The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zachráněná Valencia se naposledy v sezóně představí na Mestalle, prvně před zraky diváků

Zachráněná Valencia se naposledy v sezóně představí na Mestalle, prvně před zraky diváků


Výsledky 36. kola La Ligy daly Netopýrům jistotu udržení prvoligové příslušnosti i pro příští sezónu. Valencia tak teoreticky nemá o co hrát, no doufejme, že ji k dobrému výkonu v zápase 37. kola proti Eibaru namotivuje alespoň přítomnost diváků v ochozech Mestally. Nyní se diváci na tribuny dostanou poprvé v této sezóně La Ligy, a to ještě jen někde. Valencijský region je na tom z pohledu boje s koronavirem aktuálně dobře, takže Netopýři mohou zápas s Eibarem zítra, tedy v neděli 16. května, od 18:30 odehrát před určitým počtem fanoušků.

Z valencijského tábora

Valencia bohužel v týdnu v rámci vloženého 36. kola La Ligy prohrála na hřišti Sevilly, nicméně souhra výsledků ostatních zápasů jí zajistila jistotu udržení prvoligové příslušnosti i pro sezónu 2021/2022. Netopýři jsou nyní na 14. místě ligové tabulky se ziskem 39 bodů za zápasovou bilanci 9-12-15 při skóre 46:52. Na sestupové pásmo má Valencia k dobru osmibodový náskok, což je dvě kola před koncem sezóny náskok nedostižný. Netopýři drtivou většinu svých bodů získali doma na Mestalle (doma 28 bodů, venku 11 bodů). Ostatně záchranu si víceméně zajistili před týdnem v domácím utkání s Realem Valladolid, které v rámci 35. kola La Ligy vyhráli 3:0. Výsledky 36. kola pak záchraně dodaly jen pečeť matematické jistoty. Celkově mají Los Che doma bilanci 7-7-4 při skóre 30:22. Doufejme, že se Valencia pro tuto sezónu rozloučí s Mestallou důstojně. A vítězně.

Dle dostupných informací je valencijský kádr po zdravotní stránce v pořádku. Trenér Salvador Gonzalez Voro tak může pro zápas proti Eibaru počítat i s Thierrym Correiou, který byl ve středu proti Seville nucen ze zdravotních důvodů předčasně střídat. Vzhledem k prázdné marodce se trenér musel rozhodnout, kteří hráči nebudou nominovaní. Potřetí se Voro rozhodl ponechat mimo seznam povolaných hráčů útočníka Patricka Cutroneho. Společnost mu na tribuně tentokrát bude dělat Yunus Musah. A jak by mohla vypadat sestava? Pravděpodobně znovu uvidíme rozestavení se třemi stopery. Oproti zápasu v Seville se do této trojice zřejmě po bok Gabriela Paulisty a Huga Guillamona vrátí Mouctar Diakhaby místo Ferra. Kraje pak budou hrát Thierry Correia a Možná znovu Lato. Voro tak možná Jose Luise Gayu nechává po těžké sezóně odpočívat, aby byl fit pro blížící se evropský šampionát. Ze stejného důvodu by mohl v záloze chybět Daniel Wass a po boku Carlose Solera by se tak mohl objevit Uros Racic. O ofenzivní stránku hry by se měl starat Maxi Gomez podporovaný dvojicí Kangin Lee a Goncalo Guedes.

Z tábora soupeře

Eibar se poprvé ve své historii dostal do nejvyšší soutěže až v roce 2014. Za normálních okolností by ji hned na konci sezóny 2014/2015 zase opustil, neboť skončil na sestupovém 18. místě, ale jelikož mělo Elche velké finanční problémy, tak bylo z La Ligy vyřazen zástupce valencijského regionu a Eibar se zachránil. V dalších letech se pohyboval kolem středu ligové tabulky a víceméně byl od sestupového pásma na konci sezóny vždy celkem vzdálen. Až do letošní sezóny. Aktuálně je Eibar na posledním 20. místě ligové tabulky se ziskem 30 bodů za zápasovou bilanci 6-12-18 při skóre 28:47. Baskický tým má stejně bodů jako předposlední Elche a oba jsou jen o bod za Realem Valladolid. Pro Eibar je však důležité, jak daleko je pro něj záchrana. Na prvním nesestupovém místě je nyní Huesca, která má na Eibar tříbodový náskok. O další bod vpředu je Getafe a o další bod lépe je na tom Deportivo Alaves. Všechny tyto týmy může Eibar teoreticky přeskočit. Na druhou stranu se možná ani nečekalo, že bude mít ještě v posledních dvou kolech této sezóny o co hrát. Eibar totiž vyhrál na začátku ledna a pak měl dlouhou šňůru šestnácti zápasů bez vítězství. V poslední době se však baskický tým vzchopil a ze tří posledních zápasů dvakrát zvítězil a jednou remizoval. Jinak Eibar má opačnou bilanci než Valencia a více bodů získal mimo svůj stadion. Na hřištích soupeřů má bilanci 4-5-9 při skóre 16:27.

Trenér Eibaru Jose Luis Mendilibar na předzápasové tiskové konferenci řekl, že cílem baskického celku je vítězství. Ono ostatně baskickému celku nic jiného nezbývá. Dle španělských médií by Eibar neměl mít výrazné absence a na Mestallu tak dorazí v plné síle. Ono při zhodnocení kádru Eibaru se nejeden fanoušek španělské kopané diví, že má takovýto tým tak vážné starosti se záchranou. Vždyť například v bráně má Eibar Marka Dmitrovice, což je jeden z nejlépe hodnocených brankářů celé La Ligy. Mimochodem v této sezóně se zapsal i mezi střelce, když proti Atleticu Madrid proměnil penaltu. Valencia o něho měla v minulosti zájem, ale v příští sezóně by měl Dmitrovic posílit Sevillu. Právě ze Sevilly v Eibaru hostuje talentovaný Bryan Gil, který by díky svému účesu mohl nosit přezdívku pátý Brouk. No na druhou stranu by si rozhodně nezasloužil přezdívku Štístko jako bývalý český záložník Vladimír Šmicer. V minulé sezóně totiž Gil hostoval v Leganes a sestoupil. V letošní sezóně hostuje v Eibaru a sestup není vyloučený. Dalšími zajímavými hráči Eibaru jsou pak třeba zkušený záložník Pedro Leon či dvanáctigólový Kike, nejlepší to střelec týmu.

Vzájemná utkání

Valencia se s Eibarem potkává teprve od zmiňovaného roku 2014, dosud tak spolu odehráli třináct ligových utkání, přičemž to poslední skončilo v první polovině letošní sezóny v Eibaru na Estadio Municipal de Ipurua dělbou bodů po bezbrankové remíze 0:0.

Pojďme se ale podívat na statistiku ze vzájemných zápasů hraných na Mestalle. Ze strany Los Che to kupodivu není až tak pozitivní bilance, vždyť Eibar dokázal v předchozích šesti sezónách na Mestalle hned v polovině případů bodovat a z toho dvakrát dokonce ve valencijském svatostánku zvítězil. V minulé sezóně Valencia doma Eibar udolala těsně 1:0 gólem Maxiho Gomeze, ale hned o rok dříve, tedy v sezóně 2018/2019, si Eibar z Mestally odvážel plný počet bodů, shodou okolností také po vítězství 1:0. O triumfu hostí tehdy Charles rozhodl až v 93. minutě. Rok předtím viděla Mestalla remízu 0:0 a v sezóně 2016/2017 přišla ve vzájemných zápasech ta největší potupa, neboť Los Che doma prohráli vysoko 0:4 po gólech Adriana z penalty, Dani Garcii a dvou Sergia Enricha.

Základní informace

Valencia CF – SD Eibar

37. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 16. května 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillessen, Lato, Diakhaby, Guillamon, Gabriel, Correia, Soler, Racic, Guedes, Kangin Lee, Gomez

SD Eibar: Dmitrovic, Kevin Rodrigues, Arbilla, Bigas, Rober Correa, Bryan Gil, Exposito, Diop, Recio, Muto, Kike

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.