The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vorova záchranářská mise začíná proti Realu Valladolid

Vorova záchranářská mise začíná proti Realu Valladolid


Čtyři kola do konce sezóny a jen šestibodový náskok na sestupové pásmo, to je aktuální situace valencijských Netopýrů, které už v závěru ligového ročníku povede místo odvolaného Javiho Gracii staronový trenér Salvador Gonzalez Voro. Ten si premiéru odbude doma proti Realu Valladolid, což je rovněž sestupem ohrožený celek. Výkop důležitého utkání je na Mestalle již dnes odpoledne v 16:15.

Z valencijského tábora

Valencia je aktuálně na 14. místě ligové tabulky se ziskem 36 bodů za zápasovou bilanci 8-12-14 při skóre 43:51. Od sestupového pásma Los Che dělí šest bodů a trojice týmů Getafe, Deportivo Alaves a Real Valladolid. Pak už je zóna sestupu a v ní Huesca, Elche a Eibar. V rámci 35. kola už v pátek prohrálo Elche a včera padla i Huesca. Pokud tedy Valencia dnes zvítězí, tak bude mít na tuto dvojici devítibodový náskok, a to tři kola před koncem sezóny. Oba týmy by se tak mohly na Valencii maximálně bodově dotáhnout, pokud by ve zbytku sezóny už jen vítězily a Netopýři by už nezískali ani bod. Elche by ale ani bodové dorovnání Netopýrů nebylo nic platné, protože při bodové shodě rozhodují vzájemné zápasy. A ty mají Los Che lepší. S Huescou je to jiné, protože tam ještě nevíme, kdo bude mít lepší vzájemné zápasy. Oba týmy se totiž utkají v posledním kole na hřišti Huescy. V prvním vzájemném utkání v této sezóně se na Mestalle zrodila remíza 1:1.

Bohužel se současnou formou Netopýrů to není příliš dobré. Los Che již šestkrát v řadě nevyhráli, a to přitom polovinu zápasů hráli doma. Ovšem ani na Mestalla to už ze strany Valencie není taková sláva, jako před časem. Přesto však Valencia v domácích zápasech získala drtivou většinu svých bodů v této sezóně. Celkově má doma bilanci 6-7-4 při skóre 27:22.

Jak již bylo zmíněno, tak po posledním utkání, ve kterém Valencia doma podlehla Barceloně, došlo na Mestalle k trenérské výměně. Nový trenér Voro působí jako klidný člověk, a tak mohl být nejeden hráč překvapen, když valencijský odchovanec prvně vstoupil do šatny Los Che. Dle španělských médií totiž hráčům důrazně připomněl, v jaké situaci se tým nachází a že je potřeba se oprostit od vlastních tužeb a bojovat za společný cíl. Dále hráčům řekl, že mu nebude činit sebemenší problém posadit kohokoliv, u koho neuvidí stoprocentní nasazení. Rovněž zdůraznil, že se bude ze všech sil snažit zabránit sestupu, který už s Valencií jako mladý hráč zažil na konci sezóny 1985/1986. Dále poukázal na to, že i pokud někdo pomýšlí nad letním odchodem, tak je potřeba do konce sezóny předvádět kvalitní výkony, aby o dotyčného byl zájem.

Vorovi i všem valencijským příznivcům zatrnulo, když středeční trénink opustil na nosítkách Jose Luis Gaya, který si po souboji s Maxi Gomezem poranil kotník. Naštěstí se nejednalo o vážné zranění a koncem týdne už kapitán Netopýrů zvládl absolvovat celý trénink. V pořádku je i Toni Lato, který musel před týdnem proti Barceloně předčasně vystřídat. Ze zdravotních důvodů by vlastně novému trenérovi neměl chybět vůbec nikdo. Vzhledem k tomu, že do nominace k utkání může jen třiadvacet hráčů, tak se Voro musel rozhodnout, které dva hráče dnes nechá jen na tribuně. Dle jeho slov z předzápasové tiskové konference si proti Realu Valladolid nezahrají Patrick Cutrone a Alex Blanco.

Co se týče herního systému, tak dle tréninků to vypadá, že Voro bude pokračovat tam, kde Javi Gracia skončil. Zkoušeno bylo totiž znovu rozestavení se třemi stopery. Akorát tentokrát byl ve trojici s Gabrielem Paulistou a Hugo Guillamonem Ferro. To by ale byla jediná změna oproti sestavě, která před týdnem nastoupila proti Barceloně. V bráně by tedy měl nastoupit Jasper Cillessen, na krajích hřiště Thierry Correia a Jose Luis Gaya, v záloze trojice Daniel Wass, Carlos Soler a Uros Racic a v útoku duo Goncalo Guedes a Maxi Gomez.

Z tábora soupeře

Real Valladolid je na tom ještě hůře než Valencia. Aktuálně je těsně nad sestupovým pásmem, tedy na 17. místě. Na kontě má 31 bodů za zápasovou bilanci 5-16-13 při skóre 32:46. Valladolid bude mít se záchranou nejspíš ještě hodně práce, neboť do konce sezóny ho čekají jen náročné zápasy. Po zápase na Mestalle totiž přivítá Villarreal, poté bude hrát na hřišti Realu Sociedad a na úplný závěr sezóny bude hostit Atletico Madrid. Co se týče aktuální formy, tak dnešní soupeř Valencie nezvítězil už osmkrát v řadě. Na druhou stranu během této série prohrál pouze dvakrát. Je tedy evidentní, že má na kontě hodně nerozhodných výsledků. Ve skutečnosti je jasně remízovým králem La Ligy. Pro jeho naděje na záchranu by však bylo lepší, když by v zápasech častěji nerozhodný stav dokázal překlopit ve svůj prospěch. Real Valladolid získal skoro stejný počet bodů doma i venku. Na cizích hřištích má bilanci 2-9-6 při skóre 14:20.

Trenér Realu Valladolid Sergio Gonzalez se musí při skládání sestavy vypořádat s jednou velmi výraznou absencí. V týdnu se zranil bývalý hráč valencijských Netopýrů Fabian Orellana, který už do konce sezóny Valladolidu nepomůže. Chilan je spolu s Shonem Weissmanem nejlepším střelcem týmu (6 gólů), ale především je to jeden z hlavních tvůrců ofenzivní hry dnešního soupeře Valencie. Ovšem ani při Orellanově absenci by v sestavě Valladolidu neměl chybět hráč, který dříve působil u Netopýrů. Naopak se jedná přímo o odchovance Los Che, a to o záložníka Michela. Ten je hráčem Realu už od roku 2016 a o jeho důležitosti pro tým svědčí fakt, že často nastupuje s kapitánskou páskou. Jinak ještě co se týče absencí, tak podle serveru ElDesmarque.com je dále krom Orellany na marodce Realu Valladolid obránce Raul Garcia Carnero.

Vzájemná utkání

Když se Valencia s Realem Valladolid v této sezóně potkala poprvé, tak se jí podařilo zvítězit 1:0. Bohužel je to dosud jedno z pouhých dvou vítězství, kterých Los Che dosáhli mimo svůj domovský stadion. Na Estadio Municipal Jose Zorilla ve Valladolidu Valencii zajistil těsné vítězství Carlos Soler v 78. minutě. Soler je sice v této sezóně pravidelným penaltovým exekutorem Netopýrů, nicméně proti Valladolidu se prosadil ze hry, když dobře nasměroval ránu zpoza pokutového území.

Tým vlastněný bývalým brazilským útočníkem Ronaldem je v nejvyšší španělské ligové soutěži teprve třetí sezónu v řadě, předtím byl nějaký čas v Segunda Division. Od jeho posledního postupu do La Ligy v roce 2018 s Valencií ještě nevyhrál, ale dvakrát s ní dokázal remizovat. V obou případech byl výsledek 1:1. Zatímco v minulé sezóně se remíza zrodila na hřišti Realu Valladolid, tak o sezónu dříve dnešní soupeř Netopýrů bodoval dokonce na Mestalle. V minulé sezóně poslal při onom remízovém utkání Real Valladolid do vedení Sergi Guardiola a až v nastavení vyrovnal Manu Vallejo. V zápase hraném v minulé sezóně na Mestalle Valencia zvítězila 2:1. Za Valencii se prosadili Maxi Gomez a Kangin Lee, za Real Valladolid Victor Garcia. V sezóně 2018/2019 se při zmiňované remíze na Mestalle za Netopýry prosadil Dani Parejo a na konečných 1:1 vyrovnal Ruben Alcaraz. V této zmiňované sezóně Valencia pro změnu uspěla ve Valladolidu, kde zvítězila 2:0 po gólech Carlose Solera a Rodriga Morena.

Pokud bychom v kronikách hledali poslední zápas, kdy Real Valladolid zvítězil na Mestalle, tak bychom museli až do sezóny 2008/2009. Hosté tehdy poslal celkem rychle do vedení Jonatham Sesma a náskok Realu Valladolid pak ještě vlastním gólem navýšil Raul Albiol. Za Valencii pak dokázal Carlos Marchena jen korigovat stav a Los Che tak doma prohráli 1:2.

Základní informace

Valencia CF – Real Valladolid

35. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 9. května 2021 v 16:15

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillessen, Gaya, Ferro, Guillamon, Paulista, Correia, Wass, Soler, Racic, Guedes, Gomez

Real Valladolid: Masip, Olaza, El Yamiq, Olivas, Janko, Joaquin Fernandez, Plano, Mesa, Michel, Hervias, Weissman

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.