The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Minisérii dvou venkovních utkání v řadě zahájí Los Che na hřišti Betisu

Minisérii dvou venkovních utkání v řadě zahájí Los Che na hřišti Betisu


La Liga prozatím přeskočila 31. a 32. kolo a tento víkend, respektive jen v neděli, je na programu většina zápasů 33. kola. Dnešek je naopak vyhrazen pouze pro finále letošního Copa del Rey mezi Barcelonou a Athleticem Bilbao. Valencia se zítra představí na hřišti Betisu Sevilla, výkop utkání je naplánován na 18:30.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Betisu Sevilla

Valencia je na 13. místě ligové tabulky se ziskem 34 bodů za zápasovou bilanci 8-10-12 při skóre 37:42. Jediným přáním Netopýrů už v tuto chvíli nejspíš je dohrát sezónu bez zbytečných starostí s udržením prvoligové příslušnosti. Na sestupové pásmo mají nyní Los Che osmibodový náskok. Možná by Valencia v sezóně mohla pomýšlet i na smělejší cíle, ale to by nemohla hrát tak špatně mimo Mestallu. Na venkovních hřištích má bilanci 2-4-9 při skóre 13:24. Aktuálně Netopýři mimo svůj stadion táhnou šňůru šesti venkovních zápasů bez vítězství, přičemž v posledních čtyřech venkovních zápasech Los Che rovnou prohráli.

Betis Sevilla naopak může být se sezónou spokojen. Aktuálně je na 6. místě ligové tabulky se ziskem 47 bodů za zápasovou bilanci 14-5-11 při skóre 40:43. Sevillský celek je tak blízko postupu do pohárové Evropy, kam ze Španělska půjde první šestice týmů. Pokud by však dnes ve finále Copa del Rey uspěla Barcelona, tak by do pohárové Evropy měl postoupit i sedmý tým ligové tabulky. No a vzhledem k tomu, že první sedmička týmů je už nyní od ostatních mírně odskočena, tak by to pro Betis vypadalo velmi nadějně. Betisu se velmi daří v tomto kalendářním roce, kdy ze čtrnácti zápasů jen dvakrát prohrál. Je mu i celkem jedno, zda hraje na vlastním stadionu nebo na hřišti soupeře. Celkově má v této sezóně o něco lepší bilanci doma na Estadio Benito Villamarin, a to 8-3-4 při skóre 22:18. Ze stadionu Betisu si v této sezóně plný počet bodů odvezli jen Barcelona, Eibar, Real Sociedad a Real Madrid.

V Copa del Rey došel Betis Sevilla o kolo dál než valencijští Netopýři. Zatímco Valencia vypadla v osmifinále na hřišti Sevilly, tak Betis neuspěl až ve čtvrtfinále, kdy doma nezvládl penaltový rozstřel s Athleticem Bilbao.

Z valencijského tábora

Na marodce Valencie zůstává už jen brankář Jasper Cillessen. Drobného úspěchu naopak dosáhl pravý bek Cristiano Piccini, který už se zřejmě dostal do potřebné fyzické kondice po návratu z nepovedeného hostování v Atalantě, neboť dnes s týmem odcestoval do Sevilly. Je to poprvé od jeho návratu z Apeninského poloostrova, kdy s týmem cestuje k venkovnímu utkání. Uvidíme, kdy se dočká i prvních herních minut. Mimochodem s týmem odcestoval i stoper Eliaquim Mangala, který byl v uplynulých týdnech rovněž na marodce. Takže zatímco se zdravotním stavem kádru může být trenér Javi Gracia spokojen, tak vrásky mu dělají absence na základě disciplinárních trestů. Útočník Maxi Gomez si proti Betisu odbude první polovinu svého dvouzápasového trestu za červenou kartu z utkání s Realem Sociedad, zatímco stoper Gabriel Paulista nasbíral pět žlutých karet, takže bude zítra rovněž nuceně odpočívat.

Vzhledem k uvedeným absencím a vzhledem k tomu, že už Javi Gracia má jakousi svoji ideální sestavu, tak lze říct, že otazníky ohledně zahajovací jedenáctky Los Che na Estadio Benito Villamarin jsou jen u středu obrany a u útoku. Dalo by se očekávat, že při absenci Gabriela Paulisty bude stoperská dvojice ve složení Hugo Guillamon a Mouctar Diakhaby, ale na trénincích Valencie se v uplynulém týdnu sehrávala jiná dvojice, a to Hugo Guillamon a Ferro. Nicméně španělská média se nemůžou shodnout, zda Gracia portugalského stopera hostujícího ve Valencii z Benficy Lisabon opravdu nasadí. Faktem totiž je, že Valencia v této sezóně mimo svůj stadion vyhrála jen dvakrát a v obou případech tvořil stoperskou dvojici valencijský odchovanec a vytáhlý Francouz. Zatímco na absenci Gabriela Paulisty může vydělat Ferro, tak ztráta Maxiho Gomeze může pro změnu přinést minuty pro Patricka Cutroneho. Pravděpodobněji se však jeví nasazení Kevina Gameira, který by tak v útoku doprovázel zřejmě Goncala Guedese. V záloze by pak hráli Daniel Wass, Carlos Soler, Uros Racic a Denis Cheryshev, na krajích obrany Thierry Correia a Jose Luis Gaya a v brance Jaume Domenech.

Z tábora soupeře

Trenér Betisu Manuel Pellegrini má na marodce jen dlouhodobě zraněnou dvojici hráčů, a to brankáře Daniho Martina a záložníka Victora Camarasu. Oproti minulému zápasu proti Atleticu Madrid, ve kterém mimochodem Betis doma s ligovým lídrem remizoval 1:1, bude mít Pellegrini naopak k dispozici trio navrátilců, shodou okolností se ve všech třech případech jedná o hráče, kteří v minulosti prošli Valencií. Útočník Borja Iglesias, který u Netopýrů prožil část svého fotbalového růstu, a záložník Andres Guardado se vrací po zranění, zatímco obránce Victor Ruiz si proti Atleticu odpykal trest za pět žlutých karet. Pokud se u Valencie celkem často stává, že proti ní skórují její bývalí hráči, tak u Betisu by jich na hlídání měla opravdu mnoho, protože krom už jmenované trojice za sebou mají valencijskou minulost i Martin Montoya, Sergio Canales a legendární Joaquin.

Vzájemná utkání

Ostatně jak je to s těmi bývalými hráči na straně soupeře, o tom se Valencia ve vzájemných zápasech s Betisem Sevilla přesvědčuje celkem pravidelně. Tak například v prvním vzájemném utkání v této sezóně na Mestalle Betis zvítězil 2:0, přičemž vítězný gól vstřelil Sergio Canales. Pojistku vítězství sevillského celku pak přidal Cristian Tello. V minulé sezóně se Valencia s Betisem střetla klasicky dvakrát v rámci La Ligy a v obou případech se zrodilo vítězství domácího celku 2:1. V Seville tedy triumfoval Betis, třebaže Valencii poslal do vedení Maxi Gomez. Celkem rychle však vyrovnal bývalý Netopýr Joaquin a vítězný gól pak v úplném závěru utkání vstřelil další bývalý Netopýr Sergio Canales. Na Mestalle se však v minulé sezóně za Betis žádný bývalý Netopýr neprosadil a i proto možná sevillský tým odjel bez bodového zisku. Náskok Valencii zajistili Kevin Gameiro a Dani Parejo a až v závěru podobu výsledku jen kosmeticky upravil Loren Moron.

Podívejme se ještě na vzájemné zápasy v sezóně 2018/2019. Valencia se tehdy s Betisem střetla hned čtyřikrát. Dvakrát v La Lize a dvakrát v Copa del Rey. Ve španělské pohárové soutěži se Netopýři s Betisem utkali v semifinále a postoupili, což byla pro Betis o to větší rána, že se finále ten rok hrálo na jejich domovském stadionu Estadio Benito Villamarin. Přitom to s Valencií v onom semifinále nevypadalo úplně nejlépe, protože v prvním zápase hraném v Seville se domácí dostali po gólech Lorena Morona a Joaquina do dvougólového vedení, ale Denis Cheryshev snížil a Kevin Gameiro pak v nastaveném čase vyrovnal na konečných 2:2. V domácí odvetě Valencia stvrdila postup vítězstvím 1:0, o které se zasloužil Rodrigo. V ligových zápasech se ve zmiňované sezóně 2018/2019 na Mestalle zrodila remíza 0:0, zatímco na Estadio Benito Villamarin Valencia zvítězila 2:1. Za Valencii se dvakrát prosadil Goncalo Guedes a domácí Giovani Lo Celso už v závěru jen korigoval stav proměněným pokutovým kopem. To bylo prozatím naposledy, kdy Valencia na hřišti Betisu Sevilla zvítězila. Respektive Netopýři vlastně na Estadio Benito Villamarin vyhráli ještě o pár týdnů později, ale to už nebylo proti Betisu, ale proti Barceloně a jednalo se samozřejmě o památné finále Copa del Rey.

Základní informace

Betis Sevilla – Valencia CF

33. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 18. dubna 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Betis Sevilla: Bravo, Moreno, Victor Ruiz, Mandi, Emerson, Canales, Rodriguez, Tello, Nabil Fekir, Ruibal, Moron

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Guillamon, Correia, Cheryshev, Soler, Racic, Wass, Guedes, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.