The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Záchranářská situace Valencie se mírně komplikuje, přinese uklidnění zápas s Deportivem Alaves?

Záchranářská situace Valencie se mírně komplikuje, přinese uklidnění zápas s Deportivem Alaves?


Po dvou venkovních zápasech na Valencii nyní čekají pro změnu tři utkání v řadě na Mestalle. A to je dobře, neboť doma se Netopýrům v této sezóně daří výrazně lépe než na cizích hřištích. V rámci preview podrobně rozebereme postavení Los Che v boji o záchranu. Valencia sice prozatím má na sestupové pásmo nezanedbatelný náskok, nicméně do konce sezóny je ve hře ještě řada bodů a situace se tak může změnit i k horšímu. Bylo by proto vhodné co nejdříve získat matematickou jistotu záchrany. Přiblížit se k ní Los Che můžou již dnes od 18:30 v utkání s Deportivem Alaves.

Valencia a boj o záchranu

Valencia je nyní na 14. místě ligové tabulky se ziskem 35 bodů za zápasovou bilanci 8-11-13 při skóre 40:47. Jak si Netopýři stojí v boji o záchranu? Za Los Che je nejblíže Getafe se čtyřbodovým mankem. O další bod zpět je pak dnešní soupeř Valencie. Deportivo Alaves je tedy na 16. místě ligové tabulky se ziskem 30 bodů za zápasovou bilanci 7-9-16 při skóre 27:48. S dvoubodovým mankem za Alavesem je Real Valladolid, který je aktuálně posledním týmem nad sestupovým pásmem. Navíc má zápas na hřišti Athleticu Bilbao k dobru. Za týmem, jehož vlastníkem je slavný Ronaldo, už je tedy trojice celků v sestupovém pásmu. Huesca a Elche jsou bodově nastejno, zatímco poslední Eibar ztrácí další čtyři body. Právě poslední tři týmy musí Valencii zajímat samozřejmě nejvíce.

Poslední Eibar na Valencii ztrácí už 12 bodů. Do konce sezóny je přitom ve hře už jen 18 bodů. Aby se Eibar Valencii alespoň bodově vyrovnal, tak by musel čtyřikrát zvítězit, přičemž Valencia by vůbec nesměla bodovat. No vzhledem k tomu, že přesně tolik vítězství má zatím Eibar za celou dosavadní sezónu, tak se zdá krajně nepravděpodobné, že by měl tento baskický celek Netopýry dohnat. Jinak Valencia ještě bude s Eibarem do konce sezóny hrát, a to na Mestalle v rámci 37. kola. První vzájemné utkání skončilo remízou 0:0.

Podstatně blíže je Valencii v tabulce duo Huesca a Elche. Oba týmy na Valencii shodně ztrácí 8 bodů, takže pro Netopýry teoreticky představují větší riziko. Aby se Huesca nebo Elche před Valencii dostali, tak by museli třikrát zvítězit a Valencia by nesměla bodovat. Když se podíváme na dosavadní průběh sezóny, tak oba celky mají na kontě prozatím jen pět vítězství, takže by v závěru sezóny musely výrazně zabrat. To však není vyloučeno, u sestupem ohrožených celků takový vývoj formy pravidelně pozorujeme každou sezónu, neboť týmy, kterým jde o prvoligovou příslušnost, se často setkávají s celky, kterým už naopak o nic nejde, čili je jasné, kdo pak jde do zápasů větším odhodláním. Jinak Elche by na konci sezóny s Netopýry nestačila bodová shoda, protože Valencia má lepší vzájemná utkání. U Huescy ještě toto není jasné, neboť ta Netopýry přivítá v posledním 38. kole této sezóny. První vzájemné utkání v této sezóně skončilo na Mestalle remízou 1:1. Doufejme, že to na konci května nebude v Huesce přímý souboj o záchranu.

Z valencijského tábora

Netopýři jistě budou rádi, že se po dvou venkovních zápasech vrací domů na Mestallu, kde mají v této sezóně bilanci 6-6-3 při skóre 24:18. Na domácí půdě tak získali drtivou většinu dosavadních bodů. Naposledy sice doma jen remizovali s Realem Sociedad 2:2, čímž byla ukončena jejich série čtyř domácích vítězství v řadě, nicméně pořád si drží alespoň sérii sedmi domácích utkání v řadě bez porážky. Pokud si domácí neporazitelnost udrží až do konce sezóny, tedy další čtyři utkání, tak se o zachování prvoligové příslušnosti zřejmě bát nemusíme.

Co se týče zdravotního stavu mužstva, tak dlouhodobě mimo hru je pouze pravý bek Thierry Correia. Naopak k dispozici by po měsíci na marodce měl být Jasper Cillessen a oproti středečnímu zápasu proti Osasuně se snad do nominace vrátí Carlos Soler, třebaže trenér Javi Gracia se o jeho stavu vyjadřoval velmi zdrženlivě. No a po odpykání dvouzápasového trestu za červenou kartu v utkání proti Realu Sociedad je svému trenérovi opět k dispozici i Maxi Gomez.

S návratem dvojice Cillessen a Gomez k týmu vyvstává otázka, zda je hned nasadit, nebo zda ponechat důvěru jejich náhradníkům. Brankář Jaume Domenech byl proti Osasuně jedním z nejlepších Netopýrů a několika skvělými zákroky zachránil Valencii od většího debaklu. Útočník Kevin Gameiro pro změnu dvakrát z posledních čtyř utkání skóroval, zatímco Maxi Gomez aktuálně už přes 960 minut herního času čeká na gól. Tak kdo by měl být spíš v základní sestavě? Podoba zahajovací jedenáctky bude dále dost ovlivněna i tím, zda nakonec nastoupí Carlos Soler. Pokud ano, tak bude Daniel Wass hrát pravděpodobně pravého beka. Pokud ne, tak by byl Dán v záloze a na pravém kraji obrany by působil asi Cristiano Piccini. Proti Osasuně sice hrál Guillem Molina z rezervního celku VCF Mestalle, ale poté už s týmem netrénoval.

Z tábora soupeře

Když se podíváme na Deportivo Alaves, tak v kontextu celé sezóny je potřeba zmínit, že aktuálně má dobrou formu. Od začátku února do začátku dubna mělo totiž například osmizápasovou sérii bez vítězství, zatímco nyní naopak třikrát v řadě bodovalo, v posledních dvou zápasech pak dokonce zvítězilo. V obou případech se sice jednalo o domácí utkání, ale teď v týdnu například Alaves porazil i silný Villarreal. Celkově baskický celek většinu svých bodů nasbíral na vlastním hřišti. Ovšem dnes se představí venku. Jak si vede mimo svůj domov? Z venkovních utkání má Deportivo Alaves bilanci 2-4-9 při skóre 12:27. Alaves si přivezl tři body ze hřiště Realu Valladolid a senzačně i ze hřiště Realu Madrid. To bylo na konci listopadu. Od té doby je tu však desetizápasová šňůra venkovních zápasů bez vítězství, Alaves během ní získal pouhé tři body.

Zlepšení výsledků baskického celku přinesla trenérská výměna, od začátku dubna Alaves vede Javi Calleja. Ten si udělal jméno například ve Villarrealu, který v minulé sezóně dostal do pohárové Evropy, ale přesto byl v létě vedením Žluté ponorky vyměněn za Unaie Emeryho. Když tedy nyní v týdnu Deportivo Alaves doma Villarreal porazilo 2:1, tak musel cítit přinejmenším zadostiučinění. Nyní však musí svůj tým připravit na zápas na Mestalle, kde mu budou chybět tři zranění hráči, a to obránci Ruben Duarte a Rodrigo Ely a záložník Inigo Cordoba.

Vzájemná utkání

Deportivo Alaves je aktuálně součástí La Ligy od roku 2016, předtím strávil deset sezón v nižších soutěžích, čtyři sezóny z toho byl dokonce až v Segunda Division B. Od návratu baskického celku do nejvyšší soutěže s ním Netopýři v La Lize mají bilanci 5-2-2. Jediná dvě vítězství ukořistil Alaves proti Valencii na vlastním hřišti. Na Estadio de Mendizorroza se hrálo i první vzájemné utkání v této sezóně, ale tentokrát se na hřišti Deportiva zrodila remíza 2:2. Domácí poslal do vedení Ximo Navarro už ve 2. minutě a náskok Deportiva pak z penalty zvýšil Lucas Perez v 16. minutě. Valencia si góly schovala na druhý poločas, kdy nejprve Manu Vallejo v 72. minutě snížil a následně dal Hugo Guillamon výsledku konečnou podobu v 77. minutě.

Co se týče vzájemných zápasů hraných na Mestalle, tak od zmiňovaného roku 2016 a návratu Deportiva Alaves do nejvyšší soutěže mají Netopýři s baskickým celkem doma v ligových utkáních stoprocentní bilanci 4-0-0. V minulé sezóně doma Valencia zvítězila 2:1 po gólech Maxiho Gomeze a Daniho Pareja z penalty, za hosty Lucas Perez v závěru jen snížil. V předchozích dvou sezónách Mestalla vždy viděla domácí vítězství 3:1. V sezóně 2018/2019 sice na Mestalle otevřel skóre hostující Ximo Navarro, ale Carlos Soler, Santi Mina a Kevin Gameiro pak skóre otočili. O sezónu dříve zařídili Valencii dvougólové vedení Rodrigo a Simone Zaza. Za hosty snížil Ruben Sobrino (který aktuálně z Valencie hostuje v Cadizu), ale valencijské vítězství pojistil vlastním gólem Laguardia. Ten byl ve vzájemných zápasech velkým smolařem, neboť vlastní gól si na Mestalle vstřelil i v sezóně 2016/2017. Toquero sice později vyrovnal, ale těsně před koncem zařídil Dani Parejo z penalty valencijské vítězství 2:1.

Základní informace

Valencia CF – Deportivo Alaves

32. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 24. dubna 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Paulista, Wass, Cheryshev, Soler, Racic, Musah, Guedes, Gomez

Deportivo Alaves: Pacheco, Martin, Lejeune, Laguardia, Ximo, Rioja, Pina, Bataglia, Jota, Joselu, Lucas

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Počítám správně, že Valencie musí získat 11 bodů z 6 zápasů aby na nesestoupila? teda pokud by Huesca, nebo Elche vyhrálo 6 zápasů v řadě, což doufám že se nestane*35**5**14*

  • V odpovědi na: tade18

    Ja som to nerátal, ale možné je i to *9* Ale trebalo by urobiť anketu či sú CZ/SK fans za ostatie v LaLige alebo za pád do druhej divízie *37*

  • V odpovědi na: tade18

    Tak že by Huesca nebo Elche vyhráli šestkrát v řadě je hodně divoká představa, ale budiž *14* Pokud by se jim to tedy fakt povedlo, tak by měli 45 bodů. V porovnání s Elche by tak Valencii do konce sezóny stačilo 10 bodů, protože by v její prospěch hovořily lepší vzájemné zápasy. U Huescy to je nejasné, protože tam ještě nejsou vzájemné zápasy dořešené. K tomu dojde až ve 38. kole *5* Jinak ale ani to, že by nás Huesca, Elche nebo dokonce oba přeskočili, neznamená, že bychom sestoupili, protože mezi Vale a sestupovým pásmem jsou aktuálně ještě tři další týmy, které jsou tak ohroženější než Los Che *5*

  • V odpovědi na: ruty

    Treba proste povedať, že záver bude tejto sezóny bude veľmi zaujímavý :D Budeme sa biť so špicou tabuľky, ale od spodu *37*

  • V odpovědi na: Harakant

    Nemyslím si, že bychom letos měli mít problém s tím se udržet. Ano, sestup je matematicky možný, ale muselo by to být hodně divoké, abychom zrovna my spadnuli. Určitě se ale bude jednat o zajímavé zápasy, protože vesměs hrajeme jenom proti týmum, které bojují o svoje setrvání nebo zase proti těm co bojují o titul... takže žádné bezvýznamné utkání nebudeme mít :)

  • V odpovědi na: Ingi

    Predpokladám, že proti Seville a Barce podá *1* excelentný výkon, ktorý na výhru nebude stačiť...
    Graciov tím už neraz presvedčil, že vedia posrať aj zápasy s ľahkými súpermi...

  • V odpovědi na: Harakant

    Valencia musi chytit zapasy dnes s Alavesom,Valladolidom,Eibarom co su tzv. 6 bodove zapasy *19* a dovolim su tvrdit,ze posledny zapas S Huescou budeme zachraneny a navyse mame vsetkych doma okrem posledneho zapasu s Huescou,tieto zapasy by mali byt priorita,lebo darmo ziskame bod s Barcou,alebo Sevillou ked prehrame s priamym konkurentom o zachranu.

  • V odpovědi na: jansosom

    Súhlas :) Ale forma *1* je v túto sezónu dosť nepredvídateľná *9*