The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Série přípravných zápasů odstartuje dnes večer proti Villarrealu

Série přípravných zápasů odstartuje dnes večer proti Villarrealu


Teprve minulý týden ve středu odstartovala pro Netopýry předsezónní příprava a už dnes se hráči Los Che představí v zápasovém rytmu v prvním přípravném utkání před sezónou 2021/2022. Soupeřem Los Che bude v regionálním derby Villarreal, který je úřadujícím šampiónem Evropské ligy. Výkop utkání je naplánován na 18:30 a sledovat by ho, stejně jako všechny následující přípravné zápasy, mělo být možné skrze klubovou mobilní aplikaci či na stránkách klubu. Podívejme se tak na rozpis valencijské předsezónní přípravy a na aktuální situaci v obou klubech.

Sedm přípravných zápasů

Letošní valencijská příprava je opět situována převážně do domácího španělského prostředí. A stejně tak je to i s přípravnými zápasy, které se až na jednu výjimku odehrají výlučně na východošpanělském pobřeží. Nyní jsou Netopýři na soustředění kousek jižně od Valencie v Oliva Nova Beach & Golf Resort, kde dnes, tedy v pátek 16. července, a to v 18:30 odehraje utkání s Villarrealem. Následně se budou Netopýři připravovat na nadcházející sezónu přímo ve svém domácím prostředí v Paterně  a dva následující zápasy tak odehraje na Estadio Antonio Puchades. Ve středu 21. července od 19:00 bude soupeřem Valencie prvoligový řecký celek Atromitos FC, zatímco v sobotu 24. července od 19:00 se Netopýři utkají s druholigovou španělskou Cartagenou. Ve středu 28. července od 18:45 bude soupeřem Valencie další španělský druholigista, a to Real Zaragoza. Hrát se však bude v Murcii. Na domácím Estadio Antonio Puchades se představí znovu v pátek 30. července, kdy se v městském derby utká s Levante. Vrcholem (ovšem nikoliv posledním přípravným zápasem)  předsezónní přípravy bude ve středu 4. srpna od 20:30 zápas o Trofeo Naranja. To se odehraje tradičně na Mestalle a soupeřem Netopýrů tentokrát bude AC Milan. Poté však na Valencii čeká do začátku ligy ještě jedno přípravné utkání, ke kterému se Netopýři jako k jedinému vypraví za španělské hranice. V sobotu 7. srpna od 17:30 bude Valencii hostit anglický klub Brentford FC, který bude v sezóně 2021/2022 nováčkem Premier League.

rozpis1774

Z valencijského tábora

Dnes večer budou moci fanoušci Los Che poprvé sledovat v akci Valencii pod vedením nového trenéra Pepa Bordalase. Všichni jsou tak zvědaví na hru, jakou bude chtít rodák z Alicante s Netopýry předvádět. Bordalas je vyznavačem rozestavení 4-4-2, s kterým u Los Che před časem slavil úspěch Marcelino. S bývalým trenérem Netopýrů se Bordalas shodne i v kladení důrazu na pevnou defenzívu. Bordalasovým cílem je výrazně snížit počet inkasovaných gólů. Pevná defenzíva ale nemusí znamenat neatraktivní hru, ostatně Getafe bylo v posledních letech známé neúnavným napadáním soupeřových akcí, a to často až dost agresivním způsobem. Ostatně zrovna v zápasech Valencie proti madridskému celku to často jiskřilo až dost. Když už se pak Getafe třeba oním napadáním dostalo k míči, tak pak nelpělo na jeho dlouhém držení, ale snažilo se následně rychle vytvořit nebezpečí pro soupeře. Dnes uvidíme první náznaky, zda bude možné něco takového očekávat i od nové Valencie.

Nicméně vyvozovat z dnešního zápasu nějaké závěry směrem k blížící se sezóně opravdu nepůjde, neboť Bordalas se musí vypořádat s dlouhou řadou absencí. Z důvodu přípravy na Olympijské hry nejsou u týmu Carlos Soler a Kangin Lee. Ty jejich velká reprezentační akce letošního léta teprve čeká. Řada dalších hráčů ji už má naopak za sebou. Z reprezentantů Valencie na Euru se k týmu zatím připojil jen Denis Cheryshev, zatímco Goncalo Guedes, Jose Luis Gaya a Daniel Wass mají ještě volno. Volno má i Maxi Gomez, který se zúčastnil pro změnu jihoamerického šampionátu Copa America. Na druhou stranu toho se účastnil i paraguayský stoper Omar Alderete, což je první posila valencijského áčka pro sezónu 2021/2022. Kmenový hráč Herthy Berlín přišel do Valencie na hostování teprve tento týden, ale okamžitě se zapojil do přípravy pod Bordalasovým vedením. Přípravu áčka absolvuje i další nový muž v klubu, a to brankář Georgi Mamardashivili. Ten sice přišel prioritně jako posila rezervního celku VCF Mestalla, ale zároveň by měl působit jako trojka v áčku, tedy přípravu absolvuje s prvním týmem. Uvidíme, zda se nováčci dostanou už dnes večer do hry.

V předsezónní přípravě poutají pozornost fanoušků nejen noví hráči (pokud tedy nějací dorazí), ale také hráči z rezervního celku, protože ti obvykle v tomto období dostávají v zápasech dost prostoru. Pravděpodobně se tak můžeme v nejbližších zápasech těšit v prvé řadě na hráče, kteří už za první tým odehráli něco v minulé sezóně, ale třeba se dočkáme i nějakých dalších, pro valencijské fanoušky zatím ne tak známých mladíků. Do této skupiny bychom mohli zařadit například pravého obránce či stopera Josedu Menarguese či dvojici letošních posil do útoku VCF Mestalla, a to Diega Lopeze z Barcelony a Alberta Mariho z Eibaru. Oba přišli do Valencie jako volní hráči poté, kdy jim v původním působišti skončily smlouvy. Dnes tak mohou za první tým debutovat. To jiní hráči VCF Mestalla už za áčko odehráli třeba i oficiální zápasy. To je příklad levého beka Jesuse Vazqueze, pravého beka či stopera Guillema Moliny nebo třeba dvojice záložníků Koby Koindrediho a Vicente Esquerda. Zrovna poslední dva jmenované by mohl Bordalas využít i pro zahrávání standardních situací, neboť snad všichni hráči, kteří měli standardní situace na starosti v minulé sezóně, jsou na výše uvedeném seznamu absencí, se kterými se nový trenér Los Che musí na začátku předsezónní přípravy vyrovnat.

Z tábora soupeře

Valencia se znovu po roce potkává s Villarrealem v rámci předsezónní přípravy. Minulý rok došlo k měření sil jen pár týdnů poté, co Žlutá ponorka od Netopýrů získala za pakatel dvojici záložníků Daniho Pareja a Francise Coquelina. Ti si tak proti bývalým spoluhráčům zahráli celkem brzy po přestupu. Tehdy v přípravném utkání Valencia zvítězila 2:1, nicméně sezóna 2020/2021 se pak výrazně lépe podařila Villarrealu. Ten se sice i v domácí ligové soutěži probojoval na příčky zajišťující postup do pohárové Evropy, ale to nejlepší z pohledu fanoušků předvedl v Evropské lize. Tam totiž došel bez porážky až do finále, kde si dokázal poradit s Manchesterem United po nezapomenutelném penaltovém rozstřelu. Všichni střelci totiž byli dlouho neomylní a selhal až ten poslední v řadě. Po jednadvaceti proměněných penaltách v řadě neproměnil brankář Manchesteru United David de Gea a Villarreal mohl slavit první evropskou trofej ve své historii. Zároveň se tím kvalifikoval do Ligy mistrů.

Ze známějších tváří klub opustil především kolumbijský útočník Carlos Bacca, který jako volný hráč posílil Granadu. Ve Villarrelu nepokračuje ani valencijský odchovanec Jaume Costa, který v předminulé sezóně hostoval ve Valencii. Tento levý bek už toho v minulé sezóně za Žlutou ponorku mnoho neodehrál a nyní jako volný hráč posílil Mallorcu, která bude v nadcházející sezóně nováčkem v nejvyšší soutěži. Co se týče dosavadních příchodů, tak obranu Villarrealu jako volný hráč z Betisu Sevilla vyztužil Aissa Mandi a do útoku přišel Boulaye Dia za 12 milionů eur ze Stade Reims.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.