The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Získá Valencia bod jistoty již dnes večer v Seville?

Získá Valencia bod jistoty již dnes večer v Seville?


V pondělí se ve Španělsku dohrálo 35. kolo La Ligy a včera už odstartovalo 36. kolo této nejvyšší španělské soutěže. Valencia o víkendu porazila Real Valladolid a výrazně se přiblížila k záchraně. K jistotě potřebuje z posledních tří zápasů této sezóny získat alespoň jeden bod. První šanci k jeho získání bude mít dnes večer. Nečeká ji však nic snadného, neboť se představí na hřišti Sevilly, která má ještě teoretickou šanci na zisk ligového titulu. Výkop utkání bude v 19:00.

Z valencijského tábora

Jak již bylo zmíněno a jak ostatně všichni valencijští fanoušci dobře vědí, tak Los Che o víkendu ukončili šestizápasovou sérii bez vítězství, když doma na Mestalle porazili Real Valladolid 3:0. Nicméně výsledek vyznívá lépe, než jak především v první půli působila hra valencijského týmu. Důležitý však byl tříbodový zisk z utkání proti přímému soupeři v boji o záchranu. Tabulkově si sice ani po tomto vítězství nepolepšila, ale důležité bylo zvýšení náskoku na pásmo sestupu. Netopýři byli po 35. kole na 13. místě ligové tabulky se ziskem 39 bodů za zápasovou bilanci 9-12-14 při skóre 46:51. Na sestupové pásmo, konkrétně na bodově vyrovnanou dvojici Huesca a Elche, měla Valencia v tu chvíli devítibodový náskok. Oba týmy by se tak na Los Che teoreticky v závěrečných třech kolech mohly bodově dotáhnout, pokud by naplno bodovaly. No v tuto chvíli již v rozehraném 36. kole víme, že Elche o tuto možnost přišlo, neboť včera večer doma prohrálo s Deportivem Alaves. Elche tak má před sebou už jen dva zápasy do konce ligového ročníku, tedy Valencii bodově dohnat nemůže. Huesca bude hrát v rámci 36. kola až po zápase Valencie. Teoreticky je tak možné, že i kdyby Valencia na hřišti Sevilly večer žádný bod nezískala, tak že by i tak mohla dnes oslavit záchranu, a to pokud Huesca doma neporazí Athletic Bilbao. Valencia se však určitě nebude chtít ohlížet na výsledky ostatních a ráda by si záchranu zajistila sama vlastními výsledky, nicméně na hřištích soupeřů to v této sezóně není žádná sláva. Mimo Mestallu má bilanci 2-5-10 při skóre 16:29. Uvidíme, zda se jí zrovna na hřišti Sevilly podaří tuto bilanci zlepšit.

Voro má k dispozici víceméně kompletní kádr, zdravotní problémy má jen třetí brankář Cristian Rivero. Z rozhodnutí trenéra pak jen na tribuně zůstanou záložník Jason a útočník Patrick Cutrone. Každopádně nic nebrání tomu, aby Voro znovu nasadil sestavu, která získala tak moc důležité body proti Realu Valladolid. Ve víkendovém utkání Netopýři nastoupili v rozestavení 3-4-2-1. Před brankářem Jasperem Cillessenem hrálo trio stoperů Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby a Hugo Guillamon. Před nimi dvojice středních záložníků Carlos Soler a Daniel Wass a ještě více vpředu podporovala podhrotová dvojice Kangin Lee a Goncalo Guedes osamělého Maxiho Gomeze na hrotu. Celou délku podél postranních čar měli na starosti Jose Luis Gaya vlevo a Thierry Correia vpravo. Podle španělských médií je možnou změnou proti papírově silnějšímu soupeři stažení subtilního Kangina Lee a jeho nahrazení urostlým Urosem Racicem. Systém by pak byl 3-5-2.

Z tábora soupeře

Že by byla Sevilla tři kola před koncem sezóny stále ve hře o ligový titul, to tu už dlouho nebylo. Naposledy v sezóně 2006/2007 byla Sevilla po 35. kole na 3. místě jen s dvoubodovým mankem na vedoucí duo Real Madrid a Barcelona. Své postavení tehdy už do konce ligového ročníku nevylepšila a skončila na bronzovém stupínku. Nyní má na úplné čelo tabulky o něco větší ztrátu, ale naději na ligový titul stále má. Sevilla je na 4. místě se ziskem 71 bodů za zápasovou bilanci 22-5-8 při skóre 51:29. O čtyři body před sebou má dvojici Real Madrid a Barcelona, ale ještě o další dva body dál je vedoucí Atletico Madrid. Na úplné čelo tak má Sevilla šestibodové manko. Takže pokud Valencii dneska neporazí, tak o naději na titul může v závislosti na výsledcích ostatních zápasů nadobro přijít. Doma je však Sevilla samozřejmě silná, na Estadio Sanchez Pizjuan má bilanci 12-1-4 při skóre 25:11. Nicméně vítězství si ze Sevilly neodvezly jen silné týmy Realu Madrid a Barcelony, ale i Athletic Bilbao či dokonce v tabulce aktuálně poslední Eibar.

Trenér Sevilly má podobně jako jeho valencijský protějšek k dispozici kompletní kádr. Mimochodem Julen Lopetegui v minulosti úspěšně vedl především reprezentační výběry Španělska, a to včetně toho seniorského, který dovedl na světový šampionát v Rusku. Jenže těsně před začátkem turnaje se dostala na veřejnost informace, že po šampionátu Lopetegui nastoupí k Realu Madrid a španělský fotbalový svaz se tak svého trenéra rychle zbavil. Ovšem na klubové úrovni se mu příliš nedařilo, což se po dřívějším angažmá v Portu potvrdilo i v roce 2018 v Realu Madrid, odkud byl vyhozen už po pár měsících. Renomé si jako trenér na klubové úrovni vylepšil až v Seville, kterou v první sezóně dovedl k vítězství v Evropské lize a nyní s ní bojuje i o španělský titul. O víkendu se Lopeteguiova Sevilla střetla s Realem Madrid a španělský kouč na hřišti svého bývalého klubu překvapil taktikou bez klasického hrotového útočníka. A málem se mu tato sázka vydařila, vždyť Bílý balet vyrovnal až v nastavení. Ovšem přesto nelze očekávat, že by Sevilla podobně nastoupila i dnes večer doma proti Valencii.

Vzájemná utkání

Valencia se Sevillou v této sezóně potkala již dvakrát, a to jednou v rámci La Ligy a jednou v Copa del Rey, ale ještě jí nevstřelila ani gól. V ligovém utkání na Mestalle mimochodem Javi Gracia už tehdy nasadil sestavu se třemi stopera, třebaže ji jinak moc nevyužíval. Třebaže už po čtvrt hodině bylo nutné vyměnit zraněného Gabriela Paulistu za Guillema Molinu z rezervního celku VCF Mestalla, tak přesto Netopýři ofenzivním snahám soupeře dlouho odolávali. Nakonec však Valencia nezískala ani bod, neboť v 81. minutě rozhodl o vítězství Sevilly 1:0 Suso. V osmifinále Copa del Rey to na Estadio Sanchez Pizjuan byla ze strany Sevilly celkem jasná záležitost, domácí o svém vítězství 3:0 rozhodli už během první půle. Ve 20. a ve 33. minutě se prosadil Luuk de Jong, ve 38. minutě pak další gól přidal Ivan Rakitic.

A jak se Valencii na hřišti Sevilly dařilo v minulých letech? Možná někoho překvapí informace, že z posledních tří vzájemných ligových zápasů hraných na Estadio Sanchez Pizjuan Valencia hned dvakrát zvítězila. V minulé sezóně ale ne. To se v Seville hrálo na úplný závěr ligového ročníku, tedy ve 38. kole, a i tehdy Netopýry mimochodem vedl současný trenér Voro. Valencia však pod jeho vedením prohrála 0:1 po gólu Sergia Reguillona. Už tři zápasy v řadě tak Netopýři nepřekonali brankáře Sevilly. V předchozích dvou sezónách, tedy za éry trenéra Marcelina, se však Los Che ze Sevilly vždy vraceli s tříbodovým ziskem. V sezóně 2018/2019 Valencia na Estadio Sanchez Pizjuan zvítězila 1:0 po gólu Daniho Pareja z pokutového kopu. O rok dříve pak v Seville triumfovala dokonce s výsledkem 2:0, přičemž o oba valencijské góly se postaral Rodrigo Moreno.

Základní informace

Sevilla FC – Valencia CF

36. kolo La Ligy 2020/2021; středa 12. května 2021 v 19:00

Předpokládané sestavy

Sevilla FC: Bono, Acuna, Diego Carlos, Kounde, Navas, Fernando, Jordan, Ocampos, Rakitic, Suso, En-Nesyri

Valencia CF: Cillessen, Diakhaby, Paulista, Guillamon, Gaya, Wass, Soler, Correia, Kangin Lee, Guedes, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.