The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

S řeckým soupeřem si Valencia poradila bez problémů

S řeckým soupeřem si Valencia poradila bez problémů


VIDEO - Ve druhém přípravném utkání před sezónou 2021/2022 se Los Che utkali s řeckým klubem Atromitos FC. Valencia k utkání sice nastoupila v domácím prostředí Estadia Antonio Puchades, nicméně hráči na sebe oblékly dresy, které budou v sezóně určeny spíše pro venkovní zápasy. Fanoušci se tak mohli těšit z návratu barvy Torino na valencijské dresy. V samotném utkání neměli Netopýři s řeckým soupeřem větší problémy. Brzy je poslal do vedení svým třetím gólem v druhém přípravném utkání Manu Vallejo, na kterého ještě v prvním poločase navázal Jason. Ve druhém poločase pak na konečných 3:0 upravil Goncalo Guedes, který nastoupil, třebaže se do předsezónní přípravy zapojil teprve v úterý.

Atromitos před utkáním rozhodně nepůsobil jako obávaný protivník, ostatně v minulé sezóně čtrnáctičlenné řecké nejvyšší soutěže skončil v základní části až na 10. místě, přičemž v následující nadstavbě (Atromitos hrál ve skupině o udržení) se posunul na konečné 8. místo. Valencijský trenér Jose Bordalas tak mohl v klidu zkoušet hráče širšího kádru, tedy například i mladíky patřící jinak do kádru rezervního celku VCF Mestalla. Zatímco v prvním přípravném utkání proti Villarrealu mohl Bordalas nasadit posilu Aldereteho, tak od té doby k žádnému příchodu nedošlo. Valencijský trenér by rád u Los Che přivítal nějakého defenzivního záložníka, ale jeho bývalý svěřenec z Getafe Mauro Arrambari je pro Valencii příliš drahý, ke shodě zatím nedošlo ani s Bournemouthem v případě Jeffersona Lermy, no a Omar Mascarell pro Valencii nikdy nebyl volbou číslo jedna, takže si ho Los Che stále nechávají jen v záloze. No jen aby nakonec neskončili s prázdnýma rukama.

Proti Atromitosu musel Bordalas v záloze dosti improvizovat, protože nemá k dispozici dvojici Carlos Soler a Daniel Wass, a Uros Racic, který hrál proti Villarrealu, tentokrát nebyl ani mezi náhradníky. Na vině jsou zdravotní problémy, ale nemělo by se jednat o nic vážného. I tak však musíme říct, že marodka Netopýrů není zrovna prázdná. Vždyť už proti Villarrealu musel předčasně střídat Cristiano Piccini, no a proti Atromitosu nebyli připraveni k zápasu krom Racice ani brankáři Jasper Cillessen a Jaume Domenech. Holanďan, s kterým Bordalas počítá na pozici bránkářské jedničky a který odchytal celý zápas proti Villarrealu, má nějaké svalové problémy, zatímco Jaumeho trápí bolavé koleno. Ze zdravotních důvodů navíc do přípravných zápasů nezasáhli obránce Lato a záložníci Alex Blanco a Koba Koindredi. No a aby toho nebylo stran valencijské marodky málo, tak ke zraněním došlo i přímo v utkání s řeckým soupeřem, ale k tomu se ještě dostaneme.

O Bordalasovi je známo, že je vyznavačem rozestavení 4-4-2, nicméně v prvním poločase utkání proti Atromitosu se zdálo, jako by nový valencijský stratég zkoušel rozestavení 4-3-3. Od úvodního hvizdu nastoupil v brance Cristian Rivero, v obraně čtveřice Thierry Correia, Jorge Saenz, s kapitánskou páskou Mouctar Diakhaby a Joseda Menargues. Před nimi se pohybovala trojice Hugo Guillamon, Jason a Yunus Musah. Guillamon si tak znovu střihl roli defenzivního záložníka a ve středu pole ho podporovali dva hráči, které jsme byli zvyklí vídat především podél postranních čar. Na druhou stranu Yunus Musah hrál zřejmě to, co po něm chtějí v národním týmu USA, takže se neocitl v úplně nezvyklé roli. Ovšem je zřejmé, že nový valencijský trenér zkouší, jak ho co nejlépe využít. Vždyť v prvním přípravném utkání proti Villarrealu hrál pro změnu víceméně v útočné dvojici či chcete-li v pozici podhrotového hráče. No tentokrát se v útoku pohybovala trojice Diego Lopez, Ruben Sobrino a Manu Vallejo.

Valencia vstoupila do utkání velmi aktivně a vidět byl především Yunus Musah, který byl neúnavným motorem valencijských akcí. Navíc se i sám dostával do zakončení. Otevřít skóre mohl po rohovém kopu Jasona, ale hlavičkoval jen do náruče brankáře Theodorakise. A tak se o úvodní gól utkání postaral Manu Vallejo, který je v předsezónní přípravě zatím střelecky při chuti. Proti Villarrealu se prosadil hned dvakrát, no proti řeckému celku se prosadil jednou, a to ve 13. minutě. Velkou zásluhu na jeho gólu však nese Diego Lopez (na úvodním obrázku článku), který v létě přišel do klubu jako posila pro VCF Mestalla. Ten se k míči dostal v pokutovém území řeckého klubu po dlouhém pasu, který vyslal Thierry Correia, a ve chvíli, kdy proti němu vyběhl brankář Theodorakis, tak zachoval chladnou hlavu a předložil míč Vallejovi před zcela odkrytou bránu. Ostatně střelec gólu hned směrem ke svému spoluhráči ukazoval, kdo má na vstřelené brance hlavní zásluhu. Netopýři byli dál při chuti a druhý gól přišel vzápětí. Ve 20. minutě Jason před pokutovým územím potáhl míč na střed, vystřelil a skóroval. Jak snadné se to zdálo. Valencia mohla mít po první půli i větší náskok, ale další gól Valleja nebyl uznán kvůli ofsajdu a Yunus Musah pro změnu v nadějné šanci řeckou svatyni přestřelil. Rodák z New Yorku navíc první poločas nedohrál. Byl nucen předčasně střídat po tvrdém zákroku Bedinelliho ze 38. minuty. Klub zatím nevydal žádné informace o jeho zranění. Brazilský záložník viděl žlutou kartu, ale divit by se zřejmě nemohl ani v případě, že by viděl kartu barvy červené. Místo Musaha pak nastoupil Adrian Gomez.

Ten zůstal na hřišti i do druhé půle, kterou Valencia zahájila se sestavou Giorgi Mamardashvili, Marc Ferris, Gabriel Paulista, který převzal kapitánskou pásku od Mouctara Diakhabyho, Ruben Iranzo, Joseda Menargues, Jason, Vicente Esquerdo, Adrian Gomez, Denis Cheryshev, Goncalo Guedes a Alberto Mari. Bordalas se tak uchýlil ke svému oblíbenému rozestavení 4-4-2. Debutu za Los Che se dočkal gruzínský dlouhán Mamardashivili, který by měl v sezóně 2021/2022 chytat za VCF Mestalla a zároveň by měl být třetím gólmanem áčka. S touto vizí v létě do klubu přišel, nicméně uvidíme, jak se rozhodne Pep Bordalas. Překvapivé bylo nasazení portugalského reprezentanta Goncala Guedese, který se teprve v úterý zapojil do předsezónní přípravy. Nicméně proti Atromitosu ukázal, že mnoho času na rozkoukání po dlouhé herní pauze nepotřebuje. Jinak ještě co se týče sestavy v druhém poločase, tak v jejím průběhu, konkrétně v 66. minutě, střídal Fran Perez za Jasona. Ještě předtím došlo bohužel i na další vynucené střídání. Pokračovat nebyl schopen Vicente Esquerdo, kterého v 61. minutě nahradil Jesus Vazquez.

Začátek druhého poločasu si pro sebe zarezervoval Goncalo Guedes, který se hned ve 46. minutě zastřeloval. Poprvé v utkání se dostal k míči a rovnou se snažil ohrozit branku řeckého týmu, ale jeho pokus letěl opravdu hodně vysoko. Na druhou stranu můžeme říct, že druhý poločas konečně přinesl i nějakou ofenzivní snahu Atromitosu a Mamardashvili byl rozhodně zaměstnanější než Rivero v první půli. Více šancí měla přesto Valencia. V 65. minutě se před branku soupeře dostal Guedes, ale třebaže byl sám před brankářem, tak nestřílel, ale snažil se ještě najít lépe postaveného spoluhráče. No jeho přihrávka se sice dostala k Adrianu Gomezovi, ale ten nedokázal míč propasírovat do z větší části odkryté branky. A tak na sebe vzal střeleckou zodpovědnost přímo Guedes. V 70. minutě přihrál Cheryshevovi a následně se přesunul do pokutového území Atromitosu, kde ho následně Rus našel zpětnou přihrávkou. Zakončit akci gólovou střelou už pak byla pro Guedese hračka. Valencia mohla vyhrát i větším rozdílem, ale Fran Perez svůj tah na branku zakončil střelou, která řeckou svatyni těsně minula a nic tak nezměnila na výsledku 3:0.

Valencia tak už má za sebou dva přípravné zápasy ze sedmi naplánovaných. Po vítězství nad Villarrealem 3:2 porazila Atromitos FC 3:0. Nyní má před sebou nejblíže zápas s druholigovou španělskou Cartagenou, který se opět na Estadio Antonio Puchades odehraje v sobotu 24. července od 19:00. Zápas by opět mělo být možné sledovat skrze oficiální internetové stránky valencijského klubu.

  • Zatím hodně mladíků a dost neznámých jmen, že musím hledat o koho se vůbec jedná a jakou pozici asi tak klasicky hraje. Tak uvidíme, jestli dostane nový trenér ještě nějaké posily (střed zálohy a útok) nebo jestli si bude muset vytáhnout někoho z mladíků.

  • Jinak když teď vidím toho Jasona v přípravě začínám se obávát, jestli ho nemá nový trenér nějak moc v oblibě z doby jeho hostování v Getafe. A nebude ho cpát všude možně, na úkor našeho Musaha či Kangina ...

  • V odpovědi na: Ingi

    Když bude Jason lepší než ostatní tak co by ne.

  • V odpovědi na: JakubOcko

    Tak doufám, že Valencie má větší ambice než že bude hrát Jason*7* K tomu aby se Valencie zase podívala do evr. poh. je potřeba hráčů světových kvalit a Jason už skoro ve 27 letech, s nízkým potenciálem a kvalitami asi není tak dobrým hráčem aby se vyrovnal v pohárech. Zato v Musahovi i KangInovi je vydět nějaký potenciálně dobrý hráč*12* Takže zam mě by měl hrát Musah*1*

  • V odpovědi na: tade18

    Bez peněz hráče světových kvalit seženeš těžko *3* Jasný, Musah a Kangin jsou mladší a mají větší potenciál, ale však JakubOcko psal, že by měl Jason nastupovat, když by byl lepší, než ti jiní hráči. No a s tím bych souhlasil. Nebo by měli hrát radši hráči s teoreticky vyššími kvalitami a větším potenciálem, i když by ani jedno z toho neprokazovali na hřišti? To by byla Valencia sama proti sobě. Uvidíme no, Jason údajně v případně nějaké alespoň trochu dobré nabídky může odejít, takže to na nějaké výrazné protěžování ze strany Bordalase nevypadá. Každopádně faktem je, že proti Atromitosu hrál dobře. Dal gól, po jeho rohu hlavičkoval v nadějné šanci Musah, po jeho centru dal Vallejo gól, který bohužel nebyl uznán pro ofsajd, nicméně ten dobrý centr tam byl. Na druhou stranu příprava je teprve v začátku, hodně hráčů chybí a soupeř nebyl úplně top kvalita. Takže uvidíme, jak se situace přes léto vyvine.

  • V odpovědi na: ruty

    Tady se diskuze rozvinula trochu jiným směrem než jsem původně zamýšlel. Jenom jsem popisoval obavy, aby Bordales nevybral z možností: jalový Jason, bez formy Kangin a bez formy Musah - právě Jasona, kterého alespoň trochu zná... čímž by "dopřál" Kanginovi či Musahovi další špatnou sezonu, protože v poslední se na hřišti moc nedostali a jejich rozvoj tak trochu se zamrazil...

  • Kdo by měl zájem, tak se může zpětně podívat na celý zápas na tomto odkazu *5*