlamaqui, ve druhém pak Jason. I s touto dvojicí vyslal Pep Bordalas v sobotu na hřiště základní sestavu ve složení Cristian Rivero, Joseda Menargues, Hugo Guillamon, Mouctar Diakhaby, Jesus Vazquez, Jason, Alessandro Burlamaqui, Vicente Esquerdo, Diego Lopez, Manu Vallejo a Ruben Sobrino. Hugo Guillamon se tak po čase z postu defenzivního záložníka posunul zpět na svůj obvyklý post stopera a ve středu zálohy jsme se dočkali opravdu dvou záložníků. Mimo svůj obvyklý post byl tentokrát pro změnu útočník Diego Lopez, který útočné duo Manu Vallejo a Ruben Sobrino podporoval z pravého kraje zálohy.

1. poločas

Valencia vstoupila do utkání aktivně a už po pár vteřinách vyslal Jesus Vazquez přízemní centr do pokutového území domácích, kde však na míč nikdo z Netopýrů nedosáhl. Ovšem nebezpečí vytvářel v úvodních minutách spíš Brentford. Ve 4. minutě Bryan Mbeumo zkoušel obstřelit Huga Guillamona, ale Criastiana Rivera nezaskočil. Následně však Netopýři vyrobili obrovskou minelu, za kterou je Pep Bordalas jistě nepochválí. Valencia totiž nerozehrála dlouhým výkopem, ale snažila se o kombinační hru, což se jí v těsné blízkosti vlastního pokutového území a přímo v něm hrubě nevyplatilo. Hráči Brentfordu aktivně napadali a dostávali hráče Los Che pod tlak tak dlouho, až Saman Ghoddos vypíchl míč Mouctaru Diakhabymu a pro volného Marcuse Forsse už nebylo problémem skórovat. Naštěstí pro Valencii zasáhl VAR, který odhalil střelcovo těsné ofsajdové postavení a dál se tak pokračovalo za bezbrankového stavu. Další minuty pak přinesly bojovný fotbal, který gólové šance postrádal.

Ve 21. minutě byl jedním z domácích hráčů tvrdě atakován Alessandro Burlamaqui. Nejdříve se zdálo, že peruánský mladík, který letos v létě k Netopýrům zamířil jako posila rezervního celku VCF Mestalla, ale během předsezónní přípravy ukázal i kvality dostatečné pro áčko, bude ve hře pokračovat, ale nakonec ve 27. minutě střídal a na jeho místo naskočil Javi Guerra. Ve chvíli, kdy se připravovalo střídání a Valencia hrála oslabena o jednoho muže v poli, neboť Alessandro Burlamaqui už byl ošetřován na střídačce, domácí tým zaútočil a byl blízko gólu, naštěstí střelu Marcuse Forsse zblokoval Hugo Guillamon. Vzápětí se však mohli radovat naopak fanoušci Los Che. Vicente Esquerdo ve středu hřiště rozehrál zpětnou přihrávkou na Huga Guillamona, který si všiml volného místa u pravé postranní čáry a poslal tam přesný centr, na který si naběhl Diego Lopez, jenž následně postupoval sám k domácí svatyni, v pokutovém území si dovolil ještě kličku na jednoho z obránců Brentfordu a pak už překonal brankáře Davida Rayu a poslal Valencii ve 30. minutě do vedení. David Lopez je stejně jako Alessandro Burlamaqui letošní posilou pro VCF Mestalla, ale stejně jako on ukazuje kvality i v přípravě prvního týmu. V sobotu pak zaznamenal svůj první valencijský gól.

Ve 34. minutě se po delší době do hry zapojil i valencijský brankář Cristian Rivero, ale zpacifikovat domácí centr pro něho nebyl problém. V dalším útočném snažení pak Brentford zastavil pro změnu ofsajd Marcuse Forsse. Ve 37. minutě se pokoušel navýšit valencijské vedení již jednou gólově úspěšný Diego Lopez, ale tentokrát nemířil přesně. Ve 39. minutě si Cristian Rivero vyběhl před vlastní pokutové území, aby před dobíhajícím Samanem Ghoddosem odkopl do bezpečí dlouhý míč. Valencijský gólman byl úspěšný, nicméně vzrušení bylo nakonec zbytečné, neboť domácí útočník byl v ofsajdu. I ve zbytku první půle převyšovaly defenzivy obou týmů jejich útočné snahy, no a když do zámezí zamířila i nadějná hlavička jednoho z domácích hráčů, tak se na poločasovou přestávku šlo za stavu 1:0 pro Los Che.

2. poločas

Na začátku druhé půle pokračovala Valencia ve hře ve stejném složení, ve kterém dokončila poločas první. Ve 47. minutě vyslal Mouctar Diakhaby do útoku Manu Valleja, ale domácí brankář byl u míče rychleji. V 50. minutě fauloval Rico Henry Jasona. Ten se sice ještě snažil nějaký čas pokračovat, ale nakonec musel Pep Bordalas už podruhé v zápase nuceně střídat a v 54. minutě poslal na hřiště Denise Cherysheva. V 55. minutě šel po souboji s Josedou Menarguesem v pokutovém území Valencie k zemi Rico Henry a podruhé v utkání byl v akci VAR. I tentokrát rozhodl ve prospěch Valencie a penalta se nepískala. V 59. minutě došlo na straně Valencie k hromadnému střídání. Ze hřiště odešli Ruben Sobrino, Hugo Guillamon, Manu Vallejo, Joseda Menargues a Diego Lopez, místo nichž nastoupili Gabriel Paulista, Thierry Correia, Goncalo Guedes, Fran Perez a Maxi Gomez.

V 62. minutě po přihrávce Goncala Guedese vypálil Javi Guerra sice tvrdě, ale bohužel velmi nepřesně. Ze strany Los Che se jednalo o ojedinělou ofenzivní akci na začátku druhé půle, neboť jinak hru ovládal spíše Brentford, třebaže se nedostával do šancí. To se však záhy změnilo. Domácí tým totiž v následujících minutách uzamkl Valencii v jejím pokutovém území a z tlaku vytěžil rohový kop, který vedl k vyrovnání skóre. Prostor před Cristianem Riverem si ideálně našel Ethan Pinnock a v 64. minutě hlavou překonal brankáře Netopýrů. Vzápětí se nechal jedním ze soupeřů obehrát Thierry Correia, ale Cristian Rivero si následný centr pohlídal. V 68. minutě měli rohový kop k dispozici naopak Netopýři, ale gólový úspěch Brentfordu nenapodobili. Vlastně jsme se nedočkali ani nějakého zakončení. Pak ještě Valencia měla určitý tlak, ale gólově udeřilo na opačné straně hřiště. Po centru Rica Henryho dokázal Jesus Vazquez zablokovat jednoho ze soupeřů, nicméně míč se od tohoto souboje odrazil přímo na kopačky Franka Onyeky, který v 70. minutě poslal Brentford do vedení. Překlopit skóre na svoji stranu tak domácí zvládli za pouhých šest minut.

Domácí byli v tu chvíli na vlně euforie a v 74. minutě mohli přidat další gól. Proti hlavičce Marcuse Forsse po volném přímém kopu se však vytáhl Cristian Rivero. V 77. minutě vybojoval Maxi Gomez rohový kop, který hráči Brentfordu odvrátili na další rohový kop. I ten však zůstal bez využití. V závěrečných minutách utkání se samozřejmě směrem vpřed snažila hrát především Valencia, která toužila alespoň po vyrovnání, nicméně vytváření šancí pro ni bylo složité. Příznačný valencijskému snažení byl centr Jesuse Vazqueze z 81. minuty, který proletěl vysoko nad pokutovým územím domácího celku, takže z něho nikdo z Netopýrů rozhodně nemohl nic vytěžit. A tak naopak byl blízko třetímu gólu Brentford po volném přímém kopu po faulu Denise Cherysheva v 83. minutě. Centr domácích našel hlavu Ethana Pinnocka, ale obránce Brentfordu svůj druhý gól v zápase nepřidal. Mrzet ho to však nemuselo, neboť ze závěrečného tlaku Valencie stojí za zmínku snad jen zblokovaná střela Maxiho Gomeze. Vítězství domácích pak ještě mohl zvýraznit Bryan Mbeumo, ale nedokázal zužitkovat brejk. I tak Brentford Valencii porazil 2:1.

Valencijská předsezónní příprava je tak už minulostí. Netopýři sehráli celkem sedm přípravných utkání a jen dvakrát prohráli (se Zaragozou 0:2 a s Brentfordem 1:2). V normální hrací době zvítězili čtyřikrát (s Villarrealem 3:2, s Atromitosem 3:0, s Cartagenou 3:2 a s Levante 1:0) a v boji o Trofeo Naranja se z vítězství radovali po penaltovém rozstřelu (nad AC Milan po remíze 0:0 zvítězili 5:3 v penaltovém rozstřelu). Nyní už Valencia vyhlíží start ligové sezóny 2021/2022. Zápasový program nového ročníku La Ligy se rozběhne už tento pátek 13. srpna ve 21:00, a to na Mestalle, kde Valencia přivítá Getafe.

Sestřih utkání s Brentfordem

Záznam celého utkání s Brentfordem

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.