The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia na úvod přípravy udolala Villarreal

Valencia na úvod přípravy udolala Villarreal


VIDEO - Představení domácích dresů pro sezónu 2021/2022 přímo v zápase, debut první letní posily a gólovou přestřelku s velkým zvratem a vítězným koncem pro Los Che. To vše přineslo první přípravné utkání Valencie před příští sezónou a tedy první zápas Los Che pod vedením nového trenéra Pepa Bordalase. Netopýři udolali úřadující šampiony Evropské ligy z Villarrealu 3:2, o což se gólově zasloužili dvougólový Manu Vallejo a střelec vítězné branky Denis Cheryshev.

Během pátku Valencia nejprve skrze svůj web oficiálně odhalila podobu domácích a venkovních dresů pro sezónu 2021/2022. Nedočkali jsme se však žádného překvapení, protože dresy víceméně přesně odpovídaly informacím, které o pár dní dříve přinesl například server FootyHeadlines. A s kterými jsme vás samozřejmě seznámili. Pozornost fanoušků se tak naplno obrátila směrem k prvnímu předsezónnímu přípravnému utkání, ve kterém se Los Che v regionálním derby utkali s Villarrealem, který před pár měsíci v nezapomenutelném finále Evropské ligy udolal po nekonečném penaltovém rozstřelu Manchester United.

Už v preview jsme psali, že Jose Bordalas postrádá na startu letní přípravy hned několik hráčů. Někteří se chystají na Olympijské hry (Carlos Soler, Kangin Lee), jiní naopak odpočívají po Euru (Jose Luis Gaya, Goncalo Guedes, Daniel Wass) či po Copa America (Maxi Gomez). Nový trenér Valencie tak musí při skládání sestavy improvizovat. Proti Villarrealu od úvodního hvizdu nastoupili Jasper Cillessen, Thierry Correia, Gabriel Paulista, Omar Alderete, Jesus Vazquez, Fran Perez, Hugo Guillamon, Uros Racic, Diego Lopez, Yunus Musah a Ruben Sobrino. Nastoupil tedy i stoper Omar Alderete, který teprve v týdnu přišel na hostování z Herthy Berlín. Ve výčtu zahajovací jedenáctky tak jsou hned tři stopeři, ale nenechte se zmýlit, Bordalas naordinoval své oblíbené rozestavení 4-4-2 a Hugo Guillamon působil na pozici defenzivního záložníka. Uvidíme, zda ho takto bude nový trenér běžně využívat, ale pravděpodobně se jednalo spíše o nouzové řešení. Na druhou stranu v minulosti se několikrát spekulovalo, zda by se Guillamon na post defenzivního záložníka nehodil lépe než do stoperské dvojice, do které mu měly scházet výškové centimetry. I tak je překvapivé, že hrál v záloze Guillamon, zatímco třeba na dvojici Koba Koindredi a Vicente Esquerdo se vůbec nedostalo. V pátek ale překvapilo ale i umístění dalších hráčů v sestavě Valencie. Třeba Diego Lopez letos v létě posílil rezervní celek VCF Mestallu jako útočník, ale Bordalas ho nasadil na kraj zálohy. To naopak Yunuse Musaha máme z minulé sezóny v paměti jako krajního záložníka, ale Bordalas ho postavil do útočné dvojice po bok Rubena Sobrina.

Už od úvodního hvizdu byly zřejmé záměry nového valencijského trenéra. Zatímco se v posledních letech Valencia často stahovala při bránění do blízkosti svého brankoviště a soupeře nechávala v klidu přiblížit, tak nyní se snaží soupeři ztěžovat rozehrávku hned v zárodku vysokým napadáním. To vcelku fungovalo, no na druhou stranu měli Netopýři problémy se zakládáním vlastních ofenzivních akcí. Většinou se tak jednalo o dlouhé nákopy, přičemž v tomto ohledu se ukázal možný přínos nové tváře ve valencijském dresu, tedy stopera Aldereteho, který právě několikrát dlouhé míče vyslal.

Do první výraznější šance zápasu se ve 21. minutě dostal Villarreal, ale Fernando Nino Cillessenovu branku přehlavičkoval. Na druhé straně pronikl z levého křídla do pokutového území Žluté ponorky Yunus Musah, ale obrana Villarrealu ho zvládla vytlačit za postranní čáru, aniž by reprezentant USA vystřelil či přihrál. Na první gól se tak čekalo až do nastavení první půle. Levý bek Valencie Jesus Vazquez nejdříve zabránil útočné akci soupeře, ale hned vzápětí bohužel o míč zase přišel, čehož využil Ruben Pena k nebezpečné střele. Ta orazítkovala sice jen tyč valencijské branky, ale ke smůle Netopýrů se míč orazítkoval přímo k Albertu Morenovi, pro kterého už nebyl problém překonat Cillessena a zajistit Villarrealu poločasové vedení.

Jak už to tak v přípravných zápasech bývá, tak během druhé půle došlo v obou týmech k mnoha změnám. Za Valencii si tak zahráli Jorge Saenz, Guillem Molina, Cristiano Piccini, Adri Gomez, Denis Cheryshev, Manu Vallejo, Jason, Mouctar Diakhaby a Alberto Mari. I v druhém poločase jsme byli svědky toho, že se Bordalas nebojí postavit hráče mimo jejich zažité pozice. Thierry Correia tak oproti první půli, kterou strávil na své tradiční pravé straně obrany, hrál nějaký čas naopak na levém kraji obrany. To stoper či pravý bek Guillem Molina pro změnu vystřídal Huga Guillamona, takže hrál na postu defenzivního záložníka. Později se ale přesunul na pravý kraj obrany, neboť jako smolař se zase jednou ukázal Cristiano Piccini, který se zranil. Doufejme, že to tentokrát nebude nic vážného. Připomeňme, že sezónu 2019/2020 celou promarodil a že v minulé sezóně byl nejdříve na hostování v Atalantě Bergamo, kde vůbec nehrál, a následně po návratu na Mestallu se skoro do konce sezóny snažil nabrat potřebnou kondici.

I ve druhém poločase se z úvodního gólu radoval Villarreal. Parejův přízemní centr v 67. minutě tečoval Moi Gomez a Cuenca se následně ekvilibristicky trefil za záda holandského gólmana Valencie. Poměrem 0:2 však Netopýři neprohrávali dlouho, neboť hned vzápětí na druhé straně hřiště Manu Vallejo napadal tak úspěšně, že ho brankář Villarrealu Rulli při rozehrávce trefil, z čehož vznikla akce, kterou právě Vallejo zakončil povedenou gólovou střelou. V 86. minutě trefil Yunus Musah v pokutovém území Villarrealu ruku Millana a Manu Vallejo z nařízené penalty vyrovnal. A aby toho ze strany Los Che nebylo málo, tak v 94. minutě se povedeným centrem prezentoval Jason, který mimochodem pod Bordalasem nějaký čas působil už v Getafe. V pátek jeho přihrávku před brankou Villarrealu šikovně tečoval Denis Cheryshev a zajistil tím Valencii v prvním přípravném utkání před sezónou 2021/2022 vítězství 3:2.